Waarschuwing

 • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
 • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
 • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
 • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
 • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
 • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
 • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Verzekeringen > Motorverzekering

Motorverzekering

De motorverzekering is een gewone voertuigverzekering. Net als voor auto's geldt hier de verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Verzekeringsmaatschappijen bieden hierop heel wat optionele modules aan, net zoals bij de autoverzekering. Zo kan je een motor omnium verzekeren, of enkel voor brand of diefstal.

Combineer je auto- en motorverzekering

Een goede tip is om steeds te informeren bij jouw verzekeringsmakelaar naar de voordelen van het combineren van de auto- en motorverzekering. Wanneer je tegelijk een verzekering voor de auto en motor afsluit bij dezelfde maatschappij kan de makelaar vaak een goedkopere polis afdingen dan wanneer jouw auto en motor bij aparte verzekeringsmaatschappijen verzekerd zijn. De moeite waard om te vragen dus!

Factoren die de premie voor je motorverzekering bepalen

Over het algemeen liggen motorverzekering-premies iets lager dan de premies voor het verzekeren van een auto. Een aantal factoren zijn bepalend voor de hoogte van de motorverzekering-premie:

 • Type motor: hoe sportiever, hoe duurder je motorverzekering.
 • Leeftijd en profiel van de bestuurder: Een wat oudere vrouw die nog nooit een ongeval heeft gehad zal een goedkopere motorverzekering krijgen dan een 19-jarige kerel die al 5 ongevallen heeft veroorzaakt.
 • Locatie: op het platteland is de motorverzekering goedkoper dan in de stad.

Korting vragen en vergelijken!

Net zoals bij de andere verzekeringen is het ook bij de motorverzekering belangrijk om te vergelijken. Bekijk nauwgezet de polisinhouden en vergelijk de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Vergelijk ook de berekeningen van verschillende makelaars. Alleen zo wordt jouw motorverzekering echt goedkoop.

Rijden zonder verzekering

Indien je onverzekerd gaat rijden bestaat de kans dat de politie jouw motor bij controle in beslag neemt. De takelkosten voor de onverzekerde motor moet je vervolgens zelf ophoesten. De problemen worden nog groter als je betrokken raakt bij een ongeval. De andere verzekeringsmaatschappijen zullen je persoonlijk verantwoordelijk stellen voor de geleden schade.


Populair op Financeinfo.be

ADVERTENTIE

Bitvavo
 • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
 • Bitvavo bezoeken »

 • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.