Je bent hier: Home > Verzekeringen > Autoverzekering > Kilometerverzekering

Wat is een kilometerverzekering?

De prijs van de kilometerverzekering is afhankelijk van het aantal kilometers dat je per jaar aflegt. Rij je niet veel, dan betaal je ook niet veel. De kilometerverzekeringen zijn al interessant als je minder dan 15.000 km per jaar aflegt.

Bij een gewone autoverzekering betaal je een hoge standaard premie omdat de verzekeraar er rekening mee houdt dat je tienduizenden kilometers per jaar aflegt, waardoor uiteraard de kans op een ongeval veel hoger ligt. Maar in plaats van jaarlijks een vaste premie te betalen, kan je de premie van je autoverzekering ook laten berekenen aan de hand van het aantal kilometers die je aflegt. Vaak zal de verzekering zo een pak goedkoper worden.

De kilometerverzekering is dus geschikt voor mensen die slechts een beperkt aantal kilometers per jaar rijden. Ook onder de kilometerverzekeringen zijn er verschillende formules beschikbaar. Zo zorgt Mobly voor een revolutie door je alleen maandelijks te laten betalen wat je werkelijk gereden hebt. Bij de meeste andere kilometerverzekeringen moet je jaarlijks een schatting opgeven van het aantal kilometers die je zal afleggen. Bij sommige verzekeringen krijg je nog een bedrag terug als je minder kilometers hebt gereden dan verwacht.

Corona Direct kilometerverzekering

Bij Corona Direct menen ze dat de kilometerverzekering voordeliger is wanneer je minder dan 15.000 kilometers doet per jaar. Blijkbaar is dit zo voor minstens de helft van de chauffeurs in België, dus de kans is groot dat een kilometerverzekering ook voor jou heel wat voordeliger is. In 2017 bedroeg het gemiddeld aantal gereden kilometers per auto bijvoorbeeld slechts 14.770 km.

Bij Corona Direct maak je een schatting van het aantal kilometers dat je zal afleggen. Reed je minder? Dan krijg je het verschil terug betaald. Reed je meer? Dan moet je nog een bedrag bij betalen.

Corona Direct heeft een formule BA, kleine omnium of full omnium. Bereken direct je prijs bij Corona Direct.

Mobly: betaal-per-km verzekering

kilometerverzekering

Mobly wil de traditionele autoverzekering innoveren met een betaal-per-kilometer verzekering. In je auto installeer je een dongle die registreert hoeveel kilometers je exact gereden hebt. Je betaalt alleen voor deze kilometers maar je bent tegelijk wel verzekerd voor de kilometers die je met andere vervoersmiddelen aflegt. En bovendien zijn ook alle andere leden van je gezin mee verzekerd tegen lichamelijk letsel in het verkeer, ongeacht het gebruikte vervoersmiddel.

De premie van Mobly past zich elke maand aan afhankelijk van het aantal gereden kilometers. In een app kan je opvolgen hoeveel je gereden hebt en hoeveel je zal moeten betalen. Voor de autoverzekering biedt Mobly naast een BA ook een kleine en grote omnium aan. Bereken hoeveel je Mobly verzekering kost.

Uniek aan deze verzekering is bovendien dat je ze maandelijks kan opzeggen. Je hangt hier niet minimum een jaar aan vast zoals bij andere verzekeraars. Bevalt het concept je niet, dan kan je alsnog snel overstappen naar een andere verzekering.

Blijf vergelijken

Een kilometerverzekering is interessant voor de meeste mensen. Maar wanneer je dagelijks met je auto meer dan een uur moet pendelen naar je werk, dan zal een gewone autoverzekering waarschijnlijk wel voordeliger uitkomen.

Het advies blijft dan ook: vergelijk altijd! Maak een autoverzekering berekening bij verschillende verzekeraars. Zelfs als je niet zo veel kilometers aflegt is het nog altijd interessant om de kostprijs van een gewone autoverzekering te vergelijken met de kostprijs van een kilometerverzekering. Kijk ook goed naar de dekkingen die de verzekering bevat en vergelijk deze steeds in functie met de kostprijs. Alleen zo kan je realistisch proberen in te schatten welke autoverzekering voor jou nu echt het interessantst is.


Populair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken