Je bent hier: Home > Nieuws > Mes in het kantorennet van Crelan en AXA

Mes in het kantorennet van Crelan en AXA

Mes in het kantorennet van Crelan en AXA

16 januari 2023 - door Redactie

Crelan wil het aantal bankkantoren terugdringen van 900 naar zo'n 450.

Eind 2021 kreeg Crelan het fiat om AXA Bank België over te nemen. De twee banken hebben samen zo'n 900 kantoren en in sommige gevallen zijn deze kantoren maar op een steenworp van elkaar verwijderd. Dat er kantoren zouden moeten sluiten was dus duidelijk. Crelan heeft nu gezegd dat in eerste instantie zowat de helft van de kantoren zal moeten sluiten.

Het zal nog een tije duren vooraleer de lokale kantoren kunnen samensmelten. Er wordt immers nog gewerkt aan een nieuw informaticasysteem. Crelan en AXA werken momenteel nog met eigen systemen maar in de toekomst komt er dus een eengemaakt systeem voor beide merken. Vanaf dat moment kunnen ook lokale kantoren beginnen werken aan de integratie. Dit zal ten vroegste mogelijk zijn vanaf eind 2024.

Het is duidelijk dat er voor mini kantoren geen plaats meer is. Crelan stelt dat een kantoor moest bestaan uit minstens 5 werknemers, terwijl ze 100 miljoen euro aan klantengeld onder beheer moeten hebben. Ook moet er een kredietportefeuille zijn van minstens 50 miljoen euro.

Toch nog de grootste

Ook na de afslankingskuur zal Crelan het meest uitgebreide kantorennet van alle Belgische banken hebben. De banken zijn namelijk al een tijdje bezig met het sluiten van kantoren. BNP Paribas Fortis telt momenteel minder dan 400 kantoren en zal ook in de komende jaren kantoren blijven sluiten. De kans is daarom groot dat ook Crelan in de toekomst nog verder zal blijven afslanken.


Laatste artikels over Bankieren

In het rood staan is weer duurder

13 december 2022

Vanaf deze maand wordt er een hogere rente aangerekend als je met jouw bankrekening in het rood gaat.
Lees meer


Rente op spaarrekeningen stijgt

23 november 2022

Keytrade Bank kondigde aan dat het vanaf 1 december dit jaar de rente op zijn spaarrekeningen stevig zal optrekken.
Lees meer


De voor- en nadelen van contactloos betalen

15 november 2022

We hebben vast allemaal wel al eens contactloos betaald. Contactloos betalen wil zeggen dat je jouw bankkaart niet langer meer in de terminal moet stoppen en dat je in veel gevallen zelfs geen code meer hoeft in te voeren voor kleine bedragen.
Lees meer


NewB doekt bankactiviteiten op

27 oktober 2022

De kogel is door de kerk. De ethische bank NewB laat het doek vallen over de bankactiviteiten en ook de andere activiteiten staan op de helling
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken