Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Vastgoed > Buitenlands vastgoed

Investeren in buitenlands vastgoed

buitenlands vastgoed

In het buitenland zijn vaak nog erg veel interessante vastgoedbeleggingen te vinden tegen heel interessante prijzen. In Spanje zijn de prijzen bijvoorbeeld in een vrije val gegaan door de financiële crisis, waardoor het Spaans vastgoed heel erg goedkoop werd. Ook in andere regio's zijn er vaak interessante investeringen te doen. Denk aan regio's die een sterke economische groei neerzetten en waar er een tekort is aan vastgoed voor jonge gezinnen.

Je kan ervoor kiezen om op eigen houtje op zoek te gaan naar geschikt vastgoed, maar je kan evengoed een Belgische partner aanspreken om je te begeleiden in dit avontuur. Regelmatig duiken er bijvoorbeeld projecten op in het Zuiden van Frankrijk, Spanje of Portugal. Je kan dan een luxueus appartement aankopen voor eigen gebruik, maar je kan ook kiezen voor een partner die alle praktische modaliteiten rond de verhuur voor zijn rekening neemt.

Bezoek het pand en de omgeving

Vooraleer over te gaan tot een effectieve aankoop is het belangrijk om het pand te bezoeken. Koop nooit zomaar een pand uit een brochure. Er zijn genoeg verhalen bekend van kopers die opgelicht worden. Controleer daarom ter plekke de elektriciteit en de verwarming. Ga na of de ramen niet rot zijn en kijk uit of er misschien vochtplekken of schimmels aanwezig zijn. Kortom, bekijk het pand grondig. Helemaal zeker ben je natuurlijk pas als je beroep kan doen op een onafhankelijk expert die je kan bijstaan om de waarde van het pand te bepalen.

Ook als het gaat over een nieuwbouwproject is het belangrijk om ter plaatse poolshoogte te gaan nemen. Is de locatie wel echt zo interessant als de verkoopsbrochure beweert? Zijn de nodige faciliteiten in de buurt aanwezig zoals winkels, scholen en openbaar vervoer? Wees erg voorzichtig met regio's die je helemaal niet kent. Het veiligst is een investering doen in een regio waar je al verschillende keren op reis bent geweest.

Let op de kleine lettertjes

Let ook op de regionale gebruiken. In sommige gebieden wordt er vaak verkocht met recht van opstal. In dat geval ben je geen eigenaar van de grond waarop het pand staat en zal er gewerkt worden met erfpacht. Je moet dan jaarlijks een vergoeding betalen voor de grond, de zogenaamde canon. Meer dan eens zijn dergelijke voorwaarden verstopt in de kleine lettertjes van het contract. Het is daarom geen slecht idee om je te laten bijstaan door een onafhankelijke derde, zoals een advocaat. Deze zal ervoor zorgen dat je goed weet wat je juist koopt, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.


Populair op Financeinfo.be

ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.