Je bent hier: Home > Nieuws > Spaarboekjes blijven onaantrekkelijk

Spaarboekjes blijven onaantrekkelijk

Spaarboekjes blijven onaantrekkelijk

18 juni 2018

Rabobank heeft bij de start van de maand de getrouwheidspremie op zijn rekeningen opgetrokken met 0,05%. Ondanks deze stijging blijft het rendement van spaarrekeningen erg onaantrekkelijk.

De internetbank Rabobank krikt met deze beslissing de totale rente op zijn spaarrekeningen wat op. Andere banken zijn niet geneigd om te volgen omdat de Europese Centrale Bank de rente nog tot september of oktober 2019 op het huidige peil zal houden. Hierdoor zal ook de rente op spaarrekeningen nog een heel jaar niet of amper stijgen.

De aanpassing van de rentevoet lijkt dus eerder een marketingstunt van Rabobank. Bovendien zijn er spaarboekjes op de markt die een hogere rentevoet bieden. Op de Rabo Plus Account bedraagt de totale rente bijvoorbeeld 0,35% wat fors minder is dan de 0,65% die je momenteel bij Santander krijgt.

Wie op zoek is naar een hoger rendement moet denken aan beleggen in aandelen of obligaties. Zonder weinig kennis van zaken is het raadzaam om een veilig fonds te kiezen. In België specialiseert MeDirect zich bijvoorbeeld in het aanbieden van een breed gamma aan beleggingsfondsen. Als ook het kiezen van de juiste fondsen te ingewikkeld is kan je beroep doen op de specialisten van de bank, die zelf voor jou een ideale portefeuille samen stellen in ruil voor een kleine beheersvergoeding.


Laatste artikels over Sparen

Wie heeft er nog kasbons?

03 november 2018

Ooit waren ze het populairste spaarproduct, maar ondertussen bieden vele banken zelfs geen kasbons meer aan.
Lees meer


Spaarrekeningen weer aangedikt met 5,7 miljard

20 juli 2018

Ondanks de ultralage rente zijn de Belgische spaarboekjes in het eerste half jaar van 2018 aangedikt met zo'n 5,7 miljard euro. Dat blijkt uit een peiling van De Tijd.
Lees meer


Rabobank.be focust alleen nog op particulieren

06 juli 2018

De online spaarbank Rabobank.be stopt weldra met haar rekeningen voor bedrijven. De focus komt uitsluitend op rekeningen te liggen voor particuliere spaarders.
Lees meer


Goedkoop een avondje uit? Zo bespaar je geld zonder aan kwaliteit in te leveren

04 juli 2018

Iedereen zit wel eens krap bij kas en als je even wat meer op je uitgaven moet letten, betekent dat ook dat je soms de leuke dingen aan je voorbij moet laten gaan. Met name avondjes uit lijken er niet meer in te zitten – of toch wel?
Lees meer