Je bent hier: Home > Nieuws > Spaarboekjes blijven aandikken

Spaarboekjes blijven aandikken

Spaarboekjes blijven aandikken

02 juli 2020

Uit een rondvraag van de krant De Tijd blijkt dat de gereglementeerde spaarrekeningen in het eerste half jaar met 9,8 miljard euro aandikten.

De totale inleg op de spaarrekeningen loopt nu op tot 263,9 miljard euro. We rapporteerden eerder al dat de Belg meer spaarde tijdens de coronacrisis, wat bevestigd wordt door deze nieuwe cijfers. Doordat de bourgondische Belg niet op restaurant of op reis kon bleef er op het einde van de maand meer geld over om te sparen.

Door de blijvende populariteit van spaarrekeningen lanceerde MeDirect onlangs een nieuwe rekening. Via Dynamic Sparen biedt de bank een basisrente van 0,30% en een getrouwheidspremie van 0,10%. De hoge basisrente maakt de rekening geschikt om geld op te parkeren dat je binnen het jaar alweer nodig hebt. Wie spaarrekeningen vergelijkt, zal merken dat MeDirect in de kop van het peloton staat.

Naast de spaarrekeningen heeft de Belg ook meer interesse getoond in beleggen. Brokers zagen een toestroom van jonge beleggers, maar ook wat oudere mensen  zijn duidelijk op zoek naar een hogere opbrengst dan een veilige spaarrekening. Vooral beleggingsfondsen blijven daarbij populair. Voor deze mensen biedt MeDirect kant-en klare beleggingsplannen.

Wie zelf aandelen wil kopen, houdt best rekening met de transactiekosten. Vergelijk brokers in België.


Laatste artikels over Sparen

Vlamingen besparen op uitgaven door coronacrisis

18 september 2020

Uit de Grote Geldenquête van Telefacts Nu blijkt dat 40% van de Vlamingen vreest dat ze in financiële problemen zullen komen door de coronacrisis.
Lees meer


Binckbank rekent negatieve rentevoet aan

03 september 2020

De broker Binckbank gaat vanaf oktober een halve procent negatieve rente aanrekenen op de rekeningen die meer dan 25.000 euro cash bevatten.
Lees meer


Weer meer miljonairs in België

30 juli 2020

Uit de jaarlijkse studie van Capgemini blijkt dat er eind 2019 maar liefst 132.700 dollarmiljonairs in België wonen.
Lees meer


Belg spaart meer tijdens coronacrisis

12 juni 2020

Ruim 40% van de Belgen zegt meer gespaard te hebben tijdens de coronacrisis. Door de gesloten horecazaken kon er minder geld worden uitgegeven.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken