Je bent hier: Home > Nieuws > Ageas versterkt zich in India

Ageas versterkt zich in India

Ageas versterkt zich in India

15 november 2018

De Belgische verzekeraar Ageas koopt 40% van de aandelen van het Indiase RSGI en betaalt daar 186 miljoen euro voor. Ageas versterkt zich zo in de sterk groeiende verzekeringsmarkt van India.

India kent een sterke economische groei en ook voor wat betreft de schadeverzekeringen wordt er een dubbelcijferige groei opgetekend bij RSGI. Maar Ageas tast diep in de buidel voor het belang van 40% in RSGI. De deal waardeert RSGI tegen 465 miljoen euro, terwijl er vorig jaar maar een nettowinst was van 10 miljoen euro. Ageas betaalt dus maar liefst 40 keer de winst en dat is toch erg prijzig. Ageas speculeert dus duidelijk op sterk stijgende winsten in India.

Ageas is reeds actief in China en gaf eerder al aan dat het zijn Aziatische activiteiten wil uitbreiden. RSGI is in Idia vooral actief met autoverzekeringen maar Ageas wil weldra ook andere schadeverzekeringen lanceren. Zo zijn er maar weinig mensen die een brandverzekering hebben, terwijl de middenklasse sterk groeit. En mensen die in betere huizen gaan wonen zijn al snel geneigd om een brandverzekering te overwegen.

Ageas sloot de beursdag vandaag af op €43,78. Voor 2018 wordt een dividend van zo'n 2 euro verwacht, een dividendrendement van haast 5%. Ageas is dus een aantrekkelijk aandeel voor de dividendbelegger. Om de transactiekosten en bewaarlonen te beperken kan je brokers vergelijken. Traditionele banken hanteren nog vaak erg hoge tarieven voor aandelentransacties.


Laatste artikels over Beleggen

Saxo Bank neemt BinckBank over

02 januari 2019

Het Deense Saxo Bank heeft BinckBank overgenomen voor 424 miljoen euro. Voor Belgische klanten van de bank verandert er niets. Op termijn mag de klant door de krachtenbundeling wel rekenen op extra diensten.
Lees meer


Steeds meer fraude met cryptomunten

01 november 2018

De FSMA heeft afgelopen week opnieuw gewaarschuwd voor de toenemende fraude met cryptomunten. Beleggers worden op allerlei manieren opgelicht.
Lees meer


Mobiele bank- en beleggingsapps steeds populairder

27 augustus 2018

Bankieren via de smartphone kent een steile opmars in België. Enkele jaren geleden gebruikten minder dan 40% van de smartphonebezitters een bankapp, ondertussen is dat percentage al gestegen tot meer dan 65%.
Lees meer


Derde van jonge Belgische beleggers ziet bitcoin wel zitten

19 juni 2018

Uit een onderzoek van ING blijkt dat heel wat Belgische beleggers de bitcoin niet kennen of niet zien zitten als beleggingsinstrument. Alleen de jongere beleggers overwegen een investering wel.
Lees meer