Je bent hier: Home > Nieuws > Belgische beleggers zijn pessimistisch

Belgische beleggers zijn pessimistisch

Belgische beleggers zijn pessimistisch

15 april 2022

De ING beleggersbarometer is in maart zeer sterk teruggevallen tot 66 punten. In februari stond de barometer nog op 89 punten, terwijl 100 neutraal is.

Beleggers waren in februari dus al wat voorzichtiger geworden, maar zijn in maart echt pessimistisch geworden. De oorzaak is uiteraard de doorlog in Oekraïne, die voor veel onzekerheid zorgt. Zo denkt 61% van de ondervraagden dat de economische situatie in de komende drie maanden nog sterker zal verslechteren.

Goud

In tijden van onzekerheid wordt goud vaak bekeken als een veilige haven en dat is nu niet anders. Zo'n 46% van de beleggers denkt dat het nu een goed moment is om goud te kopen. Zo'n 17% van de ondervraagden heeft momenteel al een goud gelinkte investering in portefeuille, zoals fysiek goud, een tracker of aandelen van goudmijnen.

Jonge beleggers willen risico nemen

Zowat de helft van de beleggers vindt het geen goed idee om nu te investeren in risicovolle sectoren. Alleen onder de jongeren is er een belangrijke groep die van de koerscorrecties gebruik wil maken om in te stappen. Dat was ook al zo bij de start van de coronacrisis, wat achteraf gezien een mooi koopmoment was.

Cryptocurrency kopen is in België ook populair onder jonge mensen. Bitcoin wordt door sommigen zelfs gezien als het digitale goud.


Laatste artikels over Beleggen

HYPE-investeringen – Waarom je er beter van weg blijft

20 mei 2022

Zo nu en dan hoor je op het nieuws dat een bepaald aandeel blijft boomen.
Lees meer


Paniek in cryptoland – Was dit een bubbel die gebarsten is?

15 mei 2022

Vorige week gingen de cryptomunten in vrije val. Op 4 mei was één Bitcoin nog om en bij de 40.000 dollar waard, terwijl dat op 15 mei slechts 30.000 dollar is.
Lees meer


Saudi Aramco haalt Apple in als meest waardevolle bedrijf van de wereld

13 mei 2022

De Saoedi-Arabische oliegigant Saudi Aramco heeft de plek van Apple van 's werelds meest waardevolle bedrijf overgenomen.
Lees meer


Beleggen voor je kinderen

12 mei 2022

Heel wat mensen starten vandaag al met beleggen voor hun pasgeboren kind.
Lees meer


Elon Musk vindt investeerders die hem helpen met de aankoop van Twitter

10 mei 2022

Miljardair Elon Musk heeft 19 investeerders geselecteerd die hem zullen helpen aan in totaal $ 7,1 miljard.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken