Je bent hier: Home > Nieuws > Rabobank.be focust alleen nog op particulieren

Rabobank.be focust alleen nog op particulieren

Rabobank.be focust alleen nog op particulieren

06 juli 2018

De online spaarbank Rabobank.be stopt weldra met haar rekeningen voor bedrijven. De focus komt uitsluitend op rekeningen te liggen voor particuliere spaarders.

Rabobank.be werd in 2002 gelanceerd en kon snel heel wat Belgisch spaargeld aantrekken. In 2017 bediende de bank ruim 260.000 klanten en beheerde ze in totaal zo'n 8 miljard euro. Maar vanaf 1 juli 2019 wordt de dienstverlening aan professionele klanten stopgezet. Rabobank.be wil zich uitsluitend focussen op particulieren met spaarrekeningen, zichtrekeningen en termijnrekeningen. De tak die zich bezig hield met beleggingen als fondsen en pensioensparen werd vorig jaar al verkocht aan Keytrade Bank.

Door de zeer lage rente is het moeilijk om veel geld te verdienen aan de spaarrekeningen. Maar daar tegenover staat wel dat het Belgisch spaargeld gebruikt kan worden om de activiteiten van Rabobank doorheen gans Europa te financieren. De regelgeving stelt wel dat bedrijfsrekeningen niet gebruikt mogen worden om de bank zelf te financieren. Daarom gaan ze nu op de schop.

Rabobank kwam recent nog in het nieuws omdat ze als enige bank de getrouwheidspremie op haar spaarrekeningen had opgetrokken. Een opmerkelijk zet in het huidige klimaat van ultralage rentevoeten, maar met de minieme stijging van de rentevoet blijft Rabobank nog fors onder de rentevoet van andere aanbieders zoals Santander.


Laatste artikels over Sparen

Sparen is moeilijk voor doorsnee Vlaming

12 maart 2019

Uit een onderzoek van Test-Aankoop blijkt dat één op de drie Vlamingen haast niet kan sparen. Maar liefst 62% geeft aan dat het eerder moeilijk is om maandelijks een bedrag opzij te zetten.
Lees meer


Leeftijdsdiscriminatie bij spaarrekeningen

11 februari 2019

Een boze spaarder heeft een klacht ingediend bij het gelijkekansencentrum Unia. Bpost Bank geeft op zijn Cocoon spaarrekening namelijk een hogere rente aan wie jonger is dan 40.
Lees meer


MeDirect lanceert hoogrentende spaarrekening

27 december 2018

Aan het einde van 2018 lanceert de fondsenbank MeDirect zijn eerste gereglementeerde spaarrekening met een opvallend hoge getrouwheidspremie.
Lees meer


Wie heeft er nog kasbons?

03 november 2018

Ooit waren ze het populairste spaarproduct, maar ondertussen bieden vele banken zelfs geen kasbons meer aan.
Lees meer


Spaarrekeningen weer aangedikt met 5,7 miljard

20 juli 2018

Ondanks de ultralage rente zijn de Belgische spaarboekjes in het eerste half jaar van 2018 aangedikt met zo'n 5,7 miljard euro. Dat blijkt uit een peiling van De Tijd.
Lees meer