Je bent hier: Home > Nieuws > Weer tijd voor de belastingaangifte

Weer tijd voor de belastingaangifte

Weer tijd voor de belastingaangifte

06 mei 2020

Wie een papieren aangifte wil indienen, heeft nog tijd tot 30 juni 2020. Elektronisch kan het nog tot 16 juli.

Sinds dinsdag kan je via de website Tax-on-web je vooraf ingevulde belastingaangifte raadplegen. Zo'n 3,92 miljoen Belgen ontvangen zo'n vooraf ingevuld exemplaar. Zo'n 59% van de mensen moet de belastingaangifte niet meer zelf invullen, alhoewel het aandachtig nakijken van de ingevulde gegevens wel absoluut nodig is. In 90% van de gevallen zijn de belastingen juist berekend, maar in 10% van de gevallen zijn er nog ontbrekende gegevens. Zo moet je bijvoorbeeld zelf nog de vrijstelling van betaalde dividenden aanvragen.

De fiscus ontvangt heel wat fiches met informatie over jouw beroepsinkomsten, betalingen van hypothecaire leningen, fiscale attesten van giften enzovoorts. Deze gegevens worden vervolgens automatisch op de belastingaangifte ingevuld. Als alles klopt moet de belastingplichtige alleen nog de aangifte goedkeuren.

Andere jaren zorgt de fiscus ook voor hulp bij het invullen van de aangifte. Door de coronacrisis kan dit nu niet fysiek doorgaan. Daarom werd er een telefonische helpdesk opgericht. Zo'n 86.000 mensen hebben ondertussen al zelf telefoon gekregen om een afspraak vast te leggen. Dit gaat over mensen die in het verleden ook hun aangifte lieten invullen en die nog geen vereenvoudigde aangifte krijgen. Alle andere mensen kunnen zelf een afspraak maken door te bellen naar het telefoonnummer dat op hun aangifte staat.


Laatste artikels over Belastingen

Belasting werkelijke huurinkomsten op tafel

22 november 2020

Volgens het Europees Hof van Justitie moet er een einde komen aan de verschillende manieren waarop huurinkomsten uit binnenlandse of buitenlandse eigendommen worden belast.
Lees meer


Fiscus betaalt 41,9 miljoen roerende voorheffing terug

18 juli 2020

De Belgische fiscus heeft voor het jaar 2019 zo'n 41,9 miljoen euro roerende voorheffing terugbetaald aan de belastingplichtigen. Het gaat over de vrijstellingsregeling voor dividenden.
Lees meer


Zijn winsten van cryptomunten belastbaar in België?

24 mei 2020

Moet je gerealiseerde winsten op cryptocurrency als de bitcoin aangeven in je belastingaangifte en hoeveel bedraagt de belasting in België?
Lees meer


Belgische belastingdruk blijft hoog

29 november 2019

De belastingdruk in België bedroeg 55,4% in 2018, een weinig benijdenswaardige derde plaats in Europa.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken