Je bent hier: Home > Nieuws > Lockdown zorgt voor minder ongevallen

Lockdown zorgt voor minder ongevallen

Lockdown zorgt voor minder ongevallen

22 april 2020

De coronacrisis en de lockdown zorgt voor minder auto's op de baan. Daarom daalt ook het aantal ongevallen. Dit zal zich echter niet vertalen in een goedkopere autoverzekering.

We rijden met zijn allen massaal minder kilometers. De auto blijft vaker in de garage staan en veel mensen begrijpen nu ook het nut van een kilometerverzekering. Zo zullen klanten van de verzekeraar Corona Direct een groot deel van hun betaalde premie terug krijgen.

Een logisch gevolg van het rustige verkeer is dat er minder ongevallen gebeuren. Cijfers uit Nederland tonen bijvoorbeeld aan het aantal ongevallen met de helft is gedaald tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het aantal schadeclaims bij verzekeraars valt bijgevolg ook terug, waardoor ze minder geld moeten uitkeren. 

Als het risico voor de verzekeraar daalt, dan zou toch ook de premie van de autoverzekering moeten dalen? Niet noodzakelijk. De premies worden namelijk berekend op basis van lange termijn analyses. De huidige terugval in de schadegevallen is vermoedelijk slechts erg tijdelijk. Bijgevolg zal deze terugval amper doorwegen in de premie berekeningen.

Alleen als er een blijvend effect is, zullen de premies op termijn aangepast worden. Dit zou het geval kunnen zijn als er vanaf nu meer mensen enkele dagen per week gaan thuiswerken.


Laatste artikels over Verzekeren

Ethias lanceert digitale verzekeraar Flora

30 september 2020

Ethias probeert met de nieuwe digitale verzekeraar Flora de concurrentie aan te gaan met de grote techbedrijven en de Insurtechs.
Lees meer


AG verzekert eerste zelfrijdende voertuig in België

15 september 2020

Aan het  Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares in Gent werd Olli 2.0 in gebruik genomen, de eerste zelfrijdende shuttlebus die zich in het verkeer mengt.
Lees meer


Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

26 juni 2020

De toezichthouder FSMA gaat enkele verzekeraars op het matje roepen. In de kleine lettertjes van hun reisannulatieverzekering wordt een epidemie plots niet meer gedekt.
Lees meer


Consumenten vragen deel premie van autoverzekering terug

13 mei 2020

Consumentenorganisatie Test-Aankoop vindt dat verzekeraars een deel van de premies van autoverzekeringen moeten terugbetalen aan hun klanten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken