Je bent hier: Home > Nieuws > Tarieven bankrekeningen in de lift

Tarieven bankrekeningen in de lift

Tarieven bankrekeningen in de lift

12 januari 2021

Heel wat banken verhogen de tarieven van hun zichtrekeningen en bankverrichtingen. Consumentenorganisatie Test Aankoop trekt aan de alarmbel.

KBC kondigde vorige week aan dat het tarief van de Plusrekening met 30% zal stijgen vanaf 1 april. Klanten betalen dan 3,25 euro per maand in plaats van de huidige 2,50 euro. Zo'n 80% van de klanten heeft deze rekening. Zij werden in september 2019 ook al geconfronteerd met een tariefstijging van 2 euro naar 2,50 euro per maand.

Op minder dan twee jaren zien de klanten de kostprijs van hun rekening dus met meer dan 50% stijgen. Ook bij andere banken regent het tariefverhogingen. Dat was ondermeer al het geval bij Paribas Fortis, AXA en ING. Zelfs Argenta, waar zichtrekeningen gratis waren, start dit jaar met het aanrekenen van kosten voor wie verrichtingen aan het loket laat uitvoeren.

Volgens consumentenorganisatie Test Aankoop zijn de tariefverhogingen van de bank oneerlijk voor mensen die de digitale trein niet kunnen of willen volgen. "De zichtrekening is een essentiële dienst en de dagelijkse transacties moeten voor iedereen gemakkelijk en zeer betaalbaar blijven", aldus nog Test Aankoop.

Volgens de banken zijn er handenvol investeringen nodig om digitaal mee te blijven, wat zich dan ook blijft vertalen in hogere tarieven. Heel wat klanten stellen zich echter vragen bij bepaalde investeringen. Zo wordt de KBC app steeds uitgebreider met extra functionaliteiten, maar sommige extra diensten worden niet door iedereen op applaus onthaald. Zo kan je ondermeer voetbal kijken in de KBC app, wat fantastisch is voor voetbalfanaten. Klanten die niet van sport houden vinden het echter vreemd dat hun bank veel geld op tafel heeft gelegd om deze beelden te mogen tonen in een bankapp.

Door de vele extra functionaliteiten behoort de KBC bankapp wel tot de beste apps van Europa.


Laatste artikels over Bankieren

Bankgeheim toch op de helling ondanks bezwaren privacywaakhond

05 december 2020

Gisteren plaatste de Gegevensbeschermingsautoriteit in de krant De Tijd vraagtekens bij de plannen van de regering over de inzage van bankrekeningen.
Lees meer


Facebook dicht bij lancering eigen cryptomunt

04 december 2020

Begin volgend jaar zou de eigen cryptomunt van Facebook gelanceerd kunnen worden, waarmee je zal kunnen betalen in eigen apps als WhatsApp en Facebook Messenger.
Lees meer


Laat je bankrekening niet misbruiken door criminelen

04 december 2020

Steeds meer jongeren laten zich vangen door criminelen en geven ze toegang tot hun bankrekening.
Lees meer


NewB schiet na 10 jaar eindelijk uit de startblokken

30 november 2020

De coöperatieve bank NewB test momenteel het openen van nieuwe rekeningen en zal begin volgend jaar echt uit de startblokken schieten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken