Je bent hier: Home > Nieuws > Tarieven bankrekeningen in de lift

Tarieven bankrekeningen in de lift

Tarieven bankrekeningen in de lift

12 januari 2021

Heel wat banken verhogen de tarieven van hun zichtrekeningen en bankverrichtingen. Consumentenorganisatie Test Aankoop trekt aan de alarmbel.

KBC kondigde vorige week aan dat het tarief van de Plusrekening met 30% zal stijgen vanaf 1 april. Klanten betalen dan 3,25 euro per maand in plaats van de huidige 2,50 euro. Zo'n 80% van de klanten heeft deze rekening. Zij werden in september 2019 ook al geconfronteerd met een tariefstijging van 2 euro naar 2,50 euro per maand.

Op minder dan twee jaren zien de klanten de kostprijs van hun rekening dus met meer dan 50% stijgen. Ook bij andere banken regent het tariefverhogingen. Dat was ondermeer al het geval bij Paribas Fortis, AXA en ING. Zelfs Argenta, waar zichtrekeningen gratis waren, start dit jaar met het aanrekenen van kosten voor wie verrichtingen aan het loket laat uitvoeren.

Volgens consumentenorganisatie Test Aankoop zijn de tariefverhogingen van de bank oneerlijk voor mensen die de digitale trein niet kunnen of willen volgen. "De zichtrekening is een essentiële dienst en de dagelijkse transacties moeten voor iedereen gemakkelijk en zeer betaalbaar blijven", aldus nog Test Aankoop.

Volgens de banken zijn er handenvol investeringen nodig om digitaal mee te blijven, wat zich dan ook blijft vertalen in hogere tarieven. Heel wat klanten stellen zich echter vragen bij bepaalde investeringen. Zo wordt de KBC app steeds uitgebreider met extra functionaliteiten, maar sommige extra diensten worden niet door iedereen op applaus onthaald. Zo kan je ondermeer voetbal kijken in de KBC app, wat fantastisch is voor voetbalfanaten. Klanten die niet van sport houden vinden het echter vreemd dat hun bank veel geld op tafel heeft gelegd om deze beelden te mogen tonen in een bankapp.

Door de vele extra functionaliteiten behoort de KBC bankapp wel tot de beste apps van Europa.


Laatste artikels over Bankieren

Het geheim van een succesvolle webshop

19 juli 2021

Hoe doen ze het toch? Die knallende webshops, waar producten en diensten als zoete broodjes de online deur uitvliegen.
Lees meer


De juiste bureauhoogte is bepalend voor een gezonde werkhouding

14 juli 2021

De meeste van ons zijn wel op de hoogte over wat voor gezondheidsvoordelen aan een gezonde bureaustoel zijn vastgekleefd, maar een bureau heeft daarin net zo veel invloed.
Lees meer


Weldra maximumprijs voor zichtrekening

03 juli 2021

De regering en Febelfin werken aan een charter waarbij de banken maximumprijzen krijgen opgelegd voor manuele verrichtingen aan het loket.
Lees meer


Open eens een bankrekening bij de krantenboer

28 juni 2021

Binnen enkele maanden zal je bij de lokale krantenwinkel terecht kunnen voor nieuwe bankdiensten, aangeboden door de Franse neobank Nickel.
Lees meer


Wees alert voor helpdeskfraude

24 juni 2021

Er duiken in ons land steeds meer dossiers op van mensen die duizenden euro's verliezen door helpdeskfraude
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken