Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023 - door Redactie

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.

Uit een studie van Assuralia blijkt dat het marktaandeel van verzekeringsmakelaars in 2021 gestegen is naar 52,8%. De agenten die voor één merk werken tekenen voor 27,4% van de markt. De directe verkoop via online verzekeraars komt dus maar aan een marktaandeel van 20%.

In de tak niet-leven blijven de makelaars bijzonder goed stand houden, ondanks de hevige concurrentie van andere distributiekanalen. Het marktaandeel beloopt daar 61% bij de particulieren en zo'n 75% bij de ondernemingen.  De concurrentie komt hier voornamelijk van de bankverzekeraars die een brandverzekering slijten wanneer de klant tekent voor een hypothecaire lening. In de tak autoverzekeringen zijn er dan weer online spelers die zich specifiek in dit type verzekering gespecialiseerd hebben.

Vierde pijler

De makelaars zelf zijn ook steeds vaker actief in de vierde pijler, de niet fiscale spaar-en beleggingsverzekeringen die bedoeld zijn om vermogen op te bouwen tegen de pensioenleeftijd. Klanten stellen het op prijs dat ze advies op maat krijgen door een bekend gezicht, terwijl ook de lokale verankering een belangrijke rol speelt.

Digitale trein

"De verzekeringsmakelaars hebben de digitale trein niet gemist", zegt Erik Weekers, CEO van FVF, de Federatie voor Verzekerings- en Financiële tussenpersonen. "De makelaars hebben het beste van de twee werelden gecombineerd, ze zijn fygitaal. Persoonlijk contact altijd, digitaal waar het kan", aldus nog Weekers.


Laatste artikels over Verzekeren

Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.
Lees meer


Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

15 februari 2023

Digitaal verzekeren, het klinkt ons soms nog onwennig in de oren. Niet te verbazen, want wij Belgen houden vaak vast aan wat we kennen.
Lees meer


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.
Lees meer


Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

22 november 2022

Krijg je een snelheidsovertreding in de bus van de politie? Zo moet je bijvoorbeeld een geldboete betalen, maar ook een rijverbod kan ingevoerd worden.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.