Je bent hier: Home > Nieuws > Banken staan opnieuw betaalpauze toe

Banken staan opnieuw betaalpauze toe

Banken staan opnieuw betaalpauze toe

08 september 2022 - door Redactie

De coronacrisis is nog niet verteerd of de banken moeten alweer betaalpauzes toestaan, deze keer omwille van de hoge energiekosten.

De hoge energieprijzen kunnen heel wat mensen in de problemen brengen. Rekeningen van duizenden euro's om een woning te verwarmen zijn nu geen uitzondering meer. Veel gezinnen beschikken niet over de nodige buffers om het hoofd te bieden aan de oplopende prijzen. De bankenkoepel Febelfin kondigt daarom vandaag aan dat de banken voor zuurstof zullen zorgen.

Concreet gezien is er opnieuw betalingsuitstel mogelijk voor woonkredieten. De gezinnen moeten dan alleen intresten betalen gedurende een jaar. De kapitaalaflossingen worden uitgesteld en de looptijd van het krediet zal verlengd worden. Op die manier moet er heel wat financiële ruimte vrij komen.

Het uitstel kan aangevraagd worden vanaf 1 oktober 2022 en tot en met 31 maart 2023.

Voorwaarden

Niet iedereen zal van de regeling gebruik kunnen maken. Er zijn enkele voorwaarden. Zo mag je geen betalingsachterstand hebben die geregistreerd staat in de Centrale voor Kredieten aan Particulieren. Verder moet je ook een afbetalingsplan aanvragen bij jouw kredietleverancier. Tenslotte mag je niet over vrije geldmiddelen beschikken. Het bedrag op jouw spaarrekening mag niet meer zijn dan 10.000 euro.

Wie dus vreest om in financiële moeilijkheden te komen, wordt gevraagd om tijdig zijn bank te contacteren.


Laatste artikels over Leningen

Een groter deel van ons inkomen gaat naar onze lening

25 september 2022

De huizen zijn de afgelopen jaren een stuk duurder geworden. Afhankelijk van waar je woont of wil wonen, zal je dit jaar maar liefst 10% (of meer) boven op je budget moeten rekenen, in vergelijking met vorig jaar.
Lees meer


FCA Bank gaat samenwerken met Mazda

07 september 2022

FCA Bank Belgium, gekend van autofinancieringen, gaat nu ook samenwerken met Mazda Motor Belux in België en Luxemburg.   
Lees meer


Stijgende hypotheekrente maakt woning kopen duurder

18 juli 2022

In de afgelopen periode is een groei merkbaar in de hypotheekrente voor het kopen van een nieuwe woning.
Lees meer


3 x waarom je nu een persoonlijke lening kunt afsluiten

26 juni 2022

Twijfel je over het afsluiten van een persoonlijke lening? Een persoonlijke lening afsluiten klinkt misschien spannend, maar deze manier van geld lenen is er niet zomaar.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken