Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

Opzegtermijn voor verzekeringen verdwijnt

01 mei 2023 - door Redactie

Vanaf volgend jaar zal je wanneer je maar wil een verzekering kunnen opzeggen. Nu moet dat nog drie maanden voor de vervaldag.

Wie nu een verzekering wil opzeggen, moet de maatschappij minstens drie maanden voor de vervaldag op de hoogte brengen. Dat maakt het voor sommige mensen moeilijk om vlot over te schakelen op een andere verzekeraar. Het verzekeringscontract wordt immers jaarlijks stilzwijgend verlengd en wie dus te laat beslist om naar een andere verzekeraar over te stappen, blijft vastzitten aan zijn oude contract.

Vanaf volgend jaar zal de klant op gelijk welk moment zijn contract kunnen opzeggen, zodra het eerste jaar verstreken is. Opzeggen kan voortaan ook digitaal en moet niet langer met een aangetekende zending gebeuren. Verzekeraars moeten dan wel deze optie voorzien in hun systemen.

Alleen tijdens het eerste jaar van een contract zal er nog een opzegtermijn gelden. Wie na het eerste jaar wil wijzigen van verzekeraar, moet dat minstens twee maanden voor de vervaldag kenbaar maken.

Als de verzekeraar zelf opzegt blijft er wel een opzegtermijn van drie maanden van kracht.

Veel klachten

Bij de ombudsman lopen er jaarlijks veel klachten binnen van klanten die van autoverzekering willen veranderen. In veel gevallen hebben ze al een nieuw contract afgesloten zonder het oude tijdig op te zeggen, waardoor ze twee keer een premie moeten betalen.


Laatste artikels over Verzekeren

Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

15 februari 2023

Digitaal verzekeren, het klinkt ons soms nog onwennig in de oren. Niet te verbazen, want wij Belgen houden vaak vast aan wat we kennen.
Lees meer


Online verzekeringen vertegenwoordigen slechts 20%

19 januari 2023

In België blijft de traditionele makelaar de populairste manier om een verzekering af te sluiten.
Lees meer


Premie brandverzekering stijgt fors

06 december 2022

Door de hoge inflatie zal ook de premie van de brandverzekering volgend jaar met meer dan 10% stijgen.
Lees meer


Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

22 november 2022

Krijg je een snelheidsovertreding in de bus van de politie? Zo moet je bijvoorbeeld een geldboete betalen, maar ook een rijverbod kan ingevoerd worden.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.