Je bent hier: Home > Nieuws > Drie tips om te besparen op jouw autoverzekering

Drie tips om te besparen op jouw autoverzekering

Drie tips om te besparen op jouw autoverzekering

06 februari 2019

Heel wat mensen betalen jaarlijks heel braaf de premie van hun autoverzekering, maar beseffen niet dat ze eigenlijk te veel betalen. 

Een autoverzekering neemt een serieuze hap uit een gezinsbudget. Maar soms worden voor de hand liggende besparingen over het hoofd gezien. Daarom drie eenvoudige tips die je snel een grote besparing kunnen opleveren.

Ga voor een kilometerverzekering

Doe je niet zoveel kilometers per jaar? Kijk dan eens naar een kilometerverzekering. Hierbij ben je bijvoorbeeld verzekerd tot 10.000 of 15.000 kilometer. In sommige gevallen kan je tot de helft besparen door over te stappen op een kilometerverzekering. 

Normaal gezien rij je elk jaar ongeveer hetzelfde aantal kilometers. Meestal komt hier pas verandering in door een grote wijziging in jouw persoonlijke situatie, zoals bijvoorbeeld veranderen van job of het maken van een verre autoreis. In dit geval kan je aan de verzekeraar laten weten dat je toch meer kilometers zal afleggen, zodat je verzekering geldig blijft.

Verander van verzekeraar

Soms ben je al lang klant bij dezelfde verzekeraar en betaal je simpelweg te veel. Verzekeraars trekken de tarieven van hun verzekeringen namelijk jaarlijks op voor hun bestaande klanten. Maar nieuwe klanten worden wel in de watten gelegd met tijdelijke kortingen en lagere tarieven

Je kan daarom beter eens bij de concurrentie de prijs voor jouw autoverzekering berekenen. Bovendien zijn er in bepaalde periodes van het jaar ook extra promoties, zoals rond het autosalon. Nieuwe klanten zijn dan vaak 2 maanden of langer gratis verzekerd.

Let er wel voor op dat je jouw huidige verzekering 3 maanden voor de vervaldag op de hoogte brengt dat je de verzekering wilt opzeggen.

Zeg de omnium op

Als je auto al ouder is dan 5 jaren dan is een volledige omnium niet zo interessant meer. Je kan dan bijvoorbeeld beter kiezen voor een kleine omnium. De leeftijd van je wagen bepaalt de keuze voor omnium, mini omnium of BA verzekering.

Stel dat je een wagen hebt van 10 jaren oud die omnium verzekerd is. In het geval van een perte totale zal de verzekeraar slechts de huidige marktwaarde van jouw auto vergoeden. Met het geld dat je ontvangt zal je zeker geen nieuwe wagen kunnen aankopen. Daarom is het ook niet zo verstandig om bij oudere wagens nog steeds jaarlijks de dure omniumpremie te betalen.


Laatste artikels over Verzekeren

AI helpt om verzekeringsfraude op te sporen

22 januari 2019

P&V maakt gebruik van artificiële intelligentie of machine learning om sneller verzekeringsfraude op te sporen. Het heeft daarom recent een samenwerking opgestart met Shift Technology.
Lees meer


Goedkopere autoverzekering door te verhuizen

10 januari 2019

Ekeren telt 5.000 nieuwe inwoners die allemaal een goedkopere autoverzekering krijgen simpelweg omdat hun postcode gewijzigd is.
Lees meer


Woonplaats belangrijke factor in prijs autoverzekering

12 november 2018

Waar je woont is een doorslaggevende factor in de prijs die je betaalt voor een autoverzekering. Mensen die in een drukke stad wonen betalen zo al snel 30% meer dan mensen die op het platteland wonen.
Lees meer


Zijn winterbanden verplicht in België?

24 oktober 2018

In België zijn winterbanden wettelijk gezien niet verplicht. Zelfs voor jouw verzekeraar zijn ze niet nodig, ook niet als je een omniumverzekering hebt.
Lees meer