Je bent hier: Home > Vastgoed > Buitenlands vastgoed

Investeren in buitenlands vastgoed

buitenlands vastgoed

In het buitenland zijn vaak nog erg veel interessante vastgoedbeleggingen te vinden tegen heel interessante prijzen. In Spanje zijn de prijzen bijvoorbeeld in een vrije val gegaan door de financiële crisis, waardoor het Spaans vastgoed heel erg goedkoop werd. Ook in andere regio's zijn er vaak interessante investeringen te doen. Denk aan regio's die een sterke economische groei neerzetten en waar er een tekort is aan vastgoed voor jonge gezinnen.

Je kan ervoor kiezen om op eigen houtje op zoek te gaan naar geschikt vastgoed, maar je kan evengoed een Belgische partner aanspreken om je te begeleiden in dit avontuur. Regelmatig duiken er bijvoorbeeld projecten op in het Zuiden van Frankrijk, Spanje of Portugal. Je kan dan een luxueus appartement aankopen voor eigen gebruik, maar je kan ook kiezen voor een partner die alle praktische modaliteiten rond de verhuur voor zijn rekening neemt.

Bezoek het pand en de omgeving

Vooraleer over te gaan tot een effectieve aankoop is het belangrijk om het pand te bezoeken. Koop nooit zomaar een pand uit een brochure. Er zijn genoeg verhalen bekend van kopers die opgelicht worden. Controleer daarom ter plekke de elektriciteit en de verwarming. Ga na of de ramen niet rot zijn en kijk uit of er misschien vochtplekken of schimmels aanwezig zijn. Kortom, bekijk het pand grondig. Helemaal zeker ben je natuurlijk pas als je beroep kan doen op een onafhankelijk expert die je kan bijstaan om de waarde van het pand te bepalen.

Ook als het gaat over een nieuwbouwproject is het belangrijk om ter plaatse poolshoogte te gaan nemen. Is de locatie wel echt zo interessant als de verkoopsbrochure beweert? Zijn de nodige faciliteiten in de buurt aanwezig zoals winkels, scholen en openbaar vervoer? Wees erg voorzichtig met regio's die je helemaal niet kent. Het veiligst is een investering doen in een regio waar je al verschillende keren op reis bent geweest.

Let op de kleine lettertjes

Let ook op de regionale gebruiken. In sommige gebieden wordt er vaak verkocht met recht van opstal. In dat geval ben je geen eigenaar van de grond waarop het pand staat en zal er gewerkt worden met erfpacht. Je moet dan jaarlijks een vergoeding betalen voor de grond, de zogenaamde canon. Meer dan eens zijn dergelijke voorwaarden verstopt in de kleine lettertjes van het contract. Het is daarom geen slecht idee om je te laten bijstaan door een onafhankelijke derde, zoals een advocaat. Deze zal ervoor zorgen dat je goed weet wat je juist koopt, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.


Succesvol beleggen

Leer succesvol beleggen zonder dat het veel tijd kost. Reserveer jouw boek »

in 10 stappen succesvol beleggen

Populair op FiWe.be