Je bent hier: Home > Nieuws > Klantendienst van banken moet steeds bereikbaar zijn

Klantendienst van banken moet steeds bereikbaar zijn

Klantendienst van banken moet steeds bereikbaar zijn

24 januari 2023 - door Redactie

Banken moeten 24 uur per dag bereikbaar zijn voor slachtoffers van phishing.

Bij phishing overtuigen criminele hun slachtoffers om de codes van hun bankkaart af te geven of om digitale handtekeningen te genereren om overschrijvingen uit te voeren. Vaak maken ze de echte bankwebsite na en lopen argeloze klanten al snel in de val. In veel gevallen beginnen de slachtoffers ook te beseffen dat ze opgelicht zijn en dan is het zaak om snel de rekening te blokkeren. Daarom zullen banken voortaan 24 op 24 en 7 op 7 bereikbaar zijn om dergelijke misdrijven te melden. Elke bank moet dus zijn klantendienst permanent bemannen.

Traag bankieren

Een ander idee dat door Alexia Bertrand, de staatssecretaris voor Consumentenbescherming, geopperd wordt is het zogenaamde traag bankieren. 

Op dit moment kunnen klanten veel regelen via hun online banking, waarbij soms hoge overschrijvingen mogelijk zijn of waar de limieten voor overschrijvingen kunnen verhoogd worden. Dit kan allemaal erg snel, wat handig is voor de klant maar tegelijk ook gevaarlijk kan zijn.

Door de limieten van overschrijvingen te verlagen kan vermeden worden dat criminelen er in slagen om meteen grote bedragen van een rekening te halen. De limiet verhogen zou dan alleen in een fysiek bankkantoor kunnen. Daar kan de poging tot phishing dan doorprikt worden.


Laatste artikels over Finance

Goedkoop vliegen binnen Europese Unie is straks verleden tijd

13 januari 2023

Slecht nieuws voor de mensen die vaak het vliegtuig pakken voor reizen binnen de Europese Unie. De vliegtickets zullen namelijk fors duurder gaan worden.
Lees meer


Handelaars vrezen daling omzet tijdens wintersolden

10 januari 2023

De wintersolden zijn van start gegaan met hoge kortingen, maar een grote volkstoeloop blijft voorlopig uit.
Lees meer


Bankenregister wordt druk geraadpleegd

09 januari 2023

Zowel de fiscus als notarissen kunnen de stand een bankrekening opvragen. Dat wordt ook massaal gedaan.
Lees meer


Werken voor een baas, of je eigen bedrijf: financiële implicaties

26 december 2022

Wie twijfelt om al dan niet voor een baas te werken, of aan de andere kant een eigen bedrijf op te starten, zal wel al snappen dat dit heel wat implicaties kan hebben op financieel vlak.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken