Je bent hier: Home > Nieuws > Gevoelig minder ongevallen in 2020

Gevoelig minder ongevallen in 2020

Gevoelig minder ongevallen in 2020

26 februari 2021

De kans op een aanrijding is in 2020 verder gedaald. Definitieve cijfers zijn nog niet gepubliceerd, maar het aantal ongevallen is door de lockdown en het thuiswerken gevoelig gedaald.

Assuralia meldt in zijn jaarverslag dat de schadegevallen bij de verplichte BA autoverzekering verder zijn gedaald in 2020. Uit eerdere cijfers van Vias bleek al dat er 22% minder verkeersdoden en 22% minder gewonden zijn gevallen. Gemiddeld gezien waren de ongevallen wel ernstiger, door bijvoorbeeld veel te hoge snelheid op de snelwegen.

Zulke zware ongevallen tekenen voor 30% van de schadelast voor alle ongevallen in België. Zo werden er in 2019 maar liefst 815 van deze zware ongevallen geteld, waarbij de kost oploopt tot boven de 125.000 euro. Allemaal samen bedroegen ze maar liefst 341 miljoen euro.

Het is nog afwachten of de daling van het aantal ongevallen een impact gaat hebben op de premie die moet betaald worden. Voor de BA autoverzekering gaat deze al jaren in dalende lijn.

Assuralia merkt tenslotte op dat het aantal kilometerverzekeringen ook in stijgende lijn, vermoedelijk door het vele thuiswerk. Momenteel vertegenwoordigen ze zo'n 15% van de contracten.


Laatste artikels over Verzekeren

Stormen zorgen in 2020 voor de meeste schadegevallen in tien jaren

12 maart 2021

De voorbije dagen zorgden de hevige winden voor veel schadegevallen. De verzekeraars hebben hun handen weer vol met aangiftes van stormschade.
Lees meer


Groene kaart wordt gedigitaliseerd

01 maart 2021

Onlangs veranderde de traditionele groene kaart voor de autoverzekering in een wit papier. In de komende jaren volgt een verdere digitalisering.
Lees meer


Belfius beste digitale verzekeraar in België

18 februari 2021

Consultingbedrijf Sia Partners maakte een rangschikking van de Belgische verzekeraars die het best scoren qua digitaal aanbod en dienstverlening.
Lees meer


Schadedatabank moet verzekeringsfraude halt toeroepen

30 januari 2021

De Belgische verzekeraars richten samen een databank op om oplichters sneller op het spoor te komen. Jaarlijks proberen zij de verzekeraars voor honderden miljoenen op te lichten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken