Je bent hier: Home > Nieuws > Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

Digitale verzekeraar Alan bestormt Belgische markt

08 mei 2022 - door Redactie

De ziekteverzekeraar Alan haalt 183 miljoen euro op om zijn verdere groei te financieren.

Alan is een Franse scale up die zich gespecialiseerd heeft in innovatieve ziekteverzekeringen die bedrijven aan hun werknemers kunnen aanbieden. Naast de standaard dekking voor risico's voegt Alan daar nog allerlei diensten aan toe. Via de app kunnen werknemers snel vragen stellen aan dokters. Ook op het gebied van mentaal welzijn voorziet Alan ondersteuning, wat moet helpen om burnouts zoveel mogelijk te voorkomen.

Zo'n 15.000 bedrijven maken momenteel al gebruik van Alan, waardoor in totaal meer dan 300.000 werknemers bediend worden. In België is de app sinds midden 2020 actief en groeit Alan gestaag. Momenteel hebben zo'n 400 bedrijven hun ziekteverzekering aan Alan toevertrouwd en worden in totaal zo'n 15.000 werknemers verzekerd. De ambities van Alan zijn torenhoog. Het aantal verzekerde werknemers moet tegen 2025 aandikken tot een half miljoen. 

Nieuwe kapitaalronde

Om deze groei te kunnen verwezenlijken is veel geld nodig. Daarom haalde Alan 183 miljoen euro op bij enkele grote namen. Op nauwelijks drie jaren tijd wil Alan het aantal aangesloten werknemers vertienvoudigen. In heel Europa zou Alan in 2025 dus 3 miljoen klanten moeten tellen die gebruik maken van de verzekeringen.

Alan zegt dat stevige groei mogelijk is omdat bedrijven steeds vaker beseffen dat een ziekteverzekering uitgebreid kan worden met handige diensten voor werknemers. De traditionele verzekeraars lopen achter op dat gebied.


Laatste artikels over Verzekeren

Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.
Lees meer


Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

22 november 2022

Krijg je een snelheidsovertreding in de bus van de politie? Zo moet je bijvoorbeeld een geldboete betalen, maar ook een rijverbod kan ingevoerd worden.
Lees meer


De verschillende typen autoverzekering in begrijpelijke taal

05 augustus 2022

Het verzekeren van je auto is een wettelijke verplichting. Voor veel mensen is het maken van de keuze voor een bepaald type verzekering tamelijk lastig.
Lees meer


Waarom is het hebben van een brandverzekering belangrijk?

31 maart 2022

Met zoveel gevaren om ons heen durf je haast de woning niet meer te verlaten. En dan kom je erachter dat het juist dit huis is waar de meeste ongevallen plaatsvinden.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken