Je bent hier: Home > Nieuws > MeDirect breidt aanbod uit

MeDirect breidt aanbod uit

MeDirect breidt aanbod uit

19 maart 2021

MeDirect, vooral bekend van de hoge spaarrentes en het gratis fondsbeleggen, zal in de komende maanden nieuwe diensten lanceren.

De krant De Tijd meldt dat MeDirect haar klantenbestand binnen vijf jaar wil vervijfvoudigen tot zo'n 250.000 klanten. Daarvoor zal de bank haar diensten ook in Nederland aanbieden en het productgamma gevoelig uitbreiden. Vooral in de tweede helft van dit jaar zal dit offensief gestart worden.

Met rentes op spaarrekeningen tot wel 0,7% trekt MeDirect heel wat klanten aan die de minimumrente bij de klassieke grootbanken beu zijn. Bij MeDirect kunnen ze ook goedkoop beleggen in fondsen, zonder dure instap-en uitstapkosten te betalen. Bovendien is er vanaf een bedrag van 5.000 euro al een vermogensbeheerdienst.

Rechtstreeks beleggen in aandelen kan nu ook al via MeDirect, maar de bank werkt nu aan een groter aanbod en een betere app. Daarvoor is de bank in gesprek met een marktleider, hoewel nog geen namen bekend zijn gemaakt. Mogelijk gaat MeDirect dus samenwerken met een partij als Interactive Brokers, een platform dat in België momenteel al wordt aangeboden door de broker Lynx.

Verder staan er virtuele kaarten op het programma, zoals die nu al aangeboden worden door Visa. Daarmee kan je betalingen uitvoeren zoals met een fysieke bankkaart. Door de virtuele kaart aan je smartphone te koppelen kan je zo ook vrijwel overal contactloos betalen. Op deze manier heeft MeDirect dan ook een alternatief voor de klassieke zichtrekening klaar.

Tenslotte gaat MeDirect weldra ook woonkredieten aanbieden. Op die manier kunnen ze het geld dat ze ophalen via de spaarrekeningen ook zelf aan het werk zetten.


Laatste artikels over Sparen

Aantal Belgen zonder spaargeld groeit met 3%

14 april 2021

Zo'n 11 procent van de Belgen heeft helemaal geen spaargeld. Dat blijkt uit een enquête van Aion Bank onder meer dan 1.000 Belgen.
Lees meer


Haast geen opbrengst voor tak21-spaarverzekeringen

09 april 2021

Door de lage rente en hoge kosten brengen de tak-21 spaarproducten haast niets meer op.
Lees meer


Cash geld nog steeds populair

05 april 2021

Ondanks de coronacrisis, waarbij steeds meer gevraagd wordt om digitaal te betalen, blijft cash geld een belangrijke rol spelen.
Lees meer


Rabobank houdt het voor bekeken in België

22 maart 2021

Rabobank.be, die lange tijd veel spaargeld kon aantrekken door te stunten met hogere rentevoeten, stopt met haar activiteiten in ons land.
Lees meer


Zelfs bij nulrente blijven klanten trouw aan Triodos Bank

21 maart 2021

Uit de bekendmaking van de resultaten van Triodos Bank blijkt dat de spaartegoeden ongeveer op peil bleven.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken