Je bent hier: Home > Nieuws > Bankoverstapdienst helpt 40.000 mensen in eerste halfjaar

Bankoverstapdienst helpt 40.000 mensen in eerste halfjaar

Bankoverstapdienst helpt 40.000 mensen in eerste halfjaar

14 september 2018

De nieuwe bankoverstapdienst werd op 1 februari van dit jaar opgestart. Tijdens de eerste zes maanden maakten 39.758 mensen hiervan gebruik om gemakkelijk over te stappen naar een andere bank.

Tegenover vorig jaar gaat het over een verdubbeling van het aantal overstappers. De bankoverstapdienst maakt het makkelijk om bijvoorbeeld over te stappen van een dure traditionele bankrekening naar een gratis zichtrekening. Terugkerende betalers zoals jouw werkgever worden automatisch op de hoogte gebracht. Ook bedrijven die je betaalt via domiciliëring worden automatisch overgezet, zodat nutsfacturen ook van jouw nieuwe rekening automatisch betaald worden.

Toch loopt er soms nog wat mis met de automatische overschakeling. De schuldeisers en betalers worden wel op de hoogte gebracht, maar passen niet altijd de bankrekeningnummers aan. Febelfin trekt daarom aan de alarmbel en vraagt aan deze partijen om de nodige aanpassingen te doen, wat trouwens wettelijk verplicht is.

Een goed werkende overstapdienst is nodig om de concurrentie tussen banken aan te wakkeren. Mensen kijken momenteel erg op tegen alle formaliteiten en problemen die horen bij het overstappen van bankrekening. Denk hierbij aan facturen van elektriciteit, water of de telefoon die niet meer automatisch betaald worden. Of geld dat je moet krijgen dat zijn weg niet meer naar je rekening kan vinden. Voorbeelden zijn vergoedingen van de mutualiteiten, kindergeld, pensioenen of andere uitkeringen.


Laatste artikels over Bankieren

Apple Pay nu ook mogelijk in België

29 november 2018

Gisteren werd Apple Pay gelanceerd voor de klanten van BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank. Andere banken zullen op termijn volgen.
Lees meer


Bankapps werven 1 miljoen nieuwe gebruikers in 1 jaar

10 september 2018

Eind 2017 waren er bijna 6 miljoen abonnementen op bankapps, een stijging met haast 30% tegenover eind 2016.
Lees meer