Je bent hier: Home > Nieuws > Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

26 juni 2020

De toezichthouder FSMA gaat enkele verzekeraars op het matje roepen. In de kleine lettertjes van hun reisannulatieverzekering wordt een epidemie plots niet meer gedekt.

Tijdens de presentatie van jaarverslag van 2019 maakte de FSMA bekend dat ze een onderzoek is gestart naar de reisverzekeringen. Specifiek gezien gaat het over de reisannulatieverzekeringen, die een vergoeding uitkeren wanneer een geboekte reis niet kan doorgaan.

Geldige redenen voor zo'n annulatie zijn bijvoorbeeld gezondheidsproblemen, het overlijden van een familielid, herexamens, plotse schade aan de woning door brand of een storm, het intrekken van je vakantiedagen door jouw werkgever, ontslag,... 

In de algemene voorwaarden van de polis kan je lezen welke risico's allemaal gedekt zijn. De polis bevat ook steeds uitsluitingen: gebeurtenissen waarbij de verzekeraar niet zal tussenkomen. Denk daarbij aan gezondheidsproblemen als gevolg van drank- of drugsgebruik.

De FSMA heeft vastgesteld dat enkele verzekeraars zeer recent extra uitsluitingen hebben toegevoegd, zoals bijvoorbeeld een epidemie, pandemie of quarantaine. Het is duidelijk dat deze verzekeraars hun voorwaarden in alle stilte hebben aangepast als gevolgd van de coronacrisis. De waakhond gaat dit nu verder onderzoeken en zal de betrokken verzekeraars contacteren en een breed sectoronderzoek uitvoeren.


Laatste artikels over Verzekeren

Verzekeraars ondersteunen BOB-campagne tijdens EK

20 juni 2021

De nieuwe BOB-zomercampagne tracht het aantal slachtoffers door overmatig drankgebruik terug te dringen.
Lees meer


Stormen zorgen in 2020 voor de meeste schadegevallen in tien jaren

12 maart 2021

De voorbije dagen zorgden de hevige winden voor veel schadegevallen. De verzekeraars hebben hun handen weer vol met aangiftes van stormschade.
Lees meer


Groene kaart wordt gedigitaliseerd

01 maart 2021

Onlangs veranderde de traditionele groene kaart voor de autoverzekering in een wit papier. In de komende jaren volgt een verdere digitalisering.
Lees meer


Gevoelig minder ongevallen in 2020

26 februari 2021

De kans op een aanrijding is in 2020 verder gedaald. Definitieve cijfers zijn nog niet gepubliceerd, maar het aantal ongevallen is door de lockdown en het thuiswerken gevoelig gedaald.
Lees meer


Belfius beste digitale verzekeraar in België

18 februari 2021

Consultingbedrijf Sia Partners maakte een rangschikking van de Belgische verzekeraars die het best scoren qua digitaal aanbod en dienstverlening.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken