Je bent hier: Home > Nieuws > Belgen stappen weer in de beurs

Belgen stappen weer in de beurs

Belgen stappen weer in de beurs

20 januari 2021

De coronacrisis zorgde er in 2020 voor dat de Belgen weer de beurs ontdekten.

Bij de uitbraak van de coronacrisis gingen de aandelenkoersen flink onderuit, maar Belgen profiteerden daarvan om lager in te stappen. Door de lockdowns kon er minder geconsumeerd worden en hadden heel wat mensen extra tijd.  Zo werd er ondermeer gezocht naar een alternatief voor de spaarrekening, die door de gesloten horeca begon aan te dikken. Heel wat mensen profiteerden van hun extra tijd om te beginnen met beleggen.

Het was al langer bekend dat de online brokers een enorme toestroom van nieuwe beleggers te verwerken kregen. Hierdoor steeg ook het aantal uitgevoerde transacties enorm. Tegenover het vorige jaar gaat het over een verdubbeling of zelfs verdrievoudiging. Uit cijfers van de Nationale Bank blijkt dat de Belgen in de eerste drie kwartalen van 2020 voor 5,9 miljard euro aandelen hebben gekocht.

In het voorbije jaar kwam er ook een nieuwe broker op de markt die het gratis beleggen mogelijk maakte. De Nederlandse mobiele broker Bux zette op het einde van de zomer de eerste stappen op de Belgische markt en kon ondertussen al meer dan 30.000 klanten aantrekken.

Naast de meer traditionele beleggingen in aandelen worden ook meer risicovolle beleggingen populairder. Uit de zoektrends in Google blijkt dat er steeds vaker wordt gezocht op Bitcoin kopen in België. Ondertussen zouden al tienduizenden Belgen cryptomunten bezitten.


Laatste artikels over Beleggen

Beleggen vanaf 1 euro

16 maart 2021

De Weense neobroker Bitpanda lanceert in april fractionele aandelen, waarbij je stukjes van een aandeel zal kunnen kopen.
Lees meer


Grote bedrijven omarmen cryptocurrencies

13 februari 2021

In de voorbije dagen raakte ondermeer bekend dat Tesla voor zo'n 1,5 miljard dollar aan bitcoins heeft gekocht.
Lees meer


Fraudemeldingen bij FSMA stijgen met de helft op twee jaar tijd

05 februari 2021

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) heeft vorig jaar 1.555 meldingen gekregen van fraude en illegale aanbiedingen van financiële producten en diensten.
Lees meer


Belgische vrouwen investeren meer in cryptocurrency

30 januari 2021

De bitcoin ging bij de start van het jaar even boven de 40.000 dollar en wist zich zo weer in de kijker te werken. Ook steeds meer vrouwen lijken de weg naar de cryptomunt te vinden.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken