Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Mes in het kantorennet van Crelan en AXA

Mes in het kantorennet van Crelan en AXA

Mes in het kantorennet van Crelan en AXA

16 januari 2023 - door Redactie

Crelan wil het aantal bankkantoren terugdringen van 900 naar zo'n 450.

Eind 2021 kreeg Crelan het fiat om AXA Bank België over te nemen. De twee banken hebben samen zo'n 900 kantoren en in sommige gevallen zijn deze kantoren maar op een steenworp van elkaar verwijderd. Dat er kantoren zouden moeten sluiten was dus duidelijk. Crelan heeft nu gezegd dat in eerste instantie zowat de helft van de kantoren zal moeten sluiten.

Het zal nog een tije duren vooraleer de lokale kantoren kunnen samensmelten. Er wordt immers nog gewerkt aan een nieuw informaticasysteem. Crelan en AXA werken momenteel nog met eigen systemen maar in de toekomst komt er dus een eengemaakt systeem voor beide merken. Vanaf dat moment kunnen ook lokale kantoren beginnen werken aan de integratie. Dit zal ten vroegste mogelijk zijn vanaf eind 2024.

Het is duidelijk dat er voor mini kantoren geen plaats meer is. Crelan stelt dat een kantoor moest bestaan uit minstens 5 werknemers, terwijl ze 100 miljoen euro aan klantengeld onder beheer moeten hebben. Ook moet er een kredietportefeuille zijn van minstens 50 miljoen euro.

Toch nog de grootste

Ook na de afslankingskuur zal Crelan het meest uitgebreide kantorennet van alle Belgische banken hebben. De banken zijn namelijk al een tijdje bezig met het sluiten van kantoren. BNP Paribas Fortis telt momenteel minder dan 400 kantoren en zal ook in de komende jaren kantoren blijven sluiten. De kans is daarom groot dat ook Crelan in de toekomst nog verder zal blijven afslanken.


Laatste artikels over Bankieren

Bijna iedereen bankiert online

08 mei 2023

Uit een onderzoek van Febelfin blijkt dat slechts 8% van de ondervraagden geen gebruik maakt van online bankieren.
Lees meer


Payconiq overgenomen door Europese speler

26 april 2023

Het European Payments Initiative (EPI), een samenwerking van 16 Europese banken, neemt zowel Payconiq als iDeal over.
Lees meer


In het rood staan is weer duurder

13 december 2022

Vanaf deze maand wordt er een hogere rente aangerekend als je met jouw bankrekening in het rood gaat.
Lees meer


Rente op spaarrekeningen stijgt

23 november 2022

Keytrade Bank kondigde aan dat het vanaf 1 december dit jaar de rente op zijn spaarrekeningen stevig zal optrekken.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.