Je bent hier: Home > Verzekeringen > Fietsverzekering

Fietsverzekering

Net een dure fiets gekocht? Een stadsfiets, elektrische fiets of mountainbike? Overweeg dan een omniumverzekering voor jouw fiets. Zo ben je verzekerd tegen diefstal en schade. En voor de prijs van de verzekering hoef je het helemaal niet te laten.

In België worden veel fietsen gestolen, jaarlijks gaat het volgens de politie over meer dan 30 000 fietsen. Veel diefstallen worden echter niet gemeld aan de politie, dus het werkelijk aantal diefstallen zal nog hoger liggen. Wie geluk heeft kan zijn fiets terugvinden op de website gevondenfietsen.be, maar de meeste dure fietsen worden helaas nooit terug aan de eigenaar bezorgd. Zeker bij de duurdere fietsen gaat het voor de eigenaars vaak over een kleine financiële ramp. Een fietsverzekering is daarom erg aan te raden, de premie ligt laag en de verzekering geeft je veel voordelen.

Fietsomnium van DVV

DVV heeft een fietsverzekering die voor een wereldwijde dekking zorgt. Bij diefstal krijg je geld terugbetaald waarmee je een nieuwe fiets kan kopen. Schade wordt vergoed vanaf 100 euro. De verzekeringspremie bedraagt slechts 6% van de aankoopwaarde, met een minimum van 30 euro. De verzekering is ook geschikt voor elektrische fietsen die maximaal 25 km per uur kunnen rijden. Meer info over de DVV fietsverzekering.

Fietsbijstand van DVV

Een lekke band tijdens een fietstocht? Een klein ongeval gehad? Met een fietsbijstandsverzekering heb je niets te vrezen. De fietsbijstand van DVV zorgt er bijvoorbeeld voor dat er binnen 30 minuten een hersteller is. Zowel voor gewone fietsen, koersfietsen, mountainbikes, bromfietsen en elektrische fietsen. Is de schade te groot? Dan brengen ze jou naar huis of naar een fietsenmaker. Er wordt zelfs bijstand verleend als je fiets gestolen is.

De bijstandsverzekering kost slechts 35 euro per persoon of 60 euro voor een heel gezin. Trouwe klanten van DVV Verzekeringen genieten trouwens van fietsbijstand. Je moet dan bijvoorbeeld een DVV autoverzekering of een DVV brandverzekering hebben.

Meer info over de DVV fietsbijstand >>