Je bent hier: Home > Nieuws > MeDirect werpt zich op online woonkredieten

MeDirect werpt zich op online woonkredieten

MeDirect werpt zich op online woonkredieten

24 september 2018

MeDirect, vooral bekend van hoogrentende spaarrekeningen en het aanbod aan fondsen, gaat woonkredieten verschaffen in een buurland.

MeDirect werd in 2013 opgericht en is ondertussen vooral populair omwille van de niet-gereglementeerde spaarrekeningen die een hoge vergoeding geven. Maar liefst 1,1 miljard van de 1,5 miljard euro die ze onder beheer hebben staat geparkeerd op de spaarrekeningen. Daarnaast biedt MeDirect ook beleggingsfondsen aan zonder instap-en uitstapkosten en zijn er kant-en-klare modelportefeuilles die je kan volgen. Ook voor online vermogensbeheer wordt een lage drempel gehanteerd: instappen kan al vanaf 5.000 euro.

Sinds de lancering wist MeDirect al 30.000 klanten te overtuigen en vooral de spaarrekeningen zijn dus populair. Deze deposito's worden door MeDirect gebruikt om leningen te verstrekken aan bedrijven uit Europa.

In de eerste zes maanden van 2018 steeg de inleg op de spaarrekeningen opnieuw met 7% en MeDirect zoekt dus naar manieren om deze gelden veilig te investeren. Naast de zakelijke leningen werkt MeDirect nu ook aan online woonkredieten. Omdat de concurrentie in België al sterk is wordt er momenteel onderzocht welk buurland het meest geschikt is voor deze nieuwe activiteit.


Laatste artikels over Leningen

Rente blijft nog langer extreem laag voor lenen en sparen

13 maart 2019

Door de vertragende economie zal de Europese Centrale Bank de nulrente aanhouden tot in 2020, wat een impact heeft op de rente op spaarboekjes en woonkredieten.
Lees meer


Kredieten: minder wanbetalers in 2018

21 februari 2019

Vorig jaar daalde het aantal openstaande betalingsachterstanden voor het tweede jaar op rij. Dat blijkt uit cijfers van de Centrale voor kredieten aan particulieren van de Nationale Bank.
Lees meer


Woonkredieten worden te soepel toegekend

15 februari 2019

De Nationale Bank waarschuwt in haar jaarlijkse analyse voor te goedkope en te grote hypotheekleningen. In 2018 werden daarom reeds extra kapitaalbuffers opgelegd aan de banken, maar voorlopig zonder resultaat.
Lees meer


'Hypothecair krediet mag niet samen met verzekeringen verkocht worden'

12 februari 2019

In aanloop naar de federale verkiezingen van 26 mei 2019 heeft de Federatie voor Verzekerings- en Financiële tussenpersonen politieke prioriteiten op tafel gelegd.
Lees meer


Online woonkrediet binnen de 10 minuten

31 januari 2019

KBC heeft de afgelopen 2 maanden aan gemiddeld 7 klanten per dag instant kredietzekerheid gegeven. Bij een online aanvraag wordt meteen een gepersonaliseerd tarief geboden.
Lees meer