Je bent hier: Home > Nieuws > Geen gratis loketverrichtingen meer bij Argenta

Geen gratis loketverrichtingen meer bij Argenta

Geen gratis loketverrichtingen meer bij Argenta

29 november 2020

De spaarbank Argenta blijft zijn gratis zichtrekening aanbieden, maar gaat wel kosten aanrekenen voor verrichtingen aan het loket.

Wie kiest voor de gratis zichtrekening, zal ook in de toekomst kunnen profiteren van een gratis betaalkaart en zelfs gratis kredietkaart. Maar gratis overschrijvingen laten uitvoeren aan het loket is niet meer mogelijk. Per verrichting zal voortaan anderhalve euro worden aangerekend.

Mensen die klant zijn bij Argenta omdat ze hun overschrijvingen nog op papier binnenbrengen kunnen daarom beter kiezen voor de betalende rekeningen. De goedkoopste formule zal 3,35 euro per maand kosten maar loketverrichten blijven dan gratis. Wie maandelijks drie keren aan het loket staat komt dus goedkoper uit door te kiezen voor een betalende zichtrekening.

Argenta zal zelf aan de klanten de gepaste formule suggereren. Voor 15 februari moeten alle klanten een keuze gemaakt hebben. 

Argenta verwacht zelf dat klanten vooral voor het gratis pakket zullen kiezen. De bank benadrukt dat ze de enige traditionele bank is met een gratis rekening én een uitgebreid kantorennet. Klanten kiezen bovendien steeds vaker voor internetbankieren en mobiel bankieren en voor hen wijzigt er dus amper iets.

Argenta biedt naast zichtrekeningen ook spaarrekeningen aan en helpt klanten met het beleggen in fondsen. Verder is Argenta ook actief in verzekeringen met bijvoorbeeld een brandverzekeringen en autoverzekeringen.


Laatste artikels over Bankieren

Het geheim van een succesvolle webshop

19 juli 2021

Hoe doen ze het toch? Die knallende webshops, waar producten en diensten als zoete broodjes de online deur uitvliegen.
Lees meer


De juiste bureauhoogte is bepalend voor een gezonde werkhouding

14 juli 2021

De meeste van ons zijn wel op de hoogte over wat voor gezondheidsvoordelen aan een gezonde bureaustoel zijn vastgekleefd, maar een bureau heeft daarin net zo veel invloed.
Lees meer


Weldra maximumprijs voor zichtrekening

03 juli 2021

De regering en Febelfin werken aan een charter waarbij de banken maximumprijzen krijgen opgelegd voor manuele verrichtingen aan het loket.
Lees meer


Open eens een bankrekening bij de krantenboer

28 juni 2021

Binnen enkele maanden zal je bij de lokale krantenwinkel terecht kunnen voor nieuwe bankdiensten, aangeboden door de Franse neobank Nickel.
Lees meer


Wees alert voor helpdeskfraude

24 juni 2021

Er duiken in ons land steeds meer dossiers op van mensen die duizenden euro's verliezen door helpdeskfraude
Lees meer



Populair op Financeinfo.be









Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 100 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken