Je bent hier: Home > Nieuws > Facebook dicht bij lancering eigen cryptomunt

Facebook dicht bij lancering eigen cryptomunt

Facebook dicht bij lancering eigen cryptomunt

04 december 2020

Begin volgend jaar zou de eigen cryptomunt van Facebook gelanceerd kunnen worden, waarmee je zal kunnen betalen in eigen apps als WhatsApp en Facebook Messenger.

Facebook maakte vorig jaar al bekend dat het een eigen cryptomunt en betalingsplatform wou lanceren. De munt Libra zou gekoppeld worden aan een mandje van munten zoals de euro en de dollar en had moeten uitgroeien tot een echte nieuwe wereldmunt. Gezien het enorme aantal gebruikers van de Facebook diensten had dit weleens een echte gamechanger kunnen zijn. 

Wereldwijde regulatoren vreesden echter voor de stabiliteit van het financiële systeem en staken een stokje voor de lancering, waardoor Facebook zich genoodzaakt zag om voor een afgeslankte versie te zorgen. Die nieuwe munt is ondertussen klaar en zal onder de naam Diem gelanceerd worden. De cryptomunt zal beheerd kunnen worden via de Novi Wallet, zodat je snel betalingen kan uitvoeren.

De Libra Association werd oorspronkelijk opgericht met ronkende namen als Visa, Paypal en Mastercard, die al snel hun steun opzegden toen regeringen wereldwijd hun veto stelden. De huidige Diem Association telt ook nog bekende bedrijven als Uber en Spotify, die vermoedelijk ook meteen de Diem zullen aanvaarden op hun platform. Het project wordt gerund vanuit Zwitserland, dus de lokale autoriteiten moeten eerst nog groen licht geven voor de lancering.

Een effectieve lancering zou weer voor meer persaandacht kunnen zorgen voor de cryptocurrency markt, net op het moment dat de bitcoin bijna nieuwe hoogtepunten maakt. Als mensen leren te werken met de Diem, zou de stap naar bitcoin uiteraard kleiner worden. Dat is ook één van de redenen waarom bitcoins kopen in België steeds populairder wordt.


Laatste artikels over Bankieren

Tarieven bankrekeningen in de lift

12 januari 2021

Heel wat banken verhogen de tarieven van hun zichtrekeningen en bankverrichtingen. Consumentenorganisatie Test Aankoop trekt aan de alarmbel.
Lees meer


Bankgeheim toch op de helling ondanks bezwaren privacywaakhond

05 december 2020

Gisteren plaatste de Gegevensbeschermingsautoriteit in de krant De Tijd vraagtekens bij de plannen van de regering over de inzage van bankrekeningen.
Lees meer


Laat je bankrekening niet misbruiken door criminelen

04 december 2020

Steeds meer jongeren laten zich vangen door criminelen en geven ze toegang tot hun bankrekening.
Lees meer


NewB schiet na 10 jaar eindelijk uit de startblokken

30 november 2020

De coöperatieve bank NewB test momenteel het openen van nieuwe rekeningen en zal begin volgend jaar echt uit de startblokken schieten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken