Je bent hier: Home > Nieuws > Spaarboekjes blijven onaantrekkelijk

Spaarboekjes blijven onaantrekkelijk

Spaarboekjes blijven onaantrekkelijk

18 juni 2018

Rabobank heeft bij de start van de maand de getrouwheidspremie op zijn rekeningen opgetrokken met 0,05%. Ondanks deze stijging blijft het rendement van spaarrekeningen erg onaantrekkelijk.

De internetbank Rabobank krikt met deze beslissing de totale rente op zijn spaarrekeningen wat op. Andere banken zijn niet geneigd om te volgen omdat de Europese Centrale Bank de rente nog tot september of oktober 2019 op het huidige peil zal houden. Hierdoor zal ook de rente op spaarrekeningen nog een heel jaar niet of amper stijgen.

De aanpassing van de rentevoet lijkt dus eerder een marketingstunt van Rabobank. Bovendien zijn er spaarboekjes op de markt die een hogere rentevoet bieden. Op de Rabo Plus Account bedraagt de totale rente bijvoorbeeld 0,35% wat fors minder is dan de 0,65% die je momenteel bij Santander krijgt.

Wie op zoek is naar een hoger rendement moet denken aan beleggen in aandelen of obligaties. Zonder weinig kennis van zaken is het raadzaam om een veilig fonds te kiezen. In België specialiseert MeDirect zich bijvoorbeeld in het aanbieden van een breed gamma aan beleggingsfondsen. Als ook het kiezen van de juiste fondsen te ingewikkeld is kan je beroep doen op de specialisten van de bank, die zelf voor jou een ideale portefeuille samen stellen in ruil voor een kleine beheersvergoeding.

Update december 2018: MeDirect lanceert hoogrentende spaarrekening.


Laatste artikels over Sparen

Woonbonus nu definitief afgeschaft

02 oktober 2019

De woonbonus wordt vanaf 1 januari 2020 definitief afgeschaft en vanaf dan zal het lenen voor een woning niet langer voor een groot fiscaal voordeel zorgen.
Lees meer


Hoogrentende spaarrekening levert bijna 8 keer meer op

03 september 2019

BNP Paribas Fortis heeft de rentevoet op alle spaarproducten vanaf 1 september op het wettelijk minimum gezet. Opvallend is dat de prijsbrekers op de markt rentevoeten aanbieden die 7 tot haast 8 keer hoger liggen.
Lees meer


Minimumrente spaarrekeningen onder vuur

01 augustus 2019

In België is er een minimumrente voor spaarrekeningen. Maar de huidige negatieve rentevoeten op de markten maken het moeilijk voor de banken. Daarom vinden ze bij ING dat de minimumrente op schop moet.
Lees meer


Rente blijft nog laag tot ver in 2020

06 juni 2019

De Europese Centrale Bank maakte vandaag bekend dat ze de belangrijkste rentevoeten nog tot de zomer van 2020 op het huidige ultralage niveau zal handhaven. Verdere renteverlagingen worden zelfs niet uitgesloten.
Lees meer


Sparen is moeilijk voor doorsnee Vlaming

12 maart 2019

Uit een onderzoek van Test-Aankoop blijkt dat één op de drie Vlamingen haast niet kan sparen. Maar liefst 62% geeft aan dat het eerder moeilijk is om maandelijks een bedrag opzij te zetten.
Lees meer