Je bent hier: Home > Nieuws > Rabobank.be focust alleen nog op particulieren

Rabobank.be focust alleen nog op particulieren

Rabobank.be focust alleen nog op particulieren

06 juli 2018

De online spaarbank Rabobank.be stopt weldra met haar rekeningen voor bedrijven. De focus komt uitsluitend op rekeningen te liggen voor particuliere spaarders.

Rabobank.be werd in 2002 gelanceerd en kon snel heel wat Belgisch spaargeld aantrekken. In 2017 bediende de bank ruim 260.000 klanten en beheerde ze in totaal zo'n 8 miljard euro. Maar vanaf 1 juli 2019 wordt de dienstverlening aan professionele klanten stopgezet. Rabobank.be wil zich uitsluitend focussen op particulieren met spaarrekeningen, zichtrekeningen en termijnrekeningen. De tak die zich bezig hield met beleggingen als fondsen en pensioensparen werd vorig jaar al verkocht aan Keytrade Bank.

Door de zeer lage rente is het moeilijk om veel geld te verdienen aan de spaarrekeningen. Maar daar tegenover staat wel dat het Belgisch spaargeld gebruikt kan worden om de activiteiten van Rabobank doorheen gans Europa te financieren. De regelgeving stelt wel dat bedrijfsrekeningen niet gebruikt mogen worden om de bank zelf te financieren. Daarom gaan ze nu op de schop.

Rabobank kwam recent nog in het nieuws omdat ze als enige bank de getrouwheidspremie op haar spaarrekeningen had opgetrokken. Een opmerkelijk zet in het huidige klimaat van ultralage rentevoeten, maar met de minieme stijging van de rentevoet blijft Rabobank nog fors onder de rentevoet van andere aanbieders zoals Santander.


Laatste artikels over Sparen

Wie heeft er nog kasbons?

03 november 2018

Ooit waren ze het populairste spaarproduct, maar ondertussen bieden vele banken zelfs geen kasbons meer aan.
Lees meer


Spaarrekeningen weer aangedikt met 5,7 miljard

20 juli 2018

Ondanks de ultralage rente zijn de Belgische spaarboekjes in het eerste half jaar van 2018 aangedikt met zo'n 5,7 miljard euro. Dat blijkt uit een peiling van De Tijd.
Lees meer


Goedkoop een avondje uit? Zo bespaar je geld zonder aan kwaliteit in te leveren

04 juli 2018

Iedereen zit wel eens krap bij kas en als je even wat meer op je uitgaven moet letten, betekent dat ook dat je soms de leuke dingen aan je voorbij moet laten gaan. Met name avondjes uit lijken er niet meer in te zitten – of toch wel?
Lees meer


Spaarboekjes blijven onaantrekkelijk

18 juni 2018

Rabobank heeft bij de start van de maand de getrouwheidspremie op zijn rekeningen opgetrokken met 0,05%. Ondanks deze stijging blijft het rendement van spaarrekeningen erg onaantrekkelijk.
Lees meer