Je bent hier: Home > Nieuws > Belfius wil meer inkomsten puren uit niet-bancaire activiteiten

Belfius wil meer inkomsten puren uit niet-bancaire activiteiten

Belfius wil meer inkomsten puren uit niet-bancaire activiteiten

08 oktober 2018

Belfius lanceerde vorige week een nieuwe app die vraag en aanbod van kluswerken wil samenbrengen. Daarnaast wil de staatsbank de inkomsten uit verzekeringen verder opdrijven.

De aanhoudende lage rente zet een domper op de klassieke inkomsten van banken. De rentemarge, het verschil tussen de rente die banken betalen op spaarrekeningen en de rente die ze ontvangen van leningen, staat onder druk. Daarom gaan heel wat financiële instellingen op zoek naar andere inkomstenbronnen. Veelal hebben ze honderdduizenden klanten waar ze ook andere diensten aan kunnen verkopen. In dat licht moet de nieuwe Belfius app Jaimy gezien worden.

Via Jaimy kunnen mensen offertes opvragen bij honderden aangesloten klusjesmannen die ondermeer elektriciteitswerken, loodgieterij of schilderwerken verzorgen. Jaimy werd gestart als een extra dienst voor klanten die met schade geconfronteerd worden die bijvoorbeeld gedekt wordt door de brandverzekering. Maar Belfius trekt de dienst nu open voor iedereen. De bank zal telkens een commissie verdienen als er een contract tot stand komt tussen de klant en de klusjesman.

Daarnaast wordt meer ingezet op verzekeringen. Minder dan 15% van de bankklanten neemt momenteel al een schadeverzekering af bij Belfius en dat percentage moet hoger. Belfius maakt het nu mogelijk om via de bankapp snel een autoverzekering simulatie te maken, zodat klanten snel kunnen zien of ze eventueel geld kunnen besparen door naar Belfius over te stappen.

Tenslotte zijn ook Corona Direct en DVV eigendom van Belfius. De DVV producten worden verkocht via zelfstandige agenten terwijl Corona Direct zich uitsluitend op de verkoop via internet richt.


Laatste artikels over Verzekeren

Safety Stick halveert prijs autoverzekering

18 maart 2019

Autohandelaar Cardoen geeft jonge chauffeurs voortaan de mogelijkheid om een goedkope autoverzekering af te sluiten. De klanten moeten dan wel een Safety Stick in hun auto laten installeren.
Lees meer


Drie tips om te besparen op jouw autoverzekering

06 februari 2019

Heel wat mensen betalen jaarlijks heel braaf de premie van hun autoverzekering, maar beseffen niet dat ze eigenlijk te veel betalen. 
Lees meer


AI helpt om verzekeringsfraude op te sporen

22 januari 2019

P&V maakt gebruik van artificiële intelligentie of machine learning om sneller verzekeringsfraude op te sporen. Het heeft daarom recent een samenwerking opgestart met Shift Technology.
Lees meer


Goedkopere autoverzekering door te verhuizen

10 januari 2019

Ekeren telt 5.000 nieuwe inwoners die allemaal een goedkopere autoverzekering krijgen simpelweg omdat hun postcode gewijzigd is.
Lees meer


Woonplaats belangrijke factor in prijs autoverzekering

12 november 2018

Waar je woont is een doorslaggevende factor in de prijs die je betaalt voor een autoverzekering. Mensen die in een drukke stad wonen betalen zo al snel 30% meer dan mensen die op het platteland wonen.
Lees meer