Je bent hier: Home > Nieuws > MeDirect werpt zich op online woonkredieten

MeDirect werpt zich op online woonkredieten

MeDirect werpt zich op online woonkredieten

24 september 2018

MeDirect, vooral bekend van hoogrentende spaarrekeningen en het aanbod aan fondsen, gaat woonkredieten verschaffen in een buurland.

MeDirect werd in 2013 opgericht en is ondertussen vooral populair omwille van de niet-gereglementeerde spaarrekeningen die een hoge vergoeding geven. Maar liefst 1,1 miljard van de 1,5 miljard euro die ze onder beheer hebben staat geparkeerd op de spaarrekeningen. Daarnaast biedt MeDirect ook beleggingsfondsen aan zonder instap-en uitstapkosten en zijn er kant-en-klare modelportefeuilles die je kan volgen. Ook voor online vermogensbeheer wordt een lage drempel gehanteerd: instappen kan al vanaf 5.000 euro.

Sinds de lancering wist MeDirect al 30.000 klanten te overtuigen en vooral de spaarrekeningen zijn dus populair. Deze deposito's worden door MeDirect gebruikt om leningen te verstrekken aan bedrijven uit Europa.

In de eerste zes maanden van 2018 steeg de inleg op de spaarrekeningen opnieuw met 7% en MeDirect zoekt dus naar manieren om deze gelden veilig te investeren. Naast de zakelijke leningen werkt MeDirect nu ook aan online woonkredieten. Omdat de concurrentie in België al sterk is wordt er momenteel onderzocht welk buurland het meest geschikt is voor deze nieuwe activiteit.


Laatste artikels over Leningen

Analisten verwachten hogere langetermijnrente in 2019

07 december 2018

De Belgische tienjaarsrente staat momenteel op 0,78%. Voor 2019 verwachten de analisten een forse stijging tot misschien wel 2%.
Lees meer


Bijna kwart van de jongeren heeft zijn financiële zaken niet op orde

27 november 2018

Belgische jongeren tussen de 18 en 24 jaar denken niet goed na over hun uitgaven. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Intrum.
Lees meer


Sterke vraag naar nieuwe woonkredieten

27 oktober 2018

In het derde kwartaal werden er in België 62.500 hypotheekleningen afgesloten, zo'n 13 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.  Ook het gemiddelde ontleende bedrag steeg met 18%.
Lees meer


Weldra opnieuw lage tarieven voor autoleningen

16 oktober 2018

Traditioneel gezien pakken de banken tijdens het autosalon uit met extreem lage tarieven voor autoleningen. Het autosalon zal lopen van 19 tot 27 januari 2019.
Lees meer