Je bent hier: Home > Nieuws > KBC snoeit in aantal medewerkers

KBC snoeit in aantal medewerkers

KBC snoeit in aantal medewerkers

05 september 2019

KBC kondigde gisteren aan dat de bank tegen eind 2022 zo'n 1.400 medewerkers minder zal hebben. Het gaat vooral over natuurlijke afvloeiingen, waardoor een echt sociaal bloedbad uitblijft.

Door de digitalisering hebben de grootbanken teveel kantoren en teveel personeel. Nieuwe spelers op de markt, de zogenaamde fintech of neobanken, zijn veel wendbaarder en spelen veel beter in op de behoeften van de moderne consument. Daarnaast zullen er door de PSD2 richtlijn betere bankapps op de markt komen, waardoor de banken mogelijk verder zullen vervreemden van hun klanten. Verder zijn er mogelijke bedreigingen door techbedrijven als Google en Apple die nu al financiële diensten aanbieden. En de opmars van de cryptomunten lijkt ook niet meer te stoppen, getuige Facebook dat werkt aan zijn eigen munt Libra.

Om beter het hoofd te bieden aan al deze bedreigingen moet ook een traditionele speler als KBC zich omturnen in een efficiënte en snel wendbare bank. Denk hierbij aan particulieren die online al binnen een kwartier bevestiging krijgen of ze een woningkrediet krijgen. Of bedrijven die binnen 24 uren het geld van een lening op hun rekening zien verschijnen.

KBC geldt momenteel al als voorbeeld voor wat betreft haar aanpassingsvermogen aan de nieuwe digitale realiteit. De KBC Mobile app werd bijvoorbeeld door bankshopper.be verkozen tot beste banking app van 2019. Om nog beter te worden zal KBC meer digitale experten nodig hebben en minder mensen die administratief papierwerk uitvoeren. Met de interne organisatie 'KBC Jobcenter' zullen medewerkers die hun functie zien verdwijnen omgeschoold en opgeleid worden zodat ze ingezet kunnen worden in de nieuwe vacatures.


Laatste artikels over Bankieren

Grootbanken scoren slecht in tevredenheidsonderzoek

29 augustus 2019

Gisteren publiceerde Test Aankoop een nieuw onderzoek naar de tevredenheid van consumenten over hun bank. Opvallend was dat de grootbanken slecht scoorden.
Lees meer


PSD2 maakt weg vrij voor betere bankapps

25 juli 2019

Spencer is een Belgische fintech speler die werkt aan een handige en proactieve app waarmee klanten al hun bankrekeningen zullen kunnen beheren. Bovendien zal de app nuttige tips en informatie geven.
Lees meer


Zichtrekening opnieuw duurder

25 juni 2019

De gemiddelde prijs voor een zichtrekening steeg het afgelopen jaar met zo'n 2,2%. Dat blijkt een onderzoek van het  Prijzenobservatorium van de federale overheidsdienst Economie.
Lees meer


Alleen ezels lenen hun bankkaart uit

10 juni 2019

Jongeren lopen soms in de val om hun bankkaart uit te lenen aan een onbekende, in ruil voor wat extra zakgeld. Wat ze niet beseffen is dat hun rekening op die manier gebruikt wordt om crimineel geld te verplaatsen.
Lees meer