Je bent hier: Home > Nieuws > Aedifica speelt sleutelrol in Europese markt voor zorgvastgoed

Aedifica speelt sleutelrol in Europese markt voor zorgvastgoed

Aedifica speelt sleutelrol in Europese markt voor zorgvastgoed

14 januari 2020

De Belgische specialist in zorgvastgoed Aedifica is ondertussen al actief in zes Europese landen. De vastgoedvennootschap neemt zo de leiding in Europa.

Zo'n twee maanden geleden lanceerde de gereglementeerde vastgoedvennootschap Aedifica een overnamebod op zijn Finse concurrent Hoivatilat. Er werd 14,75 euro per aandeel geboden maar sommige grote aandeelhouders vonden dat wat karig. Aedifica verhoogde het bod vervolgens naar 16 euro en haalde ondertussen ruim 95% van de aandelen binnen. Er wordt nu nog een uitrookbod gelanceerd om de laatste aandelen in handen te krijgen. Tegelijk zal Hoivatilat geschrapt worden van de beurs van Helsinki.

Aedifica zal de komende jaren verder investeren in Finland en Zweden om zijn portefeuille verder uit te breiden. Het bedrijf is ook al actief in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk en is zo een referentie geworden in Europees zorgvastgoed.

Om de groei te ondersteunen zijn er al verschillende kapitaaloperaties geweest. Verwacht wordt dat het bedrijf ook in 2020 opnieuw geld zal ophalen. De kapitaalverhogingen zijn ondermeer mogelijk doordat Belgische beleggers tuk zijn op vastgoed.

Beurshuizen Degroof Petercam en Kepler hanteren een koopadvies voor het aandeel Aedifica, met een koersdoel van respectievelijk € 124 en € 122. Het aandeel koerst momenteel rond de 113 euro.  Het dividendrendement bedraagt haast 3% en het aandeel gewoon bijhouden en de dividenden incasseren levert dus een fors hoger rendement op dan een spaarrekening.

Wie wil beleggen in aandelen, opent best een beursrekening bij een gespecialiseerde aanbieder, die goedkopere tarieven aanbieden dan de traditionele banken. Brokers vergelijken is dus aan te raden.


Laatste artikels over Vastgoed

Vastgoedtransacties crashen door coronacrisis

06 april 2020

De lockdown en de coronacrisis hebben een duidelijk effect op het aantal vastgoedtransacties. Notarissen zien het aantal transacties met 27 tot 39% dalen.
Lees meer


Koop alleen vastgoed na een grondig onderzoek

30 december 2019

Investeringen die een hoog rendement beloven zijn meestal te mooi om waar te zijn. Dat ondervonden ook tientallen Vlamingen die nietsvermoedend rommelvastgoed kochten in Duitsland.
Lees meer


Veel meer vastgoedschenkingen in 2019

28 december 2019

In Vlaanderen steeg het aantal schenkingen van vastgoed met 12% in 2019. In Wallonië werd zelfs een stijging van 28% genoteerd.
Lees meer


Aedifica zet internationale opmars verder

05 november 2019

Aedifica, de Belgische beursgenoteerde verhuurder van rusthuizen, zet zijn overnametocht verder. Het bedrijf neemt  in Duitsland een project over en doet een overnamebod op een Finse concurrent.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken