Je bent hier: Home > Nieuws > Waar kustvastgoed kopen?

Waar kustvastgoed kopen?

Waar kustvastgoed kopen?

15 mei 2017

Vastgoed aan de kust blijft enorm goed presteren. Knokke-Heist blijft enorm populair, maar ook in het buitenland beginnen sommige streken sterk te groeien.

De prijzen van vastgoed in de populaire Belgische badsteden blijven de hoogte in gaan en daarom kijken investeerders al sneller naar minder grote kustgemeenten. Er zijn in België voldoende alternatieven waar de prijzen veel beter betaalbaar zijn. De vraag is daarbij vooral of je zelf de voorkeur geeft aan een rustige kustgemeente met weinig toerisme of liever gaat voor een stad die in volle ontwikkeling is.

Beleggers die op zoek zijn naar een potentieel grote meerwaarde geven dan ook de voorkeur aan een stad die zelf veel investeringsplannen heeft om aantrekkelijker te worden. Een voorbeeld daarvan is Zeebrugge. Er is de belangrijke haven, de dorpskern wordt vernieuwd, er komt een nieuwe autosnelweg en er wordt meer en meer ingezet op badstad toerisme.  Kortom, allerlei factoren die het investeren in verhuurvastgoed in Zeebrugge erg aantrekkelijk maken.

Maar ook net over de grens zijn er interessante evoluties in het buitenlands vastgoed. Cadzand-Bad is bijvoorbeeld jarenlang achtergebleven op het nabijgelegen Knokke-Heist, maar zal in de komende jaren een enorme inhaalbeweging maken. Er is een nieuwe jachthaven en er is al fors bijgebouwd. Ook nu staan er nog veel nieuwe projecten op stapel. De hotels breiden uit, er komen nieuwe appartementencomplexen en er worden nieuwe winkels geopend. Er kan makkelijk gebouwd worden, maar in ruil moet er per vierkante meter wel een bedrag gestort worden in een fonds dat Cadzand-Bad verder moet ontwikkelen. Momenteel werd zo al 12 miljoen euro opgehaald om de stad verder te ontwikkelen.

Aan de Noord-Franse kust zien we een gelijkaardig verhaal. De prijzen aan de Côte d'Opale liggen nog zo'n 30% lager dan in België, maar ook hier is een inhaalbeweging mogelijk. In Boulogne-sur-Mer wordt bijvoorbeeld fors ingezet op stadsvernieuwing met het Axe Liane ontwikkelingsplan. Rondom de rivier Liane worden verschillende buurten aangepakt en opgewaardeerd, waardoor de stad aantrekkelijker wordt.

Als vastgoedbelegger is het dus interessant om te kijken welke plannen de lokale overheid in petto heeft. Op tien à twintig jaren kan het uitzicht van een stad volledig veranderen. Een achtergebleven buurt kan zo hip en uiteraard veel duurder worden.


Laatste artikels over Vastgoed

Xior wordt belangrijkste speler op Nederlandse markt voor studentenkamers

30 november 2018

Het Belgische Xior Student Housing is met zijn studentenkamers uitgegroeid tot de grootste aanbieder van Nederland. De vastgoedvennootschap noteert sinds eind 2015 op de beurs van Brussel.
Lees meer


Belgisch vastgoed scoort beter dan aandelen

22 februari 2018

Uit een studie van Crédit Suisse blijkt dat België één van de weinige landen ter wereld is waar vastgoed een hogere return oplevert dan een aandelenbelegging.
Lees meer


Xior investeert 48,7 miljoen euro in nieuwe projecten

02 december 2017

Het beursgenoteerde Xior Student Housing investeert 36 miljoen euro in een kantorencomplex in Zaventem en 12,7 miljoen euro in een studentenpand in Leiden, Nederland.
Lees meer


Onstabiele fiscaliteit is een kopzorg voor de vastgoedbelegger

19 mei 2017

De typisch Belgische rechtsonzekerheid, waarbij nieuwe regels en belastingen plots uit de lucht komen vallen, zorgen voor argwaan bij de vastgoedinvesteerders.
Lees meer