Je bent hier: Home > Nieuws > Aparte annulatieverzekering nemen of niet?

Aparte annulatieverzekering nemen of niet?

Aparte annulatieverzekering nemen of niet?

10 oktober 2018

Als je een reis boekt krijg je meestal de vraag voorgeschoteld of je een annulatieverzekering wenst te nemen. In sommige gevallen heb je echter al een annulatieverzekering bij andere producten.

Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat heel wat kredietkaarten een extra verzekering voor reisannulering bevatten. Het gaat dan over het volledig annuleren van de reis op voorhand, of over een onderbreking van de reis en een vervroegde thuiskomst. Dit kan voorvallen door het plotse overlijden of de plotse hospitalisatie van een naast familielid of andere zaken van overmacht zoals plotse storm- of brandschade aan jouw woning.

Je kan daarom best op voorhand kredietkaarten vergelijken om te ontdekken welke verzekeringen gratis mee aangeboden worden. De goedkopere kredietkaarten komen vaak zonder extra verzekeringen, terwijl de duurdere 'gold' kaarten meestal wel extra verzekeringen bevatten. 

Belangrijk is ook om te weten wanneer je beroep kan doen op een dergelijke annulatieverzekering. Meestal worden er heel wat voorwaarden gesteld. Ten eerste moet de reis doorgaans betaald worden met de kredietkaart in kwestie. Daarnaast geldt de verzekering soms alleen in het buitenland of voor verblijven die minstens 100km van je woonplaats gelegen zijn. Soms is alleen de eigenaar van de kredietkaart gedekt en niet alle familieleden. Ook de verzekerde bedragen kunnen enorm verschillen.

Voor wat betreft het vroegtijdig afbreken van je vakantie ben je mogelijk nog op een andere manier deels verzekerd. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die voor pechverhelping een jaarcontract hebben afgesloten bij een reisverzekeraar als Europ Assistance. Het contract pechbijstand dekt in de meeste gevallen ook reisbijstand. In dat geval worden bijvoorbeeld de reiskosten vergoed als je vervroegd moet terugkeren wegens overlijden van een familielid of schade aan de woning.

Om één van deze verzekeringen aan te spreken is het wel noodzakelijk om een dossier op te maken dat de nodige documenten bevat. Denk bijvoorbeeld aan een attest van het ziekenhuis waar je familielid verblijft, de factuur van de reis, het bewijs dat je met de kredietkaart hebt betaald enzovoorts.

Jaarlijkse reisannulatieverzekering

Wil je echt helemaal op safe spelen? Dan valt een bijkomende annulatieverzekering zeker te overwegen. dat geval is een verzekering via bijvoorbeeld Europ Assistance vaak goedkoper dan een verzekering via het reisbureau. Een city trip kan je bijvoorbeeld al verzekeren vanaf 15 euro. Ga je heel regelmatig op reis, dan kan je kiezen voor een jaarlijkse reisverzekering. Voor een bedrag van 200 euro kan je jouw gezin voor het hele jaar verzekeren.


Laatste artikels over Verzekeren

Touring Verzekeringen kiest voor nieuwe naam Yuzzu

08 mei 2019

De bekende autoverzekeraar Touring Verzekeringen start een rebranding operatie. Er komt een nieuwe naam en logo en er zal ook meer ingezet worden op andere producten.
Lees meer


Geen autoverzekering voor horecapersoneel

30 april 2019

Heel wat mensen die werkzaam zijn in de horeca vinden maar moeilijk een autoverzekering. Volgens de statistieken veroorzaken ze vaker ongevallen.
Lees meer


Snel en eenvoudig een dienst opzeggen

18 april 2019

Wil je jouw kredietkaart opzeggen? Stap je over naar een andere verzekeraar? Of ben je gewoon niet tevreden met de service waar je voor betaalt? Vanaf nu kun je via FinanceInfo jouw automatische incasso’s per direct stopzetten!
Lees meer


Schuldsaldoverzekeringen toegankelijker voor ex-patiënten van zware ziektes

01 april 2019

Vorige week keurde de Kamer een wetsvoorstel goed waarbij genezen patiënten van ondermeer kanker kunnen vragen aan de verzekeraar om te vergeten dat ze ooit ziek geweest zijn.
Lees meer


Safety Stick halveert prijs autoverzekering

18 maart 2019

Autohandelaar Cardoen geeft jonge chauffeurs voortaan de mogelijkheid om een goedkope autoverzekering af te sluiten. De klanten moeten dan wel een Safety Stick in hun auto laten installeren.
Lees meer