Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

Wat kan je doen bij een snelheidsovertreding?

22 november 2022 - door Redactie

Krijg je een snelheidsovertreding in de bus van de politie? Zo moet je bijvoorbeeld een geldboete betalen, maar ook een rijverbod kan ingevoerd worden.

Als je je boete wil contesteren, of verder advies wil, kan je natuurlijk ook een advocaat inschakelen.

Waar kan m’n autoverzekering mee helpen?

Een verzekering voor boetes bestaat helaas niet, maar door je autoverzekering kan je wel recht hebben op rechtsbijstand. Via je rechtsbijstandsverzekering kan je beroep doen op juridisch advies om zo’n snelheidsovertreding te betwisten. Hoe doe je dit? Op de website van justitie vind je de nodige tips en documenten om zo’n boete te betwisten. Dit is kosteloos en kan je gewoon zelf indienen bij het ministerie. Bij vragen, schakel je juridisch advies in. Het kan namelijk zijn dat een flitspaal fout is afgesteld, op een foute plaats staat of dat niet alle wettelijke en belangrijke informatie op de brief staat. Ook kan je ten onrechte worden beschuldigd van een snelheidsovertreding, als bijvoorbeeld een andere werknemer te snel reed, maar de auto nog op jouw naam stond. Op basis van jouw argumentatie, beslist het ministerie of je al dan niet je snelheidsboete moet betalen.

Daarnaast is het belangrijk te weten dat een normale verkeersboete (berust op een “minnelijke schikking”) of parkeerboete (eigenlijk een “retributie”) geen invloed  heeft op je verzekeringspremie. Enkel bij zwaardere overtredingen zoals dronken rijden of een verkeersongeval, kan je premie stijgen.

Wanneer een advocaat inschakelen?

Zoals we reeds aangegeven hebben, kan je bij een snelheidsovertreding, maar ook bij een intrekking van je rijbewijs juridische hulp inschakelen. Als je recht hebt op rechtsbijstand via je verzekering, mag je ook zelf je advocaat aanstellen om jou te helpen. Waar kan een advocaat je mee helpen? Een advocaat kan je helpen om bewijsmateriaal te vergaren om je beschuldiging te betwisten en je legaal advies te geven in verband met de brief of de pv die is opgesteld. Maar ook bij zware ongevallen zoals een dodelijk ongeval of vluchtmisdrijf is juridische hulp belangrijk in de Politierechtbank.

Wat zijn de gevolgen?

De gevolgen voor een simpele snelheidsovertreding zijn vaak miniem. In de meeste gevallen kan je gewoonweg je boete online betalen. Enkel wanneer je de grens overschrijdt, kan je rijbewijs ingetrokken worden. Dit is zo wanneer je meer dan 20 km/u te snel reed in een zone waar je maar 20 of 30 km/u mocht rijden, of wanneer je meer dan 30 km/u te snel reed. Ook de rechter kan beslissen om een rijverbod op te leggen. Verder gelden er extra sancties voor jonge bestuurders of als je herhaaldelijk een snelheidsboete krijgt.


Laatste artikels over algemene info

Succesvol werken in de voedselsector

17 april 2023

Een baan op topniveau in de voedselsector is bijna een garantie op een levenslange carrière, als je tenminste wilt werken in een sector die hard aan het werk is om zichzelf te vernieuwen.
Lees meer


De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

28 maart 2023

Wie binnen de financiële sector werkt, weet dat het geven van relatiegeschenken belangrijke onderdelen zijn van het bouwen en onderhouden van klantrelaties en zakelijke banden.
Lees meer


Wat is beter? Online of fysiek boekhouding volgen?

16 februari 2023

Voor beide methoden valt veel te zeggen, daarom is het van belang om te weten wat beide soorten precies inhouden en wat de voordelen van beide zijn.
Lees meer


Digitaal verzekeren: zijn er voordelen ten opzichte van de traditionele verzekeringsmakelaars?

15 februari 2023

Digitaal verzekeren, het klinkt ons soms nog onwennig in de oren. Niet te verbazen, want wij Belgen houden vaak vast aan wat we kennen.
Lees meer


Hoe zichtbaar is jouw webshop op het world wide web?

21 oktober 2022

Bedrijven spenderen gigantische budgetten aan marketing. Terecht, want goede marketing loont.
Lees meer


Dit zijn de verschillende manieren om beter te worden in boekhouden

20 oktober 2022

Wil je bijleren in boekhouden? Er bestaan verschillende methodes om dit te bereiken.
Lees meer


Ook FBI waarschuwt voor scams met crypto

10 oktober 2022

De FBI waarschuwt mensen voor scams met crypto. Deze noemen ze ook wel ‘varken slachting’.
Lees meerPopulair op Financeinfo.beADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.