Je bent hier: Home > Nieuws > N26 omarmt cryptocurrency

N26 omarmt cryptocurrency

N26 omarmt cryptocurrency

19 januari 2022

De neobank N26 gaat dit jaar cryptomunten aanbieden en zal daarna ook het kopen van aandelen mogelijk maken.

In een interview met de Financial Times zegt N26 oprichter Max Tayenthal dat ze zich beter hadden geconcentreerd op het aanbieden van meer diensten, in plaats van de neobank in meerdere landen proberen te lanceren. "We probeerden snel globaal aanwezig te zijn, maar misten zo de opgang van cryptocurrency", klinkt het.

De internationale aanwezigheid van N26 is geen onverdeeld succes. De bank moest zich eerder al terugtrekken uit Engeland en sloot begin deze maand zijn vestiging in de VS. N26 trok in 2019 naar Amerika en kon een half miljoen klanten overtuigen, maar om de groei verder te ondersteunen waren veel meer investeringen nodig. N26 maakte daarom de keuze om zich terug te trekken naar zijn core markten in Europa.

Super app

De focus zal nu komen te liggen op het uitbreiden van het aanbod. Nog dit jaar zal je via de app cryptocurrency kunnen kopen en daarna zullen klanten ook in aandelen kunnen beleggen. Een zo breed mogelijk gamma is tegenwoordig een belangrijke bepalende factor waarom consumenten voor de ene dan wel voor de andere app kiezen. De concurrent Revolut biedt cryptomunten al wel aan en een crypto exchange zoals Bitpanda biedt ondertussen ook al fractionele aandelen aan. Alle partijen op de markt proberen dus een soort van 'super app' te ontwikkelen.

Lees meer over crypto kopen in België.


Laatste artikels over Bankieren

Phishingfraude neemt af

04 mei 2022

Door sensibiliseringsacties bij consumenten en strengere monitoring door de banken neemt de schade door phishing eindelijk af.
Lees meer


Creatieve en leuke manieren om je eigen bedrijf te promoten

29 april 2022

Je bedrijf promoten kan op veel verschillende manieren. Uiteraard wil je dat jouw bedrijf door zoveel mogelijk mensen wordt gezien en herkend.
Lees meer


Juwelen en andere waardevolle bezittingen beschermen doe je zo

29 maart 2022

Waardevolle bezittingen, waar berg je ze het best op?
Lees meer


Acht procent van de Belgen bankiert nog niet online

17 maart 2022

De Febelfin studie 'Bankieren de klok rond' legt bloot dat het aantal abonnementen voor online banking het afgelopen jaar verder gestegen is.
Lees meer


Cloudsoftware als antwoord op hedendaagse uitdagingen voor kmo's

25 februari 2022

Ondernemers besteden per maand gemiddeld een kleine 8 uur aan de financiële administratie, een behoorlijk tijdrovende klus.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken