Je bent hier: Home > Nieuws > Geen gratis loketverrichtingen meer bij Argenta

Geen gratis loketverrichtingen meer bij Argenta

Geen gratis loketverrichtingen meer bij Argenta

29 november 2020

De spaarbank Argenta blijft zijn gratis zichtrekening aanbieden, maar gaat wel kosten aanrekenen voor verrichtingen aan het loket.

Wie kiest voor de gratis zichtrekening, zal ook in de toekomst kunnen profiteren van een gratis betaalkaart en zelfs gratis kredietkaart. Maar gratis overschrijvingen laten uitvoeren aan het loket is niet meer mogelijk. Per verrichting zal voortaan anderhalve euro worden aangerekend.

Mensen die klant zijn bij Argenta omdat ze hun overschrijvingen nog op papier binnenbrengen kunnen daarom beter kiezen voor de betalende rekeningen. De goedkoopste formule zal 3,35 euro per maand kosten maar loketverrichten blijven dan gratis. Wie maandelijks drie keren aan het loket staat komt dus goedkoper uit door te kiezen voor een betalende zichtrekening.

Argenta zal zelf aan de klanten de gepaste formule suggereren. Voor 15 februari moeten alle klanten een keuze gemaakt hebben. 

Argenta verwacht zelf dat klanten vooral voor het gratis pakket zullen kiezen. De bank benadrukt dat ze de enige traditionele bank is met een gratis rekening én een uitgebreid kantorennet. Klanten kiezen bovendien steeds vaker voor internetbankieren en mobiel bankieren en voor hen wijzigt er dus amper iets.

Argenta biedt naast zichtrekeningen ook spaarrekeningen aan en helpt klanten met het beleggen in fondsen. Verder is Argenta ook actief in verzekeringen met bijvoorbeeld een brandverzekeringen en autoverzekeringen.


Laatste artikels over Bankieren

Tarieven bankrekeningen in de lift

12 januari 2021

Heel wat banken verhogen de tarieven van hun zichtrekeningen en bankverrichtingen. Consumentenorganisatie Test Aankoop trekt aan de alarmbel.
Lees meer


Bankgeheim toch op de helling ondanks bezwaren privacywaakhond

05 december 2020

Gisteren plaatste de Gegevensbeschermingsautoriteit in de krant De Tijd vraagtekens bij de plannen van de regering over de inzage van bankrekeningen.
Lees meer


Facebook dicht bij lancering eigen cryptomunt

04 december 2020

Begin volgend jaar zou de eigen cryptomunt van Facebook gelanceerd kunnen worden, waarmee je zal kunnen betalen in eigen apps als WhatsApp en Facebook Messenger.
Lees meer


Laat je bankrekening niet misbruiken door criminelen

04 december 2020

Steeds meer jongeren laten zich vangen door criminelen en geven ze toegang tot hun bankrekening.
Lees meer


NewB schiet na 10 jaar eindelijk uit de startblokken

30 november 2020

De coöperatieve bank NewB test momenteel het openen van nieuwe rekeningen en zal begin volgend jaar echt uit de startblokken schieten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken