Je bent hier: Home > Nieuws > NewB lanceert NewB Invest

NewB lanceert NewB Invest

NewB lanceert NewB Invest

02 december 2021 - door Redactie

De coöperatieve bank NewB Invest heeft voortaan een eigen duurzaam beleggingsfonds.

De bank NewB is pas eind vorig jaar echt uit de startblokken geschoten, nadat er bijna tien jaar gewerkt was aan het opzetten van deze nieuwe bank. De bank werd opgericht als reactie op de bankencrisis en wou aan iedereen een duurzaam en ethisch alternatief aanbieden. Om die reden heeft NewB nu ook een eigen beleggingsfonds opgericht.

Klanten kunnen voortaan beleggen in de bevek NewB Invest en dit kan al vanaf 20 euro per maand. Het gaat over een fonds dat voldoet aan Artikel 9 van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR), de Europese regels over het verschaffen van informatie over de duurzaamheid van een belegging. Deze regels werden opgezet om greenwashing te voorkomen, waarbij fondsbeheerders hun beleggingen groener voorstellen dan ze werkelijk zijn.

In de zomer van dit jaar publiceerde de waakhond FSMA nog een studie dat slechts 3% van de fondsen in België aan Artikel 9 voldoen. NewB Invest laat klanten toe om te beleggen in drie verschillende compartimenten, afhankelijk van het risicoprofiel. Zoals bij andere fondsen is er de keuze uit Defensive, Balanced of Dynamic.

Naast het aanbod aan beleggingen heeft NewB een mooi gamma uitgewerkt. Er is uiteraard een zichtrekening en spaarrekening, maar er worden ook verzekeringen aangeboden zoals een autoverzekering of een brandverzekering. Tenslotte zijn er ook groene kredieten mogelijk.


Laatste artikels over Beleggen

FBI waarschuwt voor crypto scams

30 juli 2022

De FBI heeft bekendgemaakt dat er recentelijk 42,7 miljoen dollar is gestolen door scammers die zich voordoen als crypto-bedrijven.
Lees meer


Beheer beleggingsfondsen is goedkoper geworden

01 juli 2022

Uit het Industry Fact Book van The European Fund and Asset Management Association blijkt dat beleggingsfondsen minder kosten aanrekenen.
Lees meer


Beurzen onder druk door hoge inflatiecijfers

13 juni 2022

De aandelen daalden op vrijdag nadat een langverwacht inflatierapport een sneller dan verwachte prijsstijging liet zien en het consumentenvertrouwen een dieptepunt bereikte. 
Lees meer


Campagne voor staatsbons is groot succes

03 juni 2022

Ondertussen is er al 27 miljoen euro opgehaald door de verkoop van nieuwe staatsbons.
Lees meer


Crypto-bedrijven hopen dat de daling van de markt zorgt voor een grotere comeback

30 mei 2022

Leidinggevenden uit de blockchain- en cryptocurrency-industrie verklaarden op het World Economic Forum dat de recente crash op de markt voor digitale munten zou moeten helpen om “slechte actoren” in de ruimte kwijt te raken. 
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken