Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

De juiste relatiegeschenken voor zakelijke relaties

28 maart 2023 - door Redactie

Wie binnen de financiële sector werkt, weet dat het geven van relatiegeschenken belangrijke onderdelen zijn van het bouwen en onderhouden van klantrelaties en zakelijke banden.

Welke geschenken niet alleen gepast en professioneel zijn, maar ook passen binnen de financiële sector lees je hier.

Blijf binnen de richtlijnen

In de financiële sector zijn er vaak strikte regels en richtlijnen voor het geven van relatiegeschenken. Die regels kennen en respecteren kan zowel een goede als een slechte indruk achter laten. Je wilt dus dat de waarde van de geschenken niet te hoog ligt, zodat het niet kan worden begrepen als een poging tot omkoping. Je geeft liever een net iets te goedkoop cadeau dan een te duur.

Kies voor nuttige geschenken

Als je relatiegeschenken gaat uitkiezen denk je best eerst na over wat de ontvanger echt kan gebruiken. Kies voor nuttige dingen zoals pennen, notitieblokjes, en USB-sticks. Binnen de financiële sector kan je echt heel gerichte geschenken gaan geven. Een zakrekenmachientje is bijvoorbeeld handig. Maar ook een bureaulampje, gepersonaliseerde muismatten, koptelefoons, draadloze en draagbare telefoon opladers zijn allemaal slimme relatiegeschenken.

Niet alleen gaat de ontvanger die echt kunnen gebruiken, deze geschenken zijn relatief goedkoop en makkelijk personaliseerbaar. Vergeet niet dat relatiegeschenken vooral een mooie marketingtactiek zijn. Laat bijvoorbeeld pennen met jouw logo bedrukken. Persoonlijke cadeaus werken ook goed omdat ze attent zijn. Boeken die jij interessant vindt over de sector schenken aan een klant toont interesse, bedachtzaamheid en een toewijding aan de sector.

Ga voor duurzaamheid

Duurzame geschenken laten zien dat je als bedrijf oog hebt voor het milieu en dat je bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Dat schept vertrouwen langs de ontvangende kant. Zoek het niet te ver, dit kunnen simpelweg cadeaus zijn die herbruikbaar zijn. Laat dan weten dat het duurzame cadeaus zijn met een kaartje of sticker om je boodschap over te brengen. Laat bijvoorbeeld koffietassen bedrukken om het simpel te houden. Dat kan elk kantoor gebruiken, en blijft lang meedraaien. Zo denken mensen geregeld aan jouw bedrijf wanneer ze hun koffietjes drinken op kantoor.

Een knappe verpakking

De presentatie van een geschenk is minstens zo belangrijk als het geschenk zelf. Zorg voor een mooie weergave en een voorstelling op een professionele manier. Ook dit toont bedachtzaamheid en oog voor detail. Een rugzakje met jouw logo of katoenen tas zijn goede voorbeelden. Die zijn opnieuw handig, herbruikbaar, goedkoop, en als het knap ontworpen is ook nog eens wandelende reclame.


Laatste artikels over Finance

Een bankautomaat in elke gemeente

04 april 2023

De overheid heeft een akkoord met de banken gesloten over de geldautomaten. In elke gemeente moet er eentje aanwezig zijn.
Lees meer


Nationale Bank gaat miljarden verliezen

03 april 2023

De Nationale Bank boekte in 2022 een verlies van 580 miljoen euro en zal in de komende jaren nog veel meer verliezen.
Lees meer


Zwitserse centrale bank stut systeembank Credit Suisse

16 maart 2023

Door de zenuwachtigheid over de bankencrisis in de VS zijn er ook grote zorgen over het Europese Credit Suisse.
Lees meer


Daar is de bankencrisis terug

13 maart 2023

Vorige week is in de VS een nieuwe bankencrisis gestart, die ook tot in Europa is doorgesijpeld.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

ADVERTENTIE

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.