Je bent hier: Home > Nieuws > Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.

De Vlaamse regering gaat ervoor zorgen dat de wateroverlast erkend zal worden als ramp, waardoor mensen beroep kunnen doen op het Vlaams rampenfonds. De overheid zal een bedrag tussen 49 en 79 miljoen euro voorzien, dat moet dienen om de schade die niet gedekt is door de brandverzekering alsnog te vergoeden. Om het voor de aanvragers zo makkelijk mogelijk te maken zullen de verzekeraars dit mee coördineren, zodat slachtoffers maar één enkele keer een dossier moeten indienen.

De verzekeraars hebben ondertussen al een beter zicht op de geleden schade. Die wordt momenteel geraamd op een bedrag tussen 90 en 123 miljoen euro. In het geval van dergelijke grote natuurrampen heeft de wet een beschermingsmechanisme voorzien voor de verzekeraars, waarbij er een plafond wordt opgelegd voor de tussenkomsten. De verzekeraars zijn echter overeen gekomen om meer uit te keren dan deze plafonds en voorzien in totaal een bedrag van 44 miljoen euro. Samen met het geld van de Vlaamse regering zal zo alle schade vergoed kunnen worden.

"We zijn blij dat de verzekeraars bereid zijn om meer bij te dragen dan wat de verzekeringswet hen oplegt. Doordat we als overheid het verschil dekken, zal niemand in de kou blijven staan", zegt Vlaams minister-president Jan Jambon.

Ook Hein Lannoy, CEO van Assuralia, is verheugd over het akkoord. "Door de krachten te bundelen met de Vlaamse overheid hopen we dat slachtoffers van de ramp snel de draad kunnen oppikken", aldus nog Lannoy.


Laatste artikels over Verzekeren

Noodweer zorgt voor veel schadedossiers

24 juli 2021

De verzekeraars krijgen door de overstromingen te maken met heel wat aangiftes van schade. De banken geven ondertussen aan dat ze wat financiële ruimte kunnen scheppen voor de slachtoffers.
Lees meer


Verzekeraars ondersteunen BOB-campagne tijdens EK

20 juni 2021

De nieuwe BOB-zomercampagne tracht het aantal slachtoffers door overmatig drankgebruik terug te dringen.
Lees meer


Stormen zorgen in 2020 voor de meeste schadegevallen in tien jaren

12 maart 2021

De voorbije dagen zorgden de hevige winden voor veel schadegevallen. De verzekeraars hebben hun handen weer vol met aangiftes van stormschade.
Lees meer


Groene kaart wordt gedigitaliseerd

01 maart 2021

Onlangs veranderde de traditionele groene kaart voor de autoverzekering in een wit papier. In de komende jaren volgt een verdere digitalisering.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken