Je bent hier: Home > Verzekeringen > Reisverzekering

Reisverzekering of reisbijstand


 • Tijdelijke of jaarlijkse reisverzekering
 • Met of zonder pechbijstand voor auto
 • Medische kosten tot € 1.250.000 bij jaarcontract
 • Medische kosten tot € 250.000 bij tijdelijke reisverzekering


De reisverzekering of reisbijstand vergoedt de schade die je oploopt tijdens je reizen. De meeste reisverzekeringen gelden zowel voor privé-reizen als voor zakenreizen. Vaak wordt er ook slechts één polis afgesloten en wordt zo het hele gezin tegelijk verzekerd. Belangrijk is ook dat je een reisbijstandsverzekering voor het hele jaar kan afsluiten of slechts voor een korte periode, in de praktijk die periode waarin je op vakantie bent.

Een bekende en zeer goede reisverzekeraar is Europ Assistance.

Wanneer komt een reisverzekering tussen?

De reisbijstandsverzekeringen van de verschillende verzekeringsmaatschappijen zijn erg verschillend. Controleer daarom of de reisverzekering van uw keuze onderstaande diensten aanbiedt:

 • Gratis terug naar huis reizen: Soms is het nodig uw vakantie te onderbreken en moeten je en uw gezin ongepland terug naar België reizen. De reisverzekering dekt deze kosten in dringende gevallen (bijv. een ziekenhuisopname of overlijden van een naast familielid)
 • Repatriëringskosten: Indien je in het buitenland een ongeval heeft kunnen de kosten voor repatriëring enorm hoog oplopen. Deze kosten kunnen door de reisverzekering gedekt worden.
 • Langer verblijf: Soms moet je ongewild langer in het buitenland blijven, bijvoorbeeld doordat je ingesneeuwd wordt of door een staking op de luchthaven. Sommige reisverzekeringen nemen deze gevallen in hun polis op.
 • Annulatieverzekering: In sommige gevallen kan je onverwacht toch niet op reis vertrekken. Uw kinderen kunnen bijvoorbeeld onverwacht herexamens hebben waardoor de mooie reis niet kan doorgaan. De polis van uw reisverzekering omschrijft in welke gevallen je van deze annulatieverzekering gebruik kan maken
 • Bagageverzekering: Soms gebeurt het dat uw bagage op reis verloren gaat of gestolen wordt. Een reisverzekering met de optie bagageverzekering kan je dan onmiddellijk een bedrag uitkeren om ter plekke nieuwe kledij te kopen, of kan achteraf alles vergoeden.
 • Voertuigverzekering: Indien je met een voertuig op reis gaat, komt de reisverzekering tussen indien hiermee iets misloopt. je kan uw auto bijvoorbeeld ter plekke laten herstellen, of indien dat niet mogelijk is wordt de auto opnieuw naar België gebracht.

Wat bepaalt de prijs van mijn reisbijstandsverzekering?

Of je zich wil verzekeren voor alles wat hierboven vermeld staat, bepaalt uiteraard sterk de kostprijs van uw reisverzekering: hoe meer extra’s, hoe duurder. Ook de locatie heeft een invloed: een reisverzekering voor risicolanden is heel wat duurder dan voor een Europese bestemming. Ook andere factoren als de duur van uw verblijf hebben een invloed op de prijs.

Welke maatschappijen bieden reisverzekeringen aan?

De keuze is hier groot. In België bieden maatschappijen als Touring, Vab en Europ Assistance reisverzekeringen aan. Vergelijk hun prijzen!


Populair op Financeinfo.be

Bitvavo
 • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
 • Bitvavo bezoeken