Je bent hier: Home > Nieuws > Bankapps werven 1 miljoen nieuwe gebruikers in 1 jaar

Bankapps werven 1 miljoen nieuwe gebruikers in 1 jaar

Bankapps werven 1 miljoen nieuwe gebruikers in 1 jaar

10 september 2018

Eind 2017 waren er bijna 6 miljoen abonnementen op bankapps, een stijging met haast 30% tegenover eind 2016.

Het één programma 'De Markt' kwam tot deze conclusie op basis van cijfers van Febelfin. Er werd ook aan de banken gevraagd of de apps effectief veel gebruikt worden. Dat blijkt wel het geval te zijn. Bij KBC wordt de Mobile Banking-app maandelijks bijvoorbeeld gebruikt door bijna 1 miljoen mensen.

De apps worden vooral gebruikt om de rekeningstand van een zichtrekening te controleren of om overschrijvingen uit te voeren. Maar ook andere toepassingen vinden steeds meer gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een lening of een brandverzekering of reisverzekering. Bij KBC wordt momenteel al 1 op de 3 reispolissen digitaal verkocht en 2 op de 3 leningen op afbetaling. Concurrent Belfius zegt dat ze 1 op de 3 kredietkaarten digitaal aan de man brengen.

De banken proberen de klanten nu sterker aan zich te binden door de mogelijkheden van de app verder uit te breiden. Dat staat momenteel nog in de kinderschoenen en beperkt zich tot het snel kunnen betalen van parkings of tickets voor De Lijn. 

In de toekomst willen banken veel partnerships opzetten zodat ze heel wat extra diensten kunnen verkopen tegen een commissie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het reserveren of huren van een auto voor een reis in het buitenland. Wie vandaag de app al gebruikt om een reisverzekering aan te vragen kan dan via de bankapp ook een auto huren of een hotelkamer of vliegtickets boeken.


Laatste artikels over Bankieren

Let op voor oplichting via internetbankieren

14 maart 2019

Het aantal fraudegevallen van phishing blijft stijgen. Paswoorden of andere bankgegevens worden van nietsvermoedende surfers op slinkse wijze ontfutseld.
Lees meer


Instantoverschrijvingen eindelijk gelanceerd

09 maart 2019

Flitsbetalingen maken het mogelijk om 24/24 en 7/7 onmiddellijk geld over te schrijven naar een andere bankrekening. Na enkele seconden staat het geld al op de andere rekening.
Lees meer


4 op de 5 Belgen gebruiken mobiele bankapps

27 februari 2019

Uit een studie van iVOX bij 1.000 Belgen blijkt dat 4 op de 5 gebruik maakt van één of meerdere mobiele bankapps. Bovendien worden deze apps verschillende keren per week gebruikt.
Lees meer


Vier nieuwe spelers in zee met Apple Pay

21 februari 2019

Apple Pay zal weldra ondersteund worden door nog eens vier kleinere en vooral digitale banken.
Lees meer


NewB wacht op officiële banklicentie

02 februari 2019

De coöperatieve bank NewB heeft nu officeel een aanvraag ingediend om een bank te kunnen worden. De regulator zal binnen de 12 maanden laten weten of de aanvraag wordt goedgekeurd.
Lees meer