Je bent hier: Home > Nieuws > Geen gratis loketverrichtingen meer bij Argenta

Geen gratis loketverrichtingen meer bij Argenta

Geen gratis loketverrichtingen meer bij Argenta

29 november 2020

De spaarbank Argenta blijft zijn gratis zichtrekening aanbieden, maar gaat wel kosten aanrekenen voor verrichtingen aan het loket.

Wie kiest voor de gratis zichtrekening, zal ook in de toekomst kunnen profiteren van een gratis betaalkaart en zelfs gratis kredietkaart. Maar gratis overschrijvingen laten uitvoeren aan het loket is niet meer mogelijk. Per verrichting zal voortaan anderhalve euro worden aangerekend.

Mensen die klant zijn bij Argenta omdat ze hun overschrijvingen nog op papier binnenbrengen kunnen daarom beter kiezen voor de betalende rekeningen. De goedkoopste formule zal 3,35 euro per maand kosten maar loketverrichten blijven dan gratis. Wie maandelijks drie keren aan het loket staat komt dus goedkoper uit door te kiezen voor een betalende zichtrekening.

Argenta zal zelf aan de klanten de gepaste formule suggereren. Voor 15 februari moeten alle klanten een keuze gemaakt hebben. 

Argenta verwacht zelf dat klanten vooral voor het gratis pakket zullen kiezen. De bank benadrukt dat ze de enige traditionele bank is met een gratis rekening én een uitgebreid kantorennet. Klanten kiezen bovendien steeds vaker voor internetbankieren en mobiel bankieren en voor hen wijzigt er dus amper iets.

Argenta biedt naast zichtrekeningen ook spaarrekeningen aan en helpt klanten met het beleggen in fondsen. Verder is Argenta ook actief in verzekeringen met bijvoorbeeld een brandverzekeringen en autoverzekeringen.


Laatste artikels over Bankieren

NewB opent deuren voor grote publiek

27 april 2021

De coöperatieve bank NewB opent na 10 jaar eindelijk de deuren voor het grote publiek. Op bankkaarten is het evenwel nog even wachten.
Lees meer


ING laat klanten vergelijken in bankapp

26 maart 2021

ING voegt interessante diensten toe aan de eigen bankapp. Zo zullen klanten kunnen besparen op hun energie-of telecomfactuur.
Lees meer


Blijf waakzaam voor phishing

24 maart 2021

Uit cijfers van Febelfin blijkt dat er vorig jaar in België maar liefst 67.000 frauduleuze transacties werden uitgevoerd.
Lees meer


Belfius rolt Beats uit

23 maart 2021

Belfius zet zijn betaalrekeningen op een nieuwe manier in de markt en start tegelijk met het aanbieden van telecomdiensten van partner Proximus.
Lees meer


Tarieven bankrekeningen in de lift

12 januari 2021

Heel wat banken verhogen de tarieven van hun zichtrekeningen en bankverrichtingen. Consumentenorganisatie Test Aankoop trekt aan de alarmbel.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken