Je bent hier: Home > Nieuws > Bankapps werven 1 miljoen nieuwe gebruikers in 1 jaar

Bankapps werven 1 miljoen nieuwe gebruikers in 1 jaar

Bankapps werven 1 miljoen nieuwe gebruikers in 1 jaar

10 september 2018

Eind 2017 waren er bijna 6 miljoen abonnementen op bankapps, een stijging met haast 30% tegenover eind 2016.

Het één programma 'De Markt' kwam tot deze conclusie op basis van cijfers van Febelfin. Er werd ook aan de banken gevraagd of de apps effectief veel gebruikt worden. Dat blijkt wel het geval te zijn. Bij KBC wordt de Mobile Banking-app maandelijks bijvoorbeeld gebruikt door bijna 1 miljoen mensen.

De apps worden vooral gebruikt om de rekeningstand van een zichtrekening te controleren of om overschrijvingen uit te voeren. Maar ook andere toepassingen vinden steeds meer gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een lening of een brandverzekering of reisverzekering. Bij KBC wordt momenteel al 1 op de 3 reispolissen digitaal verkocht en 2 op de 3 leningen op afbetaling. Concurrent Belfius zegt dat ze 1 op de 3 kredietkaarten digitaal aan de man brengen.

De banken proberen de klanten nu sterker aan zich te binden door de mogelijkheden van de app verder uit te breiden. Dat staat momenteel nog in de kinderschoenen en beperkt zich tot het snel kunnen betalen van parkings of tickets voor De Lijn. 

In de toekomst willen banken veel partnerships opzetten zodat ze heel wat extra diensten kunnen verkopen tegen een commissie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het reserveren of huren van een auto voor een reis in het buitenland. Wie vandaag de app al gebruikt om een reisverzekering aan te vragen kan dan via de bankapp ook een auto huren of een hotelkamer of vliegtickets boeken.


Laatste artikels over Bankieren

Vier nieuwe spelers in zee met Apple Pay

21 februari 2019

Apple Pay zal weldra ondersteund worden door nog eens vier kleinere en vooral digitale banken.
Lees meer


NewB wacht op officiële banklicentie

02 februari 2019

De coöperatieve bank NewB heeft nu officeel een aanvraag ingediend om een bank te kunnen worden. De regulator zal binnen de 12 maanden laten weten of de aanvraag wordt goedgekeurd.
Lees meer


Bancontact en Payconiq voortaan in één app

24 januari 2019

De zeer handige smartphone apps van Bancontact en Payconiq worden samengevoegd tot één nieuwe app: Payconiq by Bancontact.
Lees meer


Bankswitching beleeft recordjaar

18 januari 2019

De bankoverstapdienst Bankswitching heeft in 2018 haast 70.000 mensen geholpen, een opvallende stijging tegenover de voorbije jaren.
Lees meer


Apple Pay nu ook mogelijk in België

29 november 2018

Gisteren werd Apple Pay gelanceerd voor de klanten van BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank. Andere banken zullen op termijn volgen.
Lees meer