Je bent hier: Home > Nieuws > Experts voorspellen flinke stijging in waarde van de Bitcoin

Experts voorspellen flinke stijging in waarde van de Bitcoin

Experts voorspellen flinke stijging in waarde van de Bitcoin

21 oktober 2022 - door Dylan

Het had een mooi jaar moeten worden voor mensen die investeerden in crypto. Er werd gezegd dat er dit jaar een enorme stijging zou zijn in de prijzen. Het bleek echter niet te kloppen.

Veel munten kelderden enorm in waarde. In plaats van de voorspelde zonneschijn werd het dus vooral regenachtig weer voor de mensen die in crypto investeerden. Maar toch lijken de donkere wolken nu plaats te maken voor de zon. Experts voorspellen namelijk betere tijden de komende jaren.

Verschillende voorspellingen voor eind 2022

Wat betreft de waarde van de Bitcoin aan het eind van dit jaar zijn er verschillende voorspellingen. Zo wordt er verwacht dat de prijs boven de 21.000 dollar uit gaat komen. Er is zelfs een expert die voorspelt dat de waarde maar liefst 38.000 dollar zal zijn.

Verdere stijging in 2023

Veel experts zijn van mening dat de Bitcoin rond die laatstgenoemde prijs zal liggen in het begin van 2023. De rest van het jaar gaat de prijs waarschijnlijk nog verder oplopen. Zo wordt er gespeculeerd over een prijs van tussen de 40 en 50 duizend dollar. Het is een stijging die erg welkom zou zijn voor alle investeerders.

Verder vooruit nog hogere prijzen

Door nog een aantal jaren verder vooruit te kijken is de verwachting dat de prijzen alleen maar verder zullen toenemen. In 2025 bijvoorbeeld gaan de prijzen richting de 100.000 dollar. Er zijn zelfs experts die denken dat dit bedrag gehaald gaat worden. Anderen houden het op een nog iets lagere prijs en denken dat tegen die tijd de prijs voor Bitcoin zo’n 80.000 dollar gaat zijn. In 2030 moet dan echt de grote klapper zijn. De waarde van de Bitcoin ligt dan namelijk nog veel hoger. De laagste voorspelling voor dat jaar is al een prijs van maar liefst 270.000 dollar. Andere experts gaan nog hoger en voorspellen een waarde van het duizelingwekkende bedrag van 400.000 dollar. Een voorspelling springt er toch wel echt bovenuit. Volgens die voorspelling is de waarde van de Bitcoin in 2030 namelijk maar liefst 12,5 miljoen dollar. 

Afwachten

Of de voorspelde prijzen gaan kloppen, is natuurlijk nog maar even afwachten. Het blijft gaan om voorspellingen en er staat dus nog niets vast. Als alles klopt, dan kunnen investeerders in ieder geval betere jaren tegemoet zien dan het jaar dat ze nu achter de rug hebben. Het is op z’n minst een prettige gedachte om aan vast te houden.

Op onze website lees je nog meer over bitcoin kopen in België.

Wil je meer leren over bitcoin? Dat kan in de gratis bitcoin cursus 'Bitcoin & crypto uitgelegd'.

Bitcoin koers in euro


Laatste artikels over Beleggen

Voormalig cryptomiljardair Bankman-Fried geeft een interview

02 december 2022

Sam Bankman-Fried, de oprichter van het omgevallen platform FTX, heeft een openhartig interview gegeven.
Lees meer


Belgische cryptobedrijven halen vlot geld op

30 november 2022

Zowel NGRAVE als Keyrock halen miljoenen dollars op om hun groei te financieren.
Lees meer


Beleggen is nog complexer in een woelig beursklimaat

29 november 2022

Wie op dit moment wil gaan beleggen, zal vast wel al gemerkt hebben dat de markt niet altijd even voorspelbaar is.
Lees meer


Cryptokoersen nog dieper in het rood

21 november 2022

Ook in de nieuwe week beginnen de cryptokoersen weer in het rood en is er wel wat ongerustheid in de markten.
Lees meer


FTX zet stap naar faillissement, BlockFi eerste slachtoffer

11 november 2022

FTX heeft vandaag een gerechtelijk akkoord aangevraagd om bescherming te krijgen tegen schuldeisers. Ook het leenplatform BlockFi komt hierdoor in de problemen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken