Je bent hier: Home > Nieuws > Goedkopere autoverzekering door te verhuizen

Goedkopere autoverzekering door te verhuizen

Goedkopere autoverzekering door te verhuizen

10 januari 2019

Ekeren telt 5.000 nieuwe inwoners die allemaal een goedkopere autoverzekering krijgen simpelweg omdat hun postcode gewijzigd is.

De inwoners van Rozemaai, Schoonbroek en de Edisonwijk zijn eigenlijk helemaal niet verhuisd. Wel stemden ze voor een aansluiting bij Ekeren, omdat ze hier toch vlakbij wonen. Ze gingen al naar de winkel in Ekeren of waren er aangesloten bij jeugd-en sportverenigingen. Door het uitvoeren van een grensaanpassing horen ze nu ook niet langer officieel bij Antwerpen maar wel bij het district Ekeren.

De postcode van deze inwoners is sinds begin dit jaar veranderd van 2030 Antwerpen naar 2180 Ekeren. Hierdoor krijgen ze een bijkomende verrassing: hun autoverzekering wordt gemiddeld zo'n 10% goedkoper.

We hebben hier eerder al geschreven dat de woonplaats een belangrijke factor is in het bepalen van de premie van de autoverzekering. "De kans op een ongeval in Ekeren is lager dan in Antwerpen. Wie verhuist van Antwerpen naar Ekeren geniet mee van de betere ongevallenstatistieken en dus ook van een voordelige premie", zei Bart Walraet van Baloise Insurance aan ATV.

Besparen op een autoverzekering kan uiteraard ook zonder te verhuizen. Door het maken van een autoverzekering simulatie bij verschillende aanbieders kan je al gauw een mooi bedrag per jaar besparen.


Laatste artikels over Verzekeren

Woonplaats belangrijke factor in prijs autoverzekering

12 november 2018

Waar je woont is een doorslaggevende factor in de prijs die je betaalt voor een autoverzekering. Mensen die in een drukke stad wonen betalen zo al snel 30% meer dan mensen die op het platteland wonen.
Lees meer


Zijn winterbanden verplicht in België?

24 oktober 2018

In België zijn winterbanden wettelijk gezien niet verplicht. Zelfs voor jouw verzekeraar zijn ze niet nodig, ook niet als je een omniumverzekering hebt.
Lees meer


Premie autoverzekeringen kan licht dalen

17 oktober 2018

Vorig jaar heeft maar 6% van de automobilisten beroep moeten doen op zijn autoverzekering. Het aantal schadegevallen komt hiermee op een absoluut dieptepunt.
Lees meer


Aparte annulatieverzekering nemen of niet?

10 oktober 2018

Als je een reis boekt krijg je meestal de vraag voorgeschoteld of je een annulatieverzekering wenst te nemen. In sommige gevallen heb je echter al een annulatieverzekering bij andere producten.
Lees meer