Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Hoe zichtbaar is jouw webshop op het world wide web?

Hoe zichtbaar is jouw webshop op het world wide web?

Hoe zichtbaar is jouw webshop op het world wide web?

21 oktober 2022 - door Redactie

Bedrijven spenderen gigantische budgetten aan marketing. Terecht, want goede marketing loont.

De zichtbaarheid van je bedrijf zorgt voor hogere verkoopcijfers en houdt je klanten langer vast. Waar vroeger ingezet werd op billboards en advertising in tijdschriften en kranten, zijn het nu de sociale media die als uithangbord dienen. Toch is er een belangrijke manier om je zichtbaarheid te verhogen die vaak vergeten wordt: je zicht- en vindbaarheid voor zoekmachines als Google. Hoe verhoog je nu je online zichtbaarheid van je webshop? En wat zijn de financiële voordelen?

Zorg dat je bovenaan Google blijft staan

Een favoriete uitspraak van online marketeers: ‘verstop een lijk op de tweede pagina van Google, daar vinden ze het nooit.’ Grappig bedoeld, maar ook heel juist. Wie scrolt ooit verder naar pagina twee van Google? De meeste mensen overlopen de eerste pagina met zoekresultaten en klikken daar op de links die hen aanspreken. Daarbovenop zijn er heel wat nieuwe features van Google tussen de zoekresultaten, zoals shopping of de local pack. Het is voor jouw webshop dus zaak om gevonden te worden in de hoogste resultaten. Dat doe je door correcte SEO toe te passen.

SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Je zorgt eigenlijk dat je website goed is afgestemd op Google en andere zoekmachines, zodat jouw website meer zichtbaarheid heeft in zoekresultaten. Gewoon een mooie website hebben is lang niet genoeg. SEO doe je door met juiste trefwoorden te werken. Die zijn anders voor een webshop dan voor een informatieve website. Je hebt namelijk het doel om klanten naar je producten te lokken. Ook via Google afbeeldingen, bijvoorbeeld. De SEO die je hier toepast is dus specifiek SEO voor webshops.

Vroeger heette het doorverwijzen, nu is het linkbuilding

Stel dat je een huis verbouwt. Dan kan je aan de aannemer van de ruwbouwwerken vragen of hij een goede elektricien kent. Als die elektricien zo door verschillende aannemers aangeraden wordt, hoeft hij eigenlijk bijna geen reclame meer te maken. Dat is - kort door de bocht - hoe linkbuilding werkt, maar dan online.

Linkbuilding, een onderdeel van SEO, is zorgen dat er op andere websites doorverwezen wordt naar jouw webshop. Dat kunnen blogs zijn die het onderwerp van jouw shop behandelen bijvoorbeeld. Van hoe meer websites er naar jouw webshop wordt doorverwezen, hoe groter jouw autoriteit over een bepaald onderwerp wordt. En dus ook hoe hoger je uiteindelijk zal scoren in de resultatenlijst. Klanten zijn ongeduldig – ze klikken liefst op een van de eerste resultaten.

Waarom investeren in zoekmachine-optimalisatie?

Dat het belangrijk is om gevonden te worden, snap je wel. Een winkel die – in het echt of online – verstopt zit achter dertig andere winkels zal nooit door veel klanten bezocht worden. Daarnaast zijn linkbuilding en SEO ook relatief snelle en eenvoudige manieren om je zichtbaarheid te verhogen. Met een grondige SEO-analyse en een paar aanpassingen die je consequent toepast, maak je al het verschil. Daarnaast is het ook duurzaam. Je hoeft niet elke week een nieuwe campagne op te zetten of creatieve verkoop slogans te bedenken. Overweeg dus zeker om naast hippe reclamespotjes ook in te zetten op de vindbaarheid van je webshop!


Laatste artikels over algemene info

Succesvol werken in de voedselsector

17 april 2023

Een baan op topniveau in de voedselsector is bijna een garantie op een levenslange carrière, als je tenminste wilt werken in een sector die hard aan het werk is om zichzelf te vernieuwen.
Lees meer


De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

28 maart 2023

Wie binnen de financiële sector werkt, weet dat het geven van relatiegeschenken belangrijke onderdelen zijn van het bouwen en onderhouden van klantrelaties en zakelijke banden.
Lees meer


Wat is beter? Online of fysiek boekhouding volgen?

16 februari 2023

Voor beide methoden valt veel te zeggen, daarom is het van belang om te weten wat beide soorten precies inhouden en wat de voordelen van beide zijn.
Lees meer


Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

15 februari 2023

Digitaal verzekeren, het klinkt ons soms nog onwennig in de oren. Niet te verbazen, want wij Belgen houden vaak vast aan wat we kennen.
Lees meer


Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

22 november 2022

Krijg je een snelheidsovertreding in de bus van de politie? Zo moet je bijvoorbeeld een geldboete betalen, maar ook een rijverbod kan ingevoerd worden.
Lees meer


Dit zijn de verschillende manieren om beter te worden in boekhouden

20 oktober 2022

Wil je bijleren in boekhouden? Er bestaan verschillende methodes om dit te bereiken.
Lees meer


Ook FBI waarschuwt voor scams met crypto

10 oktober 2022

De FBI waarschuwt mensen voor scams met crypto. Deze noemen ze ook wel ‘varken slachting’.
Lees meerPopulair op Financeinfo.beADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.