Je bent hier: Home > Nieuws > Tarieven persoonlijke leningen op laagste peil ooit

Tarieven persoonlijke leningen op laagste peil ooit

Tarieven persoonlijke leningen op laagste peil ooit

09 november 2017

Wie nu een persoonlijke lening afneemt moet daar minder kosten op betalen dan enkele jaren terug. Het blijft natuurlijk de moeite om verschillende aanbieders te vergelijken, want daar kan er nog verschil gemaakt worden als kredietnemer.

Een persoonlijke lening is een ideale oplossing voor als je even in geldnood zit. Dat kan een klein bedrag zijn voor een wasmachine die het even laat afweten, maar ook hogere bedragen om een reisje te betalen bijvoorbeeld. Je krijgt het geld op jouw bankrekening gestort dus je kan zelf beslissen hoe het wordt uitgegeven. Het spreekt voor zich dat je de lening, kapitaal inclusief intresten, moet terugbetalen aan de bank.

Blijf leningen vergelijken

De lage tarieven zijn wel interessant, maar laat je niet door het eerste beste aanbod overhalen. Het verdienmodel van banken is net in de intresten verwerkt. Momenteel hanteert Beobank een tarief van 4,99% voor een comfortlening voor een bedrag tot 7500 euro. Sommige andere aanbieders hanteren tarieven die de 10% naderen. Op een periode van 3 jaar is dit een groot verschil in extra kosten die je moet afbetalen.

Maxima wettelijk vastgelegd

Elke bank mag vrij hun kostentarieven bepalen. Er zijn wel wettelijke maxima vastgelegd. Een lening tot 1250 euro mag maximaal 18,50% intresten hebben. Een krediet tussen 1250 euro en 5000 euro heeft een maximale rentevoet van 12,50%. En bij een bedrag hoger dan 5000 euro zakt het nog verder tot maximaal 10%.

Elke zes maanden kunnen deze percentages herbekeken worden. Merk je op dat een bank meer dan deze wettelijke tarieven vraagt, dan heb je het recht om een volledige kwijtschelding van de aangerekende kosten te verkrijgen.

Een persoonlijke lening afsluiten kan via een bankkantoor of een website van een bank. Het is een krediet zonder al te veel formaliteiten. Je hoeft ook geen facturen voor te leggen om je aankopen te bewijzen.


Laatste artikels over Leningen

Online woonkredieten groeien sterk

20 november 2017

In 2017 zullen er in België een paar duizenden woonkredieten online afgesloten worden. Een steeds grotere groep mensen komt hierdoor nooit nog een bankkantoor binnen.
Lees meer >>


Renteverlagingen voor autoleningen

04 januari 2016

Met het autosalon in aantocht doen ook de banken een extra inspanning. Zowel Cetelem als Hello Bank hebben al aangekondigd hun rentetarieven te verlagen.
Lees meer >>


Woonbonus: wat verandert er in 2015 voor de Vlaming?

18 augustus 2015

Het systeem van de woonbonus kost de overheid handenvol geld en zou op termijn onbetaalbaar worden. Dat dit belastingsvoordeel hervormd zou worden was dan ook duidelijk.
Lees meer >>


Decroo: Woonbonus behouden

11 juli 2013

De discussie rond de woonbonus blijft aanhouden. Dit systeem, dat het afsluiten van een hypotheek fiscaal aantrekkelijker maakt, zal vanaf 2014 overgedragen worden van de federale overheid naar Vlaams niveau, maar door de hoge kostprijs voor de overheid gaan er stemmen op om dit systeem af te bouwen.
Lees meer >>