18 januari 2016
Heel wat verzekeraars verhogen in 2016 de tarieven voor diverse schadeverzekeringen, zoals bijvoorbeeld de BA auto. Alleen voor nieuwe klanten worden er nog forse kortingen toegekend. Het kan daarom interessant zijn om van verzekeraar te veranderen.
De verzekeraars trekken dit jaar hun tarieven op met gemiddeld 1 tot 3 procent. Per jaar komt er zo pakweg 10 euro bij de premie van een doorsnee autoverzekering. De Tijd rapporteerde onlangs dat P&V zijn tarieven optrekt met 3%, KBC met 2% en AG Insurance houdt het op 1,5%.
De stuntprijzen voor nieuwe klanten zijn een opvallende reden voor de stijging van de tarieven. En zo draaien bestaande klanten dus op voor de forse kortingen die aan nieuwe klanten worden gegeven. Zeker rond de huidige periode van het autosalon zijn er opvallende promoties, zoals bijvoorbeeld extra korting of een maand gratis verzekerd.
Nadat de klant gewonnen is worden de tarieven elk jaar lichtjes verhoogd. Eens dat de klant getekend heeft blijft deze doorgaans bij dezelfde verzekeraar. Maar na enkele jaren financieren deze brave slapende klanten dus de kortingen die aan nieuwe klanten worden gegeven.
Om steeds zeker te zijn van een goedkope autoverzekering is het daarom nodig om te blijven vergelijken. Op onze website kan je een autoverzekering simulatie uitvoeren.
08 mei 2022
De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.
Lees meer
31 maart 2022
Met zoveel gevaren om ons heen durf je haast de woning niet meer te verlaten. En dan kom je erachter dat het juist dit huis is waar de meeste ongevallen plaatsvinden.
Lees meer
20 februari 2022
Storm Eunice passeerde op vrijdag het land en op zondag worden er al nieuwe stevige rukwinden verwacht.
Lees meer
24 januari 2022
Uit een onderzoek van de verzekeraar Corona Direct blijkt dat bij 40% van de mensen de wagen vaker in de garage blijft staan.
Lees meer
09 september 2021
De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.
Lees meer