Je bent hier: Home > Nieuws > Belg spaart meer tijdens coronacrisis

Belg spaart meer tijdens coronacrisis

Belg spaart meer tijdens coronacrisis

12 juni 2020

Ruim 40% van de Belgen zegt meer gespaard te hebben tijdens de coronacrisis. Door de gesloten horecazaken kon er minder geld worden uitgegeven.

Uit het European Consumer Payment Report 2020 van Intrum blijkt dat veel Belgen minder uitgegeven hebben tijdens de lockdown, terwijl hun inkomen op peil bleef. De contrasten met andere Europese landen zijn groot. 

In totaal werden 4.800 consumenten ondervraagd in 24 Europese landen. Ongeveer 48% van de respondenten gaf aan dat hun financiële gezondheid gedaald is ten opzichte van een half jaar geleden. Ongeveer de helft zag het gezinsinkomen terugvallen door de Covid-19 crisis.

Door de lagere inkomsten zijn 1 op 5 Europese consumenten nieuwe leningen aangegaan om hun rekeningen te kunnen betalen. Zo'n 39% zegt dat ze door de coronacrisis minder kunnen sparen, waardoor hun appeltje voor de dorst niet kan aangroeien. Zij vrezen dat ze hierdoor niet op een comfortabele manier met pensioen kunnen gaan.

In heel Europa zegt 36% van de consumenten dat de coronacrisis een positieve impact heeft gehad op hun uitgaven. Voor België is dat 43% en ons land eindigt daarmee op een vijfde plaats. Door de gesloten horecazaken kon de bourgondische Belg niet langer op restaurant. Ook de onmogelijkheid om te reizen of om zelfs een daguitstap te doen zorgde ervoor dat er op het einde van de maand meer geld overbleef. Daarom konden Belgen meer geld op hun spaarrekening zetten dan anders.


Laatste artikels over Sparen

Vlamingen besparen op uitgaven door coronacrisis

18 september 2020

Uit de Grote Geldenquête van Telefacts Nu blijkt dat 40% van de Vlamingen vreest dat ze in financiële problemen zullen komen door de coronacrisis.
Lees meer


Binckbank rekent negatieve rentevoet aan

03 september 2020

De broker Binckbank gaat vanaf oktober een halve procent negatieve rente aanrekenen op de rekeningen die meer dan 25.000 euro cash bevatten.
Lees meer


Weer meer miljonairs in België

30 juli 2020

Uit de jaarlijkse studie van Capgemini blijkt dat er eind 2019 maar liefst 132.700 dollarmiljonairs in België wonen.
Lees meer


Spaarboekjes blijven aandikken

02 juli 2020

Uit een rondvraag van de krant De Tijd blijkt dat de gereglementeerde spaarrekeningen in het eerste half jaar met 9,8 miljard euro aandikten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken