Je bent hier: Home > Nieuws > Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

26 juni 2020

De toezichthouder FSMA gaat enkele verzekeraars op het matje roepen. In de kleine lettertjes van hun reisannulatieverzekering wordt een epidemie plots niet meer gedekt.

Tijdens de presentatie van jaarverslag van 2019 maakte de FSMA bekend dat ze een onderzoek is gestart naar de reisverzekeringen. Specifiek gezien gaat het over de reisannulatieverzekeringen, die een vergoeding uitkeren wanneer een geboekte reis niet kan doorgaan.

Geldige redenen voor zo'n annulatie zijn bijvoorbeeld gezondheidsproblemen, het overlijden van een familielid, herexamens, plotse schade aan de woning door brand of een storm, het intrekken van je vakantiedagen door jouw werkgever, ontslag,... 

In de algemene voorwaarden van de polis kan je lezen welke risico's allemaal gedekt zijn. De polis bevat ook steeds uitsluitingen: gebeurtenissen waarbij de verzekeraar niet zal tussenkomen. Denk daarbij aan gezondheidsproblemen als gevolg van drank- of drugsgebruik.

De FSMA heeft vastgesteld dat enkele verzekeraars zeer recent extra uitsluitingen hebben toegevoegd, zoals bijvoorbeeld een epidemie, pandemie of quarantaine. Het is duidelijk dat deze verzekeraars hun voorwaarden in alle stilte hebben aangepast als gevolgd van de coronacrisis. De waakhond gaat dit nu verder onderzoeken en zal de betrokken verzekeraars contacteren en een breed sectoronderzoek uitvoeren.


Laatste artikels over Verzekeren

Mediahuis en Van Breda lanceren vergelijkingswebsite Voilà

23 november 2020

Mediahuis, de groep boven kranten als De Standaard en de Gazet Van Antwerpen, lanceert binnenkort een vergelijkingswebsite voor verzekeringen. Het gaat over een samenwerking met de makelaar Vanbreda Risk & Benefits.
Lees meer


Ethias lanceert digitale verzekeraar Flora

30 september 2020

Ethias probeert met de nieuwe digitale verzekeraar Flora de concurrentie aan te gaan met de grote techbedrijven en de Insurtechs.
Lees meer


AG verzekert eerste zelfrijdende voertuig in België

15 september 2020

Aan het  Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares in Gent werd Olli 2.0 in gebruik genomen, de eerste zelfrijdende shuttlebus die zich in het verkeer mengt.
Lees meer


Consumenten vragen deel premie van autoverzekering terug

13 mei 2020

Consumentenorganisatie Test-Aankoop vindt dat verzekeraars een deel van de premies van autoverzekeringen moeten terugbetalen aan hun klanten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken