Je bent hier: Home > Nieuws > Goedkopere autoverzekering door te verhuizen

Goedkopere autoverzekering door te verhuizen

Goedkopere autoverzekering door te verhuizen

10 januari 2019

Ekeren telt 5.000 nieuwe inwoners die allemaal een goedkopere autoverzekering krijgen simpelweg omdat hun postcode gewijzigd is.

De inwoners van Rozemaai, Schoonbroek en de Edisonwijk zijn eigenlijk helemaal niet verhuisd. Wel stemden ze voor een aansluiting bij Ekeren, omdat ze hier toch vlakbij wonen. Ze gingen al naar de winkel in Ekeren of waren er aangesloten bij jeugd-en sportverenigingen. Door het uitvoeren van een grensaanpassing horen ze nu ook niet langer officieel bij Antwerpen maar wel bij het district Ekeren.

De postcode van deze inwoners is sinds begin dit jaar veranderd van 2030 Antwerpen naar 2180 Ekeren. Hierdoor krijgen ze een bijkomende verrassing: hun autoverzekering wordt gemiddeld zo'n 10% goedkoper.

We hebben hier eerder al geschreven dat de woonplaats een belangrijke factor is in het bepalen van de premie van de autoverzekering. "De kans op een ongeval in Ekeren is lager dan in Antwerpen. Wie verhuist van Antwerpen naar Ekeren geniet mee van de betere ongevallenstatistieken en dus ook van een voordelige premie", zei Bart Walraet van Baloise Insurance aan ATV.

Besparen op een autoverzekering kan uiteraard ook zonder te verhuizen. Door het maken van een autoverzekering simulatie bij verschillende aanbieders kan je al gauw een mooi bedrag per jaar besparen.


Laatste artikels over Verzekeren

Safety Stick halveert prijs autoverzekering

18 maart 2019

Autohandelaar Cardoen geeft jonge chauffeurs voortaan de mogelijkheid om een goedkope autoverzekering af te sluiten. De klanten moeten dan wel een Safety Stick in hun auto laten installeren.
Lees meer


Drie tips om te besparen op jouw autoverzekering

06 februari 2019

Heel wat mensen betalen jaarlijks heel braaf de premie van hun autoverzekering, maar beseffen niet dat ze eigenlijk te veel betalen. 
Lees meer


AI helpt om verzekeringsfraude op te sporen

22 januari 2019

P&V maakt gebruik van artificiële intelligentie of machine learning om sneller verzekeringsfraude op te sporen. Het heeft daarom recent een samenwerking opgestart met Shift Technology.
Lees meer


Woonplaats belangrijke factor in prijs autoverzekering

12 november 2018

Waar je woont is een doorslaggevende factor in de prijs die je betaalt voor een autoverzekering. Mensen die in een drukke stad wonen betalen zo al snel 30% meer dan mensen die op het platteland wonen.
Lees meer