Je bent hier: Home > Nieuws > Belfius wil meer inkomsten puren uit niet-bancaire activiteiten

Belfius wil meer inkomsten puren uit niet-bancaire activiteiten

Belfius wil meer inkomsten puren uit niet-bancaire activiteiten

08 oktober 2018

Belfius lanceerde vorige week een nieuwe app die vraag en aanbod van kluswerken wil samenbrengen. Daarnaast wil de staatsbank de inkomsten uit verzekeringen verder opdrijven.

De aanhoudende lage rente zet een domper op de klassieke inkomsten van banken. De rentemarge, het verschil tussen de rente die banken betalen op spaarrekeningen en de rente die ze ontvangen van leningen, staat onder druk. Daarom gaan heel wat financiële instellingen op zoek naar andere inkomstenbronnen. Veelal hebben ze honderdduizenden klanten waar ze ook andere diensten aan kunnen verkopen. In dat licht moet de nieuwe Belfius app Jaimy gezien worden.

Via Jaimy kunnen mensen offertes opvragen bij honderden aangesloten klusjesmannen die ondermeer elektriciteitswerken, loodgieterij of schilderwerken verzorgen. Jaimy werd gestart als een extra dienst voor klanten die met schade geconfronteerd worden die bijvoorbeeld gedekt wordt door de brandverzekering. Maar Belfius trekt de dienst nu open voor iedereen. De bank zal telkens een commissie verdienen als er een contract tot stand komt tussen de klant en de klusjesman.

Daarnaast wordt meer ingezet op verzekeringen. Minder dan 15% van de bankklanten neemt momenteel al een schadeverzekering af bij Belfius en dat percentage moet hoger. Belfius maakt het nu mogelijk om via de bankapp snel een autoverzekering simulatie te maken, zodat klanten snel kunnen zien of ze eventueel geld kunnen besparen door naar Belfius over te stappen.

Tenslotte zijn ook Corona Direct en DVV eigendom van Belfius. De DVV producten worden verkocht via zelfstandige agenten terwijl Corona Direct zich uitsluitend op de verkoop via internet richt.


Laatste artikels over Verzekeren

Cyberverzekering

08 november 2019

Een cyberverzekering is een verzekering die je beschermt tegen schadelijke invloeden van cybercriminelen, maar ook tegen menselijke fouten van webbeheerders en technische problemen van computersystemen en de schade die hieruit kan voortkomen.
Lees meer


Autoverzekering prijs: hoe wordt de premie berekend?

27 juli 2019

De prijs die je betaalt voor een autoverzekering is vooral afhankelijk van een aantal factoren. Op sommige van deze factoren heb je zelf invloed waardoor je een goedkopere verzekering kan krijgen.
Lees meer


Touring Verzekeringen kiest voor nieuwe naam Yuzzu

08 mei 2019

De bekende autoverzekeraar Touring Verzekeringen start een rebranding operatie. Er komt een nieuwe naam en logo en er zal ook meer ingezet worden op andere producten.
Lees meer


Geen autoverzekering voor horecapersoneel

30 april 2019

Heel wat mensen die werkzaam zijn in de horeca vinden maar moeilijk een autoverzekering. Volgens de statistieken veroorzaken ze vaker ongevallen.
Lees meer


Snel en eenvoudig een dienst opzeggen

18 april 2019

Wil je jouw kredietkaart opzeggen? Stap je over naar een andere verzekeraar? Of ben je gewoon niet tevreden met de service waar je voor betaalt? Vanaf nu kun je via FinanceInfo jouw automatische incasso’s per direct stopzetten!
Lees meer