Je bent hier: Home > Nieuws > Belfius wil meer inkomsten puren uit niet-bancaire activiteiten

Belfius wil meer inkomsten puren uit niet-bancaire activiteiten

Belfius wil meer inkomsten puren uit niet-bancaire activiteiten

08 oktober 2018

Belfius lanceerde vorige week een nieuwe app die vraag en aanbod van kluswerken wil samenbrengen. Daarnaast wil de staatsbank de inkomsten uit verzekeringen verder opdrijven.

De aanhoudende lage rente zet een domper op de klassieke inkomsten van banken. De rentemarge, het verschil tussen de rente die banken betalen op spaarrekeningen en de rente die ze ontvangen van leningen, staat onder druk. Daarom gaan heel wat financiële instellingen op zoek naar andere inkomstenbronnen. Veelal hebben ze honderdduizenden klanten waar ze ook andere diensten aan kunnen verkopen. In dat licht moet de nieuwe Belfius app Jaimy gezien worden.

Via Jaimy kunnen mensen offertes opvragen bij honderden aangesloten klusjesmannen die ondermeer elektriciteitswerken, loodgieterij of schilderwerken verzorgen. Jaimy werd gestart als een extra dienst voor klanten die met schade geconfronteerd worden die bijvoorbeeld gedekt wordt door de brandverzekering. Maar Belfius trekt de dienst nu open voor iedereen. De bank zal telkens een commissie verdienen als er een contract tot stand komt tussen de klant en de klusjesman.

Daarnaast wordt meer ingezet op verzekeringen. Minder dan 15% van de bankklanten neemt momenteel al een schadeverzekering af bij Belfius en dat percentage moet hoger. Belfius maakt het nu mogelijk om via de bankapp snel een autoverzekering simulatie te maken, zodat klanten snel kunnen zien of ze eventueel geld kunnen besparen door naar Belfius over te stappen.

Tenslotte zijn ook Corona Direct en DVV eigendom van Belfius. De DVV producten worden verkocht via zelfstandige agenten terwijl Corona Direct zich uitsluitend op de verkoop via internet richt.


Laatste artikels over Verzekeren

Consumenten vragen deel premie van autoverzekering terug

13 mei 2020

Consumentenorganisatie Test-Aankoop vindt dat verzekeraars een deel van de premies van autoverzekeringen moeten terugbetalen aan hun klanten.
Lees meer


Lockdown zorgt voor minder ongevallen

22 april 2020

De coronacrisis en de lockdown zorgt voor minder auto's op de baan. Daarom daalt ook het aantal ongevallen. Dit zal zich echter niet vertalen in een goedkopere autoverzekering.
Lees meer


Klanten Corona Direct krijgen groot deel premie terug

12 april 2020

Omdat er door de coronacrisis veel minder met de wagen wordt gereden, schat de verzekeraar Corona Direct dat hij 4 miljoen aan premies zal moeten terug storten.
Lees meer


Stormen richten voor 300 miljoen euro schade aan

29 maart 2020

De stormen Ciara en Dennis, die in februari door ons land trokken, veroorzaakten enorm veel schade. Er werden maar liefst 150.000 schadegevallen geopend.
Lees meer


Juridische documenten in een andere taal? Belangrijke tips!

19 maart 2020

Wanneer je te maken hebt met overeenkomsten, juridische brieven of contracten, wil je graag dat alles foutloos opgesteld wordt. Ook wanneer je zaken gaat doen in het buitenland dan wil je dat deze belangrijke juridische documenten correct vertaald worden. Een kleine fout in één van deze documenten kan verstrekkende gevolgen hebben voor jouw organisatie.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken