Je bent hier: Home > Nieuws > Drie tips om te besparen op jouw autoverzekering

Drie tips om te besparen op jouw autoverzekering

Drie tips om te besparen op jouw autoverzekering

06 februari 2019

Heel wat mensen betalen jaarlijks heel braaf de premie van hun autoverzekering, maar beseffen niet dat ze eigenlijk te veel betalen. 

Een autoverzekering neemt een serieuze hap uit een gezinsbudget. Maar soms worden voor de hand liggende besparingen over het hoofd gezien. Daarom drie eenvoudige tips die je snel een grote besparing kunnen opleveren.

Ga voor een kilometerverzekering

Doe je niet zoveel kilometers per jaar? Kijk dan eens naar een kilometerverzekering. Hierbij ben je bijvoorbeeld verzekerd tot 10.000 of 15.000 kilometer. In sommige gevallen kan je tot de helft besparen door over te stappen op een kilometerverzekering. 

Normaal gezien rij je elk jaar ongeveer hetzelfde aantal kilometers. Meestal komt hier pas verandering in door een grote wijziging in jouw persoonlijke situatie, zoals bijvoorbeeld veranderen van job of het maken van een verre autoreis. In dit geval kan je aan de verzekeraar laten weten dat je toch meer kilometers zal afleggen, zodat je verzekering geldig blijft.

Verander van verzekeraar

Soms ben je al lang klant bij dezelfde verzekeraar en betaal je simpelweg te veel. Verzekeraars trekken de tarieven van hun verzekeringen namelijk jaarlijks op voor hun bestaande klanten. Maar nieuwe klanten worden wel in de watten gelegd met tijdelijke kortingen en lagere tarieven

Je kan daarom beter eens bij de concurrentie de prijs voor jouw autoverzekering berekenen. Bovendien zijn er in bepaalde periodes van het jaar ook extra promoties, zoals rond het autosalon. Nieuwe klanten zijn dan vaak 2 maanden of langer gratis verzekerd.

Let er wel voor op dat je jouw huidige verzekering 3 maanden voor de vervaldag op de hoogte brengt dat je de verzekering wilt opzeggen.

Zeg de omnium op

Als je auto al ouder is dan 5 jaren dan is een volledige omnium niet zo interessant meer. Je kan dan bijvoorbeeld beter kiezen voor een kleine omnium. De leeftijd van je wagen bepaalt de keuze voor omnium, mini omnium of BA verzekering.

Stel dat je een wagen hebt van 10 jaren oud die omnium verzekerd is. In het geval van een perte totale zal de verzekeraar slechts de huidige marktwaarde van jouw auto vergoeden. Met het geld dat je ontvangt zal je zeker geen nieuwe wagen kunnen aankopen. Daarom is het ook niet zo verstandig om bij oudere wagens nog steeds jaarlijks de dure omniumpremie te betalen.


Laatste artikels over Verzekeren

Touring Verzekeringen kiest voor nieuwe naam Yuzzu

08 mei 2019

De bekende autoverzekeraar Touring Verzekeringen start een rebranding operatie. Er komt een nieuwe naam en logo en er zal ook meer ingezet worden op andere producten.
Lees meer


Geen autoverzekering voor horecapersoneel

30 april 2019

Heel wat mensen die werkzaam zijn in de horeca vinden maar moeilijk een autoverzekering. Volgens de statistieken veroorzaken ze vaker ongevallen.
Lees meer


Snel en eenvoudig een dienst opzeggen

18 april 2019

Wil je jouw kredietkaart opzeggen? Stap je over naar een andere verzekeraar? Of ben je gewoon niet tevreden met de service waar je voor betaalt? Vanaf nu kun je via FinanceInfo jouw automatische incasso’s per direct stopzetten!
Lees meer


Schuldsaldoverzekeringen toegankelijker voor ex-patiënten van zware ziektes

01 april 2019

Vorige week keurde de Kamer een wetsvoorstel goed waarbij genezen patiënten van ondermeer kanker kunnen vragen aan de verzekeraar om te vergeten dat ze ooit ziek geweest zijn.
Lees meer


Safety Stick halveert prijs autoverzekering

18 maart 2019

Autohandelaar Cardoen geeft jonge chauffeurs voortaan de mogelijkheid om een goedkope autoverzekering af te sluiten. De klanten moeten dan wel een Safety Stick in hun auto laten installeren.
Lees meer