Je bent hier: Home > Nieuws > Voortaan betaal je minder bedrijfsvoorheffing

Voortaan betaal je minder bedrijfsvoorheffing

Voortaan betaal je minder bedrijfsvoorheffing

22 december 2021

De manier waarop we maandelijks bedrijfsvoorheffing betalen op ons loon wordt aangepast.

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem voert een kleine wijziging door, waardoor je als loontrekkende wat meer netto zal overhouden. Het gaat echter niet over een belastingverlaging, maar het is een puur technische aanpassing, die moet voorkomen dat je op voorhand teveel belastingen betaalt.

Belastingschijven

De personenbelasting die je jaarlijks moet betalen, wordt berekend op basis van een aantal belastingschijven. De bedrijfsvoorheffing is simpelweg een voorschot op deze verschuldigde belasting. Maar de bedrijfsvoorheffing die aangerekend wordt ligt wat te hoog. Dit komt omdat er voor de bedrijfsvoorheffing en de uiteindelijke personenbelastingen andere schijven gebruikt worden.

Voor de personenbelasting betaal je 25% belasting op de eerste schijf tot 13.540 euro. Bij de bedrijfsvoorheffing stopt deze eerste schijf al op 13.150 euro, waarna je meteen in de schijf van 40% terecht komt. Door beide schalen nu gelijk te trekken, zal je minder kans lopen dat je op voorhand teveel belastingen hebt betaald.

Minder geld terugtrekken

Pas nadat een kalenderjaar is afgesloten, kan er berekend worden hoeveel belastingen je werkelijk moest betalen. Gezien je tijdens het jaar minder geld zal voorafbetalen, zal je bij de afrekening ook minder geld kunnen terugtrekken, als dat al het geval was in het verleden.


Laatste artikels over Sparen

Winkelkarretje wordt duurder

19 januari 2022

De hogere inflatie zal je deze maand voelen wanneer je in de supermarkt aan de kassa staat.
Lees meer


Bankoverstapdienst helpt meer mensen

14 januari 2022

De overstapdienst Bankswitching kreeg in 2021 maar liefst 107.462 aanvragen, 35.000 meer dan in 2020.
Lees meer


VBO waarschuwt voor hogere inflatie

07 januari 2022

Het Verbond van Belgische ondernemingen waarschuwt dat de bedrijven hun hogere kosten zullen doorrekenen in de eindprijzen van producten.
Lees meer


Crelan krijgt fiat voor overname AXA Bank

16 december 2021

Na twee jaren kan het overnameproject eindelijk uitgevoerd worden.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken