Je bent hier: Home > Nieuws > NewB lanceert NewB Invest

NewB lanceert NewB Invest

NewB lanceert NewB Invest

02 december 2021

De coöperatieve bank NewB Invest heeft voortaan een eigen duurzaam beleggingsfonds.

De bank NewB is pas eind vorig jaar echt uit de startblokken geschoten, nadat er bijna tien jaar gewerkt was aan het opzetten van deze nieuwe bank. De bank werd opgericht als reactie op de bankencrisis en wou aan iedereen een duurzaam en ethisch alternatief aanbieden. Om die reden heeft NewB nu ook een eigen beleggingsfonds opgericht.

Klanten kunnen voortaan beleggen in de bevek NewB Invest en dit kan al vanaf 20 euro per maand. Het gaat over een fonds dat voldoet aan Artikel 9 van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR), de Europese regels over het verschaffen van informatie over de duurzaamheid van een belegging. Deze regels werden opgezet om greenwashing te voorkomen, waarbij fondsbeheerders hun beleggingen groener voorstellen dan ze werkelijk zijn.

In de zomer van dit jaar publiceerde de waakhond FSMA nog een studie dat slechts 3% van de fondsen in België aan Artikel 9 voldoen. NewB Invest laat klanten toe om te beleggen in drie verschillende compartimenten, afhankelijk van het risicoprofiel. Zoals bij andere fondsen is er de keuze uit Defensive, Balanced of Dynamic.

Naast het aanbod aan beleggingen heeft NewB een mooi gamma uitgewerkt. Er is uiteraard een zichtrekening en spaarrekening, maar er worden ook verzekeringen aangeboden zoals een autoverzekering of een brandverzekering. Tenslotte zijn er ook groene kredieten mogelijk.


Laatste artikels over Beleggen

BUX Zero voegt cryptovaluta toe

12 januari 2022

De snelgroeiende app BUX Zero, waarmee je gratis in aandelen kan handelen, voegt nu ook enkele cryptomunten toe.
Lees meer


ING Self Invest mikt op kleine belegger

06 januari 2022

Mensen zoeken meer alternatieven voor hun spaargeld en ING lanceerde daarom ook een eigen beursapp.
Lees meer


Bux lanceert fractionele aandelen

04 januari 2022

De mobiele broker Bux heeft zopas een dienst gelanceerd waarbij je een stukje van een aandeel kan kopen.
Lees meer


Inflatie stijgt in België tot haast 6 procent

23 december 2021

In december steeg de inflatie naar 5,71%. Het is van juli 2008 geleden dat de inflatie nog zo hoog was.
Lees meer


KBC peilt naar interesse in cryptomunten

22 december 2021

De Belgische bank KBC heeft zijn klanten een enquête gestuurd om te bepalen of er interesse is voor een dienstverlening rond crypto.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken