Waarschuwing

 • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
 • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
 • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
 • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
 • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
 • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
 • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Bankieren > Zichtrekeningen

Zichtrekeningen vergelijken

Er zijn heel wat banken actief in België. De traditionele banken rekenen vaak hoge kosten aan voor hun bankrekeningen. Mensen gaan daarom steeds vaker op zoek naar de goedkoopste zichtrekening. Als je graag zoveel mogelijk geld wil besparen, dan kan je zelfs een gratis zichtrekening openen.


Zichtrekening N26
 • Gratis zichtrekening
 • Gratis bankkaart
 • 100% mobile banking, super handige app met uitgavenstatistieken


 • €20 / jaar
 • 1 Rekening + 1 Kaart
 • Open rekening in slechts 5 minuten
 • Handige app + meer dan 270 verkooppunten


Zichtrekening N26


Wat is een zichtrekening?

Een zichtrekening is een gewone bankrekening waarop bijvoorbeeld je loon gestort wordt en waarmee je dagelijkse betalingen uitvoert. Er wordt een bankkaart gekoppeld aan de rekening en zo kan je overal makkelijk betalen. Via online banking kan je ook overschrijvingen uitvoeren en rekeningen betalen. Tegenwoordig kan je zelfs via een app op je smartphone jouw rekeningstand opvragen of overschrijvingen uitvoeren.

Het geld op de rekening kan je steeds cash opvragen, maar de meeste banken hanteren wel dagelijkse limieten. Als je veel geld wil afhalen dan kan je dit best eerst melden aan je bank.

Verhuizen naar een andere bank

Heel wat mensen zijn honkvast en blijven vast houden aan hun traditionele bank die hoge kosten aanrekent, terwijl er ondertussen voldoende alternatieven in de markt zijn die vaak zelfs gratis zichtrekeningen aanbieden. Daarom is zichtrekeningen vergelijken erg nuttig.

Een voorbeeld van een gratis zichtrekening is de zichtrekening van N26.

Van bank veranderen gaat snel en makkelijk via de bankoverstapdienst. Je moet alleen je nieuwe bank op de hoogte brengen en deze neemt alle formaliteiten op zich. Je moet zelf je leveranciers of werkgever niet verwittigen. Domiciliëringen worden overgenomen van je vorige bank zodat je nutsfacturen nog steeds automatisch betaald worden. En je vorige bankrekening wordt automatisch vereffend. Het saldo verschijnt op je nieuwe bankrekening zonder dat je zelf naar je oud bankkantoor moet gaan. Meer informatie lees je op de website bankswitching.be.

Hoe stap ik over naar een andere bank?

Overstappen is erg eenvoudig. Eerst ga je bijvoorbeeld op zoek naar een gratis zichtrekening bij een geschikte bank. Vervolgens open je een nieuwe rekening bij de bank die je gekozen hebt. Je geeft aan dat je gebruik wil maken van de bankoverstapdienst. Je vult hiertoe een formulier in. Hierna kan je nieuwe bank alle formaliteiten regelen met je oude bank.

De nieuwe bank brengt vervolgens iedereen op de hoogte die regelmatig geld op jouw rekening overschrijven. Denk hierbij aan jouw werkgever, de mutualiteit, het kinderbijslagfonds, de RVA, belastingdienst,...

Bestaande domiciliëringen, waarmee facturen van leveranciers automatisch betaald worden, zullen mee verhuizen naar jouw nieuwe bank.

De bank zal je tenslotte nog voorbeeldbrieven meegeven die je kan invullen. Deze kan je gebruiken om schuldeisers of betalers nog eens extra te verwittigen in het geval er bij de overstap iets mis gelopen is. Sommige diensten werken traag en zullen jouw rekeningnummer dus niet meteen aanpassen, hoewel ze hiertoe wel wettelijk verplicht zijn.


Populair op Financeinfo.be

ADVERTENTIE

Bitvavo
 • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
 • Bitvavo bezoeken »

 • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.