Je bent hier: Home > Nieuws > Aparte annulatieverzekering nemen of niet?

Aparte annulatieverzekering nemen of niet?

Aparte annulatieverzekering nemen of niet?

10 oktober 2018

Als je een reis boekt krijg je meestal de vraag voorgeschoteld of je een annulatieverzekering wenst te nemen. In sommige gevallen heb je echter al een annulatieverzekering bij andere producten.

Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat heel wat kredietkaarten een extra verzekering voor reisannulering bevatten. Het gaat dan over het volledig annuleren van de reis op voorhand, of over een onderbreking van de reis en een vervroegde thuiskomst. Dit kan voorvallen door het plotse overlijden of de plotse hospitalisatie van een naast familielid of andere zaken van overmacht zoals plotse storm- of brandschade aan jouw woning.

Je kan daarom best op voorhand kredietkaarten vergelijken om te ontdekken welke verzekeringen gratis mee aangeboden worden. De goedkopere kredietkaarten komen vaak zonder extra verzekeringen, terwijl de duurdere 'gold' kaarten meestal wel extra verzekeringen bevatten. 

Belangrijk is ook om te weten wanneer je beroep kan doen op een dergelijke annulatieverzekering. Meestal worden er heel wat voorwaarden gesteld. Ten eerste moet de reis doorgaans betaald worden met de kredietkaart in kwestie. Daarnaast geldt de verzekering soms alleen in het buitenland of voor verblijven die minstens 100km van je woonplaats gelegen zijn. Soms is alleen de eigenaar van de kredietkaart gedekt en niet alle familieleden. Ook de verzekerde bedragen kunnen enorm verschillen.

Voor wat betreft het vroegtijdig afbreken van je vakantie ben je mogelijk nog op een andere manier deels verzekerd. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die voor pechverhelping een jaarcontract hebben afgesloten bij een reisverzekeraar als Europ Assistance. Het contract pechbijstand dekt in de meeste gevallen ook reisbijstand. In dat geval worden bijvoorbeeld de reiskosten vergoed als je vervroegd moet terugkeren wegens overlijden van een familielid of schade aan de woning.

Om één van deze verzekeringen aan te spreken is het wel noodzakelijk om een dossier op te maken dat de nodige documenten bevat. Denk bijvoorbeeld aan een attest van het ziekenhuis waar je familielid verblijft, de factuur van de reis, het bewijs dat je met de kredietkaart hebt betaald enzovoorts.

Jaarlijkse reisannulatieverzekering

Wil je echt helemaal op safe spelen? Dan valt een bijkomende annulatieverzekering zeker te overwegen. dat geval is een verzekering via bijvoorbeeld Europ Assistance vaak goedkoper dan een verzekering via het reisbureau. Een city trip kan je bijvoorbeeld al verzekeren vanaf 15 euro. Ga je heel regelmatig op reis, dan kan je kiezen voor een jaarlijkse reisverzekering. Voor een bedrag van 200 euro kan je jouw gezin voor het hele jaar verzekeren.


Laatste artikels over Verzekeren

Goedkopere autoverzekering door te verhuizen

10 januari 2019

Ekeren telt 5.000 nieuwe inwoners die allemaal een goedkopere autoverzekering krijgen simpelweg omdat hun postcode gewijzigd is.
Lees meer


Woonplaats belangrijke factor in prijs autoverzekering

12 november 2018

Waar je woont is een doorslaggevende factor in de prijs die je betaalt voor een autoverzekering. Mensen die in een drukke stad wonen betalen zo al snel 30% meer dan mensen die op het platteland wonen.
Lees meer


Zijn winterbanden verplicht in België?

24 oktober 2018

In België zijn winterbanden wettelijk gezien niet verplicht. Zelfs voor jouw verzekeraar zijn ze niet nodig, ook niet als je een omniumverzekering hebt.
Lees meer


Premie autoverzekeringen kan licht dalen

17 oktober 2018

Vorig jaar heeft maar 6% van de automobilisten beroep moeten doen op zijn autoverzekering. Het aantal schadegevallen komt hiermee op een absoluut dieptepunt.
Lees meer