Je bent hier: Home > Nieuws > Tarieven persoonlijke leningen op laagste peil ooit

Tarieven persoonlijke leningen op laagste peil ooit

Tarieven persoonlijke leningen op laagste peil ooit

09 november 2017

Wie nu een persoonlijke lening afneemt moet daar minder kosten op betalen dan enkele jaren terug. Het blijft natuurlijk de moeite om verschillende aanbieders te vergelijken, want daar kan er nog verschil gemaakt worden als kredietnemer.

Een persoonlijke lening is een ideale oplossing voor als je even in geldnood zit. Dat kan een klein bedrag zijn voor een wasmachine die het even laat afweten, maar ook hogere bedragen om een reisje te betalen bijvoorbeeld. Je krijgt het geld op jouw bankrekening gestort dus je kan zelf beslissen hoe het wordt uitgegeven. Het spreekt voor zich dat je de lening, kapitaal inclusief intresten, moet terugbetalen aan de bank.

Blijf leningen vergelijken

De lage tarieven zijn wel interessant, maar laat je niet door het eerste beste aanbod overhalen. Het verdienmodel van banken is net in de intresten verwerkt. Momenteel hanteert Beobank een tarief van 4,99% voor een comfortlening voor een bedrag tot 7500 euro. Sommige andere aanbieders hanteren tarieven die de 10% naderen. Op een periode van 3 jaar is dit een groot verschil in extra kosten die je moet afbetalen.

Maxima wettelijk vastgelegd

Elke bank mag vrij hun kostentarieven bepalen. Er zijn wel wettelijke maxima vastgelegd. Een lening tot 1250 euro mag maximaal 18,50% intresten hebben. Een krediet tussen 1250 euro en 5000 euro heeft een maximale rentevoet van 12,50%. En bij een bedrag hoger dan 5000 euro zakt het nog verder tot maximaal 10%.

Elke zes maanden kunnen deze percentages herbekeken worden. Merk je op dat een bank meer dan deze wettelijke tarieven vraagt, dan heb je het recht om een volledige kwijtschelding van de aangerekende kosten te verkrijgen.

Een persoonlijke lening afsluiten kan via een bankkantoor of een website van een bank. Het is een krediet zonder al te veel formaliteiten. Je hoeft ook geen facturen voor te leggen om je aankopen te bewijzen.


Laatste artikels over Leningen

Weldra opnieuw lage tarieven voor autoleningen

16 oktober 2018

Traditioneel gezien pakken de banken tijdens het autosalon uit met extreem lage tarieven voor autoleningen. Het autosalon zal lopen van 19 tot 27 januari 2019.
Lees meer


MeDirect werpt zich op online woonkredieten

24 september 2018

MeDirect, vooral bekend van hoogrentende spaarrekeningen en het aanbod aan fondsen, gaat woonkredieten verschaffen in een buurland.
Lees meer


Woonkrediet herfinancieren? Let op voor de vele kosten!

30 augustus 2018

Wie wil profiteren van een lagere rentevoet kan zijn woonkrediet herzien. Helaas moet er rekening gehouden worden met heel wat bijkomende kosten. Deze duizenden euro's kosten houden klanten tegen om hun lening te verhuizen naar een andere bank.
Lees meer


Online woonkredieten groeien sterk

20 november 2017

In 2017 zullen er in België een paar duizenden woonkredieten online afgesloten worden. Een steeds grotere groep mensen komt hierdoor nooit nog een bankkantoor binnen.
Lees meer