Je bent hier: Home > Verzekeringen > Autoverzekering > Kilometerverzekering

Wat is een kilometerverzekering?

De prijs van de kilometerverzekering is afhankelijk van het aantal kilometers die je per jaar aflegt.

Leg je niet zoveel kilometers af per jaar? Dan is de kilometerverzekering mogelijk interessant voor jou!

Je kunt er voor kiezen om jaarlijks een vaste premie te betalen, maar je kunt de premie van je autoverzekering ook laten berekenen aan de hand van het aantal kilometers die je aflegt. Vaak zal de verzekering zo een pak goedkoper worden. De kilometerverzekering maakt immers geen gebruik van een standaard premie waardoor het prijskaartje gevoelig lager kan uitvallen in vergelijking met de standaard autoverzekeringen. 

De kilometerverzekering is enkel en alleen geschikt voor mensen die slechts een beperkt aantal kilometers per jaar rijden. Bij Corona Direct menen ze dat de kilometerverzekering voordeliger is wanneer je minder dan 15 000 kilometers doet per jaar. Blijkbaar is dit zo voor minstens de helft van de chauffeurs in België, dus de kans is groot dat een kilometerverzekering ook voor jou wel wat voordeliger is.

Echter wanneer je dagelijks met je auto meer dan een uur moet pendelen naar je werk, dan zal een gewone autoverzekering vermoedelijk toch voordeliger uitkomen.

Het advies is natuurlijk steeds: vergelijk altijd! Maak een autoverzekering simulatie bij verschillende verzekeraars. Zelfs als je niet zo veel kilometers aflegt is het nog altijd interessant om de kostprijs van een gewone autoverzekering te vergelijken met de kostprijs van een kilometerverzekering. Kijk ook goed naar de dekkingen die de verzekering bevat en vergelijk deze steeds in functie met de kostprijs. Alleen zo kan je realistisch proberen in te schatten welke autoverzekering voor jou nu echt het interessantst is.