Je bent hier: Home > Nieuws > Digital Nomads raken wijdverspreid

Digital Nomads raken wijdverspreid

Digital Nomads raken wijdverspreid

04 augustus 2022 - door Laurens

Zit je regelmatig op sociale media te scrollen? Dan is de kans heel groot dat je al eens gehoord hebt van de zogenaamde digitale nomaden.

Het zijn mensen die de wereld rondreizen, terwijl ze aan het werk zijn. Hoe ze dat doen? Door ervoor te zorgen dat ze niets meer nodig hebben dan een laptop of computer. Maar is het effectief mogelijk om als digital nomad te gaan leven? En waar moet je rekening mee houden? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Het leven zoals het is

Als digital nomad ben je heel vaak onderweg, maar kan je er ook voor kiezen om langer op een bepaalde plaats te vertoeven. De meesten kiezen voor paradijselijke eilanden, met prachtige witte stranden en een zee waar het water altijd lekker warm is. Het lijkt wel een sprookje, te mooi om waar te zijn.

Digitale nomaden proberen om hun planning zo in te delen, dat ze een mooie balans hebben tussen werk en privé. Sommigen staan vroeg op zodat ze er vroeg kunnen invliegen. Tegen de middag stoppen ze met werken en gaan ze genieten van alles wat hun droombestemming te bieden heeft. Andere kiezen er dan weer voor om bijvoorbeeld een halve week te werken en een halve week te ontspannen. Alles hangt af van welk werk ze precies doen en uiteraard ook van wat ze er mee verdienen.

Vraag je je af hoe het mogelijk is dat veel digital nomads zoveel vrije tijd over weten te houden? Wel, dat is nog een groot voordeel van de bestemmingen die velen kiezen. Ze opteren voor landen waar het leven veel goedkoper is dan in België. Op die manier kunnen ze met hetzelfde geld veel meer beleven.

Hoe moet het verder?

Het stereotype van de digitale nomaden dat we hierboven hebben beschreven, past vandaag niet meer voor 100% bij de werkelijkheid. Digitale nomaden verspreiden zich sneller over de hele wereld. In plaats van te kiezen voor paradijselijke eilanden, kiezen velen nu ook voor een gewone bestemming, zoals Spanje, Italië of Portugal. Ze zijn gewoon op zoek naar een ander levensritme.

Heel veel digitale nomaden zijn vandaag de dag zelfstandig aan de slag. Toch beginnen ook heel veel bedrijven de overstap naar digitaal al te maken. Je moet maar eens tussen de vacatures gaan snuffelen. De kans is zeer groot dat er wel een aanbod tussen staat voor 100% telewerk. Met zo een job zou je in principe ook de hele wereld kunnen rondreizen. 

We zijn er dus zeker van overtuigd dat leven zoals een digital nomad mogelijk is, maar je zult wel wat voorbereidingen moeten treffen. Dit heeft namelijk een grote impact op je hele leven. Wij zouden aanraden om te beginnen met de pro’s en de contra’s tegen elkaar af te wegen. Nadien heb je nog voldoende tijd om te beslissen.


Laatste artikels over Finance

Hoe zelfstandigen & kmo's hun administratie kunnen verbeteren

01 augustus 2022

Een overzichtelijke administratie, het blijft vaak een beetje een struikelblok bij vele zelfstandigen.
Lees meer


Geld verdienen met een eigen zaak

01 augustus 2022

Veel mensen zijn het beu om voor een baas te werken. De oplossing? Je eigen baas worden natuurlijk!
Lees meer


Komt er een grote belastinghervorming?

19 juli 2022

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem heeft zijn plannen voor een grote fiscale hervorming voorgesteld.
Lees meer


Euro na 20 jaar weer gelijk aan de dollar

18 juli 2022

Voor de eerste keer in 20 jaar is een euro evenveel waard als een dollar. Dit betekent dat Europeanen meer voor importproducten zullen betalen, en onze export goedkoper wordt in het buitenland.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken