21 juni 2020
Belgische bedrijven merken sinds de coronacrisis op dat er meer klanten zijn met betalingsproblemen.
Facturen die niet of te laat betaald worden kunnen bedrijven in de problemen brengen. Ze hebben deze cash namelijk nodig om zelf hun leveranciers te betalen. Grote ondernemingen sturen snel een herinnering of schakelen zelfs een incassobureau in, maar kleine bedrijven zijn daar meestal terughoudend in. In de huidige coronacrisis lopen ze dan ook risico om zelf in de problemen te komen.
Voor Belgische verkopers is er nu met Klarna ook een nieuwe interessante dienst. Webshops kunnen Klarna als betalingsmogelijkheid aanbieden. Klarna betaalt deze webshop rechtstreeks en de eindklant zal een factuur terugvingen in zijn pakketje, die aan Klarna moet betaald worden. Het betalingsrisico gaat zo over van de verkoper naar Klarna, een specialist in het innen van facturen. Deze laatste moet trachten de kredietverliezen zo beperkt mogelijk te houden om zelf winst te kunnen maken.
Consumenten die zelf tijdelijk problemen ervaren kunnen overwegen om een kleine lening aan te gaan. Ook een kredietkaart kan een mogelijke oplossing zijn om kleine cashflowproblemen te overbruggen. Je kan dan namelijk aankopen doen die je pas bij het begin van de volgende maand moet betalen. Optioneel kan je deze kredietkaart uitgaven zelfs gespreid terugbetalen.
05 januari 2021
De coronacrisis heeft nog een extra turbo gezet op de vraag naar elektrische fietsen. Hierdoor sluiten banken ook steeds meer fietsleningen af.
Lees meer
19 december 2020
Lenen bij de bank kan om grofweg vier verschillende leenmotieven.
Lees meer
07 augustus 2020
De echte impact van de coronacrisis zal er pas komen wanneer de steunmaatregelen van de overheid uitdoven. Banken bereiden zich er nu al op voor.
Lees meer
15 juni 2020
Uit de coronamonitor van bankenfederatie Febelfin blijkt dat de Belg steeds vaker met de kaart betaalt. De banken verleenden ondertussen ook al meer dan 250.000 betalingsuitstellen.
Lees meer