Je bent hier: Home > Nieuws > Spaarboekjes blijven aandikken

Spaarboekjes blijven aandikken

Spaarboekjes blijven aandikken

02 juli 2020

Uit een rondvraag van de krant De Tijd blijkt dat de gereglementeerde spaarrekeningen in het eerste half jaar met 9,8 miljard euro aandikten.

De totale inleg op de spaarrekeningen loopt nu op tot 263,9 miljard euro. We rapporteerden eerder al dat de Belg meer spaarde tijdens de coronacrisis, wat bevestigd wordt door deze nieuwe cijfers. Doordat de bourgondische Belg niet op restaurant of op reis kon bleef er op het einde van de maand meer geld over om te sparen.

Door de blijvende populariteit van spaarrekeningen lanceerde MeDirect onlangs een nieuwe rekening. Via Dynamic Sparen biedt de bank een basisrente van 0,30% en een getrouwheidspremie van 0,10%. De hoge basisrente maakt de rekening geschikt om geld op te parkeren dat je binnen het jaar alweer nodig hebt. Wie spaarrekeningen vergelijkt, zal merken dat MeDirect in de kop van het peloton staat.

Naast de spaarrekeningen heeft de Belg ook meer interesse getoond in beleggen. Brokers zagen een toestroom van jonge beleggers, maar ook wat oudere mensen  zijn duidelijk op zoek naar een hogere opbrengst dan een veilige spaarrekening. Vooral beleggingsfondsen blijven daarbij populair. Voor deze mensen biedt MeDirect kant-en klare beleggingsplannen.

Wie zelf aandelen wil kopen, houdt best rekening met de transactiekosten. Vergelijk brokers in België.


Laatste artikels over Sparen

Rabobank.be vindt geen overnemer

22 juni 2021

Rabobank.be lokte jaren geleden massaal veel klanten met hoge rentevergoedingen, maar de bank gaat deze spaarrekeningen volgend jaar afsluiten.
Lees meer


Belgen kunnen 2,8 miljoen euro verliezen door negatieve rente

20 mei 2021

Het lijkt alleen een kwestie van tijd vooraleer meer Belgische banken een negatieve rente zullen hanteren op grote spaardeposito's...
Lees meer


ING rekent sneller strafrente aan op grote spaarsaldo's

23 april 2021

ING voerde in de tweede helft van 2020 al een negatieve rentevoet in voor spaarrekeningen die meer dan 1 miljoen euro bevatten. Die limiet wordt nu verlaagd.
Lees meer


Aantal Belgen zonder spaargeld groeit met 3%

14 april 2021

Zo'n 11 procent van de Belgen heeft helemaal geen spaargeld. Dat blijkt uit een enquête van Aion Bank onder meer dan 1.000 Belgen.
Lees meer


Haast geen opbrengst voor tak21-spaarverzekeringen

09 april 2021

Door de lage rente en hoge kosten brengen de tak-21 spaarproducten haast niets meer op.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken