Je bent hier: Home > Nieuws > Goedkopere autoverzekering door te verhuizen

Goedkopere autoverzekering door te verhuizen

Goedkopere autoverzekering door te verhuizen

10 januari 2019

Ekeren telt 5.000 nieuwe inwoners die allemaal een goedkopere autoverzekering krijgen simpelweg omdat hun postcode gewijzigd is.

De inwoners van Rozemaai, Schoonbroek en de Edisonwijk zijn eigenlijk helemaal niet verhuisd. Wel stemden ze voor een aansluiting bij Ekeren, omdat ze hier toch vlakbij wonen. Ze gingen al naar de winkel in Ekeren of waren er aangesloten bij jeugd-en sportverenigingen. Door het uitvoeren van een grensaanpassing horen ze nu ook niet langer officieel bij Antwerpen maar wel bij het district Ekeren.

De postcode van deze inwoners is sinds begin dit jaar veranderd van 2030 Antwerpen naar 2180 Ekeren. Hierdoor krijgen ze een bijkomende verrassing: hun autoverzekering wordt gemiddeld zo'n 10% goedkoper.

We hebben hier eerder al geschreven dat de woonplaats een belangrijke factor is in het bepalen van de premie van de autoverzekering. "De kans op een ongeval in Ekeren is lager dan in Antwerpen. Wie verhuist van Antwerpen naar Ekeren geniet mee van de betere ongevallenstatistieken en dus ook van een voordelige premie", zei Bart Walraet van Baloise Insurance aan ATV.

Besparen op een autoverzekering kan uiteraard ook zonder te verhuizen. Door het maken van een autoverzekering simulatie bij verschillende aanbieders kan je al gauw een mooi bedrag per jaar besparen.


Laatste artikels over Verzekeren

Autoverzekering prijs: hoe wordt de premie berekend?

27 juli 2019

De prijs die je betaalt voor een autoverzekering is vooral afhankelijk van een aantal factoren. Op sommige van deze factoren heb je zelf invloed waardoor je een goedkopere verzekering kan krijgen.
Lees meer


Touring Verzekeringen kiest voor nieuwe naam Yuzzu

08 mei 2019

De bekende autoverzekeraar Touring Verzekeringen start een rebranding operatie. Er komt een nieuwe naam en logo en er zal ook meer ingezet worden op andere producten.
Lees meer


Geen autoverzekering voor horecapersoneel

30 april 2019

Heel wat mensen die werkzaam zijn in de horeca vinden maar moeilijk een autoverzekering. Volgens de statistieken veroorzaken ze vaker ongevallen.
Lees meer


Snel en eenvoudig een dienst opzeggen

18 april 2019

Wil je jouw kredietkaart opzeggen? Stap je over naar een andere verzekeraar? Of ben je gewoon niet tevreden met de service waar je voor betaalt? Vanaf nu kun je via FinanceInfo jouw automatische incasso’s per direct stopzetten!
Lees meer


Schuldsaldoverzekeringen toegankelijker voor ex-patiënten van zware ziektes

01 april 2019

Vorige week keurde de Kamer een wetsvoorstel goed waarbij genezen patiënten van ondermeer kanker kunnen vragen aan de verzekeraar om te vergeten dat ze ooit ziek geweest zijn.
Lees meer