Je bent hier: Home > Nieuws > Meer betalingsuitstel voor belastingen

Meer betalingsuitstel voor belastingen

Meer betalingsuitstel voor belastingen

01 november 2022 - door Redactie

De hoge inflatie en dure energie maken het niet makkelijk voor gezinnen en bedrijven. De regering staat daarom meer betalingsuitstel toe.

Wie na het indienen van de belastingaangifte een bedrag moet bijbetalen, krijgt daarvoor een brief van de fiscus. In normale omstandigheden heb je dan twee maanden tijd om te betalen. Die termijn wordt nu verlengd naar vier maanden. Wie krap bij kas zit krijgt op deze manier wat zuurstof om de dagelijkse uitgaven te blijven doen.

De termijn van vier maanden bestond al langer voor mensen die hun belastingen niet kunnen betalen. Wel moest deze uitzondering nog aangevraagd worden via MyMinFin, maar werd de aanvraag steeds automatisch goedgekeurd. Voor wie deze betaaltermijn nog te kort is, wordt er een persoonlijk afbetalingsplan op 12 maanden opgesteld.

De langere betaaltermijn is niet alleen voor de personenbelasting. Ook voor de vennootschapsbelasting en de rechtspersonenbelasting is er meer uitstel voorzien.

Terugbetaling belastingen

Wie teveel belastingen heeft vooraf betaald, zal deze door de fiscus terugbetaald krijgen. Wie deze maand zijn aanslagbiljet ontvangt, zal begin januari 2023 terugbetaald worden.


Laatste artikels over Belastingen

Duizenden Vlamingen betalen onroerende voorheffing te laat

06 november 2022

Meer dan 200.000 Vlamingen hebben het aanslagbiljet van de onroerende voorheffing over het hoofd gezien.
Lees meer


Regering verhoogt ongemerkt belastingen

20 oktober 2022

De federale regering haalt meer belastinginkomsten binnen door de niet-indexering van de belastingschalen.
Lees meer


Werken met een lokale boekhouder: wat zijn de voordelen?

26 april 2022

Boekhouders hebben ongetwijfeld een beetje een onterecht suffe reputatie. Het feit dat ze niet altijd de meest populaire professionals zijn, komt allicht door een verkeerd begrip van wat hun rol is en wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen.
Lees meer


Documenten opbergen? Zo vind je ze gemakkelijk terug!

25 augustus 2021

Documenten laten rondslingeren is nooit een goed idee. De kans dat je daardoor op een zeker ogenblik één of meerdere documenten verliest is namelijk ongelofelijk groot.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken